Ο Ριρής και τα όνειρά του
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-8447-25-7
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 10.15 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
28 x 21 εκ, 351 γρ, 24 σελ.
Περιγραφή

Η σειρά αυτή απευθύνεται κυρίως σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού και τους μιλάει με τη γλώσσα που κατανοούν, για βασικές αλήθειες της πίστεως, βοηθώντας τα στην κρίσιμη αυτή ηλικία να θεμελιώσουν σωστά μέσα τους το υπόβαθρο, στο οποίο αργότερα θα στηριχτεί η όλη τους πνευματική ανάπτυξη.

Σε κάθε ιστορία, όπου η φύση παρουσιάζεται σφιχτοδεμένη να μιλάει, να δρα, να επικοινωνεί, να συνεργάζεται, να πάσχει, το παιδί θα μπορέσει να συναντήσει τον εαυτό του και το περιβάλλον του και να προσλάβει τα μηνύματα που του προσφέρονται, χωρίς άμεση διδασκαλική υπόδειξη και νουθεσία.

Στο σκοπό αυτό ιδιαίτερα βοηθάει η εικονογράφηση, που κατά κάποιο τρόπο δίνει υπόσταση και εγγύτητα στις αλήθειες και τις πνευματικές αξίες που υπογραμμίζονται.

Με την ιστορία του Ριρή, του μικρού λαγού, θέλουμε να βοηθήσουμε το παιδί να αναπτύξει δημιουργικά τη φαντασία του, όχι με την οδό της ονειροπόλου μεταθέσεως των επιδιώξεών του, αλλά με την άμμεση, καθημερινή ζωή της προσφοράς και της αγάπης, η οποία καταλύει το θανάσιμο εγωκεντρισμό που ολοκληρώνει ψυχοσωματικά την ύπαρξη ("ιδού νυν καιρός ευπρόσδεκτος, ιδού νυν ημέρα σωτηρίας")