Ο Δημήτρης και η Φιφή κάνουν λάθος διατροφή
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-6712-73-9
Εκδόσεις Βερέττας, Αθήνα, 11/2011
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 11.94 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 21 εκ., 200 γρ., 36 σελ.
Περιγραφή

Όλα ξεκίνησαν ένα καλοκαιρινό απόγευμα. Κουρασμένη από τη δουλειά και γεμάτη άγχος για την επόμενη σκληρή μέρα, ετοίμασα μια σαλάτα όπως συνήθιζα για το απογευματινό γεύμα των παιδιών μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν και πολύ εμφανίσιμη... Η καθημερινή μας σαλάτα έχει συνήθως φαντασία και πολλά λαχταριστά συνοδευτικά. Αυτή τη φορά όμως το αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά μου να μην τη προτιμήσουν, ενώ ζήτησαν να φάνε μπισκότα και γλυκά για να ικανοποιήσουν το άδειο τους στομάχι. Μην μπορώντας να κάνω κάτι και γεμάτη νεύρα, τους είπα ένα μικρό ποιηματάκι. Γεννήθηκε από μόνο του στη στιγμή!
Τους είπα λοιπόν: `Αν δε φάτε τη σαλάτα, θ` αρρωστήσετε πολύ και αντί για το σχολείο... θα καταλήξουμε στο νοσοκομείο!`.
Με κοίταξαν και τα δύο, άρχισαν να τρώνε τη σαλατούλα τους, και ξάφνου άρχισαν να πηδούν από μέσα μου οι διατροφικές συμβουλές με ρίμα! Ήταν τόσο διασκεδαστικό!!!
Ξεκαρδιστήκαμε από τα γέλια και οι τρεις, ενώ εγώ παράλληλα σκέφτηκα να γράψω ένα παραμυθάκι για την υγιεινή διατροφή. Ήταν τόσο εύκολο να φάνε τη σαλάτα τους... το μόνο που χρειάστηκε ήταν λίγη υπομονή. Τα παιδιά αγαπούν πολύ τα παραμύθια και τα δικά μου παιδιά δένονται ιδιαίτερα με τους ήρωες. Ο τίτλος του παραμυθιού προέκυψε με τη βοήθεια της κόρης μου. Βάφτισε από μόνη της τους ήρωες! Το παραμύθι μας για την διατροφή ξεκινούσε!
Είμαι πολύ περήφανη για τα παιδιά μου, που με βοήθησαν να καταλάβω πως ΟΛΑ θέλουν τον τρόπο τους, άσχετα αν εμείς δεν το προσπαθούμε πάντα όσο πρέπει...


[Απόσπασμα από το κείμενο της εισαγωγής της έκδοσης]


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00