Ο Ξεφτέρης ταξιδεύει στην Ελλάδα
Συλλογικό έργο
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-8108-00-4
Siem, Αθήνα, 2000
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 20.47 (περ. ΦΠΑ 24%)
Ψηφιακό, CD-ROM
26 x 19 εκ
Περιγραφή

Ο Ξεφτέρης είχε καιρό να επισκεφτεί το εργαστήρι του Μελέτη του εφευρέτη και η έκπληξή του ήταν μεγάλη όταν πηγαίνοντας εκεί βρήκε το Μελέτη, μαζί με τη φίλη του, την Πυξίδα, να στέκονται μπροστά σε μια παράξενη μηχανή που έμοιαζε με διαστημόπλοιο. "Αυτή είναι η Γυριστρούλα και σε ταξιδεύει σ` άλλους τόπους", είπε όλο καμάρι ο εφευρέτης, "αλλά δυστυχώς δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα γιατί έχει ένα μικρό προβληματάκι: δεν είναι ακόμα προγραμματισμένη για το ταξίδι του γυρισμού".
Όμως, η απροσεξία της Πυξίδας θα βάλει σε περιπέτειες τους φίλους μας που θα βρεθούν ξαφνικά να ταξιδεύουν με προορισμό την -άγνωστη γι` αυτούς- Ελλάδα. Θα καταφέρουν άραγε να επιστρέψουν; Και πώς; Μόνη τους ελπίδα είναι να γυρίσουν την Ελλάδα απ` άκρη σ` άκρη αναζητώντας πληροφορίες και στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να βρουν το δρόμο της επιστροφής.
Εκπαιδευτικό περιεχόμενο:
"Ο Ξεφτέρης ταξιδεύει στην Ελλάδα" είναι μια νέα εκπαιδευτική περιπέτεια του Ξεφτέρη, ο οποίος αυτήν τη φορά, παρέα με την καινούργια του φίλη, την Πυξίδα, ταξιδεύει στην Ελλάδα μέσα σε μια περίεργη τοπομηχανή, τη Γυριστρούλα. Μαζί τους, το παιδί επισκέπτεται όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας και συναντά ενδιαφέροντες χαρακτήρες που με προθυμία τους ξεναγούν στον τόπο τους και τους δίνουν πλήθος χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με:
-ποτάμια, λίμνες, βουνά
-τους νομούς, τις πρωτεύουσες και τις σημαντικότερες πόλεις τους
-το κλίμα, την παραγωγή και τα προϊόντα
-ιστορικά, λαογραφικά και πολιτιστικά στοιχεία
Ο εκπαιδευτικός αυτός τίτλος περιλαμβάνει πολλά διασκεδαστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια, χάρτες (γεωφυσικούς και πολιτικούς) από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα και τους νομούς της Ελλάδας και επιπλέον, χαρακτηριστικές φωτογραφίες που το παιδί συλλέγει κατά την περιπλάνησή του, φτιάχνοντας ένα όμορφο άλμπουμ με πραγματικές εικόνες.

Add: - Upd: 2021-06-08 08:16:43