Οκτώ εκατομμύρια τρόποι να πεθάνεις
Μυθιστόρημα
Eight Million Ways to Die (τίτλος πρωτοτύπου)
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-378-443-2
Εκδόσεις Πατάκη, Αθήνα, 2/2000
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 2.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 388 σελ.
Περιγραφή

Η Κιμ θέλει να πάψει να είναι πόρνη και προσλαμβάνει τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Ματ Σκάντερ, πρώην αστυνομικό, για να την απαλλάξει από τον νταβατζή της, τον Τσανς. Ο Τσανς δείχνει ότι δεν έχει αντίρρηση, αλλά μετά από λίγες μέρες η Κιμ βρίσκεται κατακρεουργημένη στο δωμάτιο ενός μεγάλου ξενοδοχείου. Η αστυνομία, μην μπορώντας να κάνει τίποτα, είναι έτοιμη να κλείσει την υπόθεση και τότε ο Τσανς προσλαμβάνει με τη σειρά του τον Σκάντερ για να εξιχνιάσει τη δολοφονία. Ο δολοφόνος όμως θα αρκεστεί στο πρώτο του θύμα;
Η δράση εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη των αρχών της δεκαετίας του `80, με την εγκληματικότητα ν` ανεβαίνει κατακόρυφα, κι αυτό που απασχολεί καθημερινά τον αλκοολικό ντετέκτιβ είναι `το σκοτεινό πρόσωπο της πόλης που αποκαλύπτει τον εαυτό του κάθε πρωί στις εφημερίδες`.
`Εκεί έξω είναι ζούγκλα κι όλα τα ζώα είναι οπλισμένα` του λέει σε μια συζήτηση ο αστυνομικός Ντάρκιν. `Αυτή τη στιγμή υπάρχει η ποινή του θανάτου. Όχι για τους δολοφόνους, αλλά για τους απλούς πολίτες. Η ποινή του θανάτου εφαρμόζεται πέντε έξι φορές τη μέρα`.
Ο Λόρενς Μπλοκ διανθίζει το βιβλίο του με μικρές, αλλά τρομακτικές ιστορίες που είχαν περάσει στα ψιλά των εφημερίδων, αποδεικνύοντας ότι στην `πόλη της αδιαφορίας`, τη Νέα Υόρκη, της δεκαετίας του `80 τουλάχιστον, υπήρχαν πράγματι οκτώ εκατομμύρια τρόποι να πεθάνεις.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-01-13 15:16:30