Οι απόγονοι του Κάιν
Δοκίμια
Κυκλοφορεί
3η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 13.18 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
13 x 20 εκ., 452 γρ., 332 σελ.
Περιγραφή

Κατά τη Γραφή ο Κάιν, πρωτότοκος του Αδάμ και της Εύας, σκότωσε τον Άβελ, το δευτερότοκο αδελφό του. Πολύ αργότερα, κι αφού πια ο Κάιν είχε σπείρει το γένος των ανθρώπων, γεννήθηκε από τον Αδάμ την Εύα ο Σηθ, μακρινός λένε, προπάτορας του Χριστού.
Έτσι, το ανθρώπινο γένος εμφανίζεται με γενάρχη του έναν αδελφοκτόνο. Αν η γενιά του Σηθ, χάρη σην απόληξή της, μπόρεσε στο μάκρος των αιώνων να εξαλείψει το κληρονομικό στίγμα του Κάιν, δεν το ξέρω. Το πιθανότερο είναι πως πασχίζει γι` αυτό, με αβέβαιη ως τώρα έκβαση. Κάτι τέτοιο φαίνονται να δείχνουν η ιστορία και η πείρα της ζωής. Το αίμα του Άβελ βοά ακόμα.
Αφιερώνω τις σελίδες τούτες σ` εκείνους που έχουν μέσα τους την κατάρα -ή την αρετή- να το ακούνε κάποτε να τους ταράζει τους ύπνους. Από εκεί και ο τίτλος του βιβλίου.
Τα κείμενα που ακολουθούν, είναι οι επιφυλλίδες δημοσιευμένες στο "Βήμα". Χρονολογίες έχω βάλει σ` ελάχιστα: σ` εκείνα μόνο που τις χρειάζονται για να τοποθετηθούν από τον αναγνώστη μέσα στα συμφραζόμενα μιας ορισμένης ιστορικής στιγμής.
(Άγγελος Τερζάκης -από την εισαγωγή του βιβλίου)


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2022-09-17 22:20:44