Ο Πίτης ήταν χρήσιμος
Κυκλοφορεί
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 10.15 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
28 x 21 εκ, 328 γρ, 24 σελ.
Περιγραφή

Η σειρά αυτή απευθύνεται κυρίως σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού και τους μιλάει με τη γλώσσα που κατανοούν, για βασικές αλήθειες της πίστεως, βοηθώντας τα στην κρίσιμη αυτή ηλικία να θεμελιώσουν σωστά μέσα τους το υπόβαθρο, στο οποίο αργότερα θα στηριχτεί η όλη τους πνευματική ανάπτυξη.

Σε κάθε ιστορία, όπου η φύση παρουσιάζεται σφιχτοδεμένη να μιλάει, να δρα, να επικοινωνεί, να συνεργάζεται, να πάσχει, το παιδί θα μπορέσει να συναντήσει τον εαυτό του και το περιβάλλον του και να προσλάβει τα μηνύματα που του προσφέρονται, χωρίς άμεση διδασκαλική υπόδειξη και νουθεσία.

Στο σκοπό αυτό ιδιαίτερα βοηθάει η εικονογράφηση, που κατά κάποιο τρόπο δίνει υπόσταση και εγγύτητα στις αλήθειες και τις πνευματικές αξίες που υπογραμμίζονται.

Η ιστορία του Πίτη, του ψύλλου, είναι εμπνευσμένη από το γεγονός ότι ο Θεός "εποίησε καλά λίαν" τα πάντα. Γι` αυτό καθένας δεν πρέπει να ζει συγκριτικά και απομονωμένα, αλλά εναρμονισμένος με την όλη δημιουργία, σαν ζωντανό κύτταρό της. Έτσι προσφέροντας τον εαυτό του στη διακονία του διπλανού του, νοηματίζει την ύπαρξή του και σώζεται μέσα στη ζωή της ταπεινώσεως, της συγχωρετικότητας και της αγάπης.