Ο τελευταίος δράκος στη γη
Μυθιστόρημα
Jamrach's Menagerie (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-552-0
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 5/2013
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 16.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 671 γρ., 440 σελ.
Περιγραφή

Ο νεαρός Τζάφι δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα δραπέτευε από τις φτωχογειτονιές του βικτοριανού Λονδίνου -αλλά μια τυχαία συνάντηση με τον κύριο Τζάμρα, ιδιοκτήτη θηριοτροφείου, θα αλλάξει τη μοίρα του για πάντα.

Προτού το καταλάβει, θα μπαρκάρει σ’ ένα πλοίο για τον Ινδικό Ωκεανό με αποστολή τη σύλληψη ενός θρυλικού πλάσματος που μοιάζει με δράκο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο Τζάφι και ο αδελφικός του φίλος Τιμ θα γνωρίσουν την αλληλεγγύη των ναυτικών και θα εκπαιδευτούν στη βάρβαρη τέχνη της φαλαινοθηρίας. Όμως το πλοίο θα βυθιστεί μέσα σε μια άγρια θύελλα και οι ναυαγοί, ανάμεσά τους ο Τζάφι και ο Τιμ, περιπλανώμενοι σ’ έναν ωκεανό παραισθήσεων, θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν την εκδικητική μανία της φύσης.

Ένα ταξίδι στα όρια των ανθρώπινων αντοχών, εκεί που είναι αδύνατον να διακρίνεις το θύμα από τον θύτη, τον κυνηγό από το θήραμα...

Ένα αριστοτεχνικό αφήγημα για την άγρια θάλασσα, τη δύναμη της φιλίας, την αυτοθυσία και το ένστικτο της επιβίωσης. Ένα μυθιστόρημα που συνεπαίρνει τον αναγνώστη με την εκπληκτική ατμόσφαιρα και την καταιγιστική του ένταση.

Σε αυτό το πολυβραβευμένο μυθιστόρημα, η Μπερτς στηλιτεύει την αυτοκαταστροφική μανία του ανθρώπινου είδους, εξυμνώντας ταυτόχρονα το απίστευτο μεγαλείο του. Περιγράφει με καθηλωτικό τρόπο την αγωνία των ηρώων τις στιγμές που τα όρια των ανθρώπινων δυνάμεων χάνονται στην αμείλικτη απεραντοσύνη του ωκεανού και μας κάνει να αναρωτιόμαστε για τον ίδιο μας τον εαυτό.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-08-07 15:18:04