Οι συνταγές της Κικής
1.000 παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές της ελληνικής κουζίνας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-457-007-2
Μαλλιάρης Παιδεία, Θεσσαλονίκη, 2007
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 37.13 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
22 x 28 εκ., 1,736 γρ., 430 σελ.
Περιγραφή

Στο βιβλίο αυτό, προσπαθώ να εκτελέσω τις συνταγές όσο πιο απλά γίνεται και με υλικά που μπορείτε να βρείτε πολύ εύκολα στην αγορά.
Ανατρέχοντας στις κατηγορίες των φαγητών που σας ενδιαφέρουν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ολοκληρωμένο μενού για να ευχαριστήσετε και να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας, ή μπορείτε να επιλέξετε μόνο ένα φαγητό και μια σαλάτα για το καθημερινό σας τραπέζι.
Κάθε φορά που θα αναρωτιέστε: `Τι θα φάμε σήμερα;` εγώ θα σας έχω έτοιμη την απάντηση στις σελίδες του βιβλίου. Οι συνταγές είναι, στην πλειονότητά τους, εύκολες, γρήγορες και παρασκευάζονται με απλά υλικά.
Σας συνιστώ να φροντίζετε να αγοράζετε πάντοτε φρέσκα και αγνά υλικά για να έχετε ένα γευστικότερο και υγιεινό αποτέλεσμα. Προτιμάτε να προμηθεύεστε προϊόντα εποχιακά, που είναι πιο νόστιμα και πιο φθηνά στον καιρό τους. Ένας τρόπος για να εξασφαλίσετε την ποιότητα των προϊόντων που αγοράζετε είναι να είστε σταθεροί πελάτες στον ίδιο μανάβη, κρεοπώλη, ψαρά κτλ.
Ακολουθήστε τις συμβουλές μου και ελάτε να περιπλανηθούμε μαζί σ` αυτό το μεγάλο ταξίδι των γεύσεων. Να μαγειρέψουμε με αγάπη, χαρά και φαντασία. Να μαζέψουμε γύρω από το τραπέζι όλους τους ανθρώπους που αγαπάμε, την οικογένειά μας, τους φίλους μας...
Να στρώσουμε το λευκό τραπεζομάντιλο, να βγάλουμε το καλό σερβίτσιο, τα ασημένια μαχαιροπίρουνα, τα κρυστάλλινα ποτήρια, και να κάνουμε την κάθε μέρα γιορτινή. [...]


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΤΗ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΚΟΥΒΙΤΗ
ΠΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Ζωμοί
Ορεκτικά, Μεζεδάκια, Μπουφές
Σαλάτες
Κρέπες, Ομελέτες, Τάρτες, Φριτάτες
Σουφλέ, Ογκρατέν
Πίτες - Πίτσες
Ρύζια
Σούπες
Σάλτσες
Λαχανικά, Όσπρια, Λαδερά
Πατάτες
Ζυμαρικά
Κιμάδες
Πουλερικά
Χοιρινό
Μοσχάρι
Αρνί - Κατσίκι
Κυνήγι
Ψάρια - Θαλασσινά
Γλυκά

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00