Ο άγιος Νικηφόρος ο λεπρός
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-80329-3-4
6η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 12.72 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 14 εκ, 435 γρ, 227 σελ.
Περιγραφή

Ο όσιος και θεοφόρος πατήρ ημών Νικηφόρος ο Λεπρός, με Συνοδική απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, κατετάγη επισήμως εις το Αγιολόγιον της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας την 3ην Δεκεμβρίου 2012.
Η γλυκυτάτη μορφή του Αγίου Πατρός μας έχει γίνει από χρόνια οικεία και πολύ αγαπημένη σε πολλούς πιστούς, στην χώρα μας και έξω από αυτήν. (Ο βίος του έχει ήδη μεταφρασθή στα αραβικά, και ετοιμάζεται η έκδοσή του στα αγγλικά).
Ο άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός έχει αγκαλιασθεί από μεγάλο πλήθος ανθρώπων, που επικαλέσθηκαν την βοήθειά του και έχουν ευεργετηθή από Αυτόν. Καθημερινά καταφθάνουν σ` εμάς, με όλα τα μέσα, διηγήσεις και μαρτυρίες για ποικίλα θαύματα και επεμβάσεις του Αγίου· πρώην ασθενείς με βαριά νοσήματα, καρκινοπαθείς, ψυχικά πάσχοντες, μικρά παιδιά με εκ γενετής ασθένειες, θεραπεύθηκαν. Άνθρωποι με οικονομικά προβλήματα, δικαστικές υποθέσεις και διάφορες άλλες δυσκολίες `ελευθερώθηκαν` από τον Άγιο.
Ευχαριστούμε θερμά από καρδίας όσους μας συμπαρίστανται και μας βοηθούν στο να γίνεται γνωστός ο νέος θαυματουργός Άγιος, προς στηριγμόν και παράκλησιν όλων των ευσεβών, και μάλιστα κατά τους χαλεπούς καιρούς μας.

Εισαγωγή
Σημείωμα στην ΣΤ' έκδοση
Δίκαιοι εις τον αιώνα ζώσι
Βίος ευάρεστος στον Θεό
Τα πρώτα χρόνια
Λεπρός στην Χίο
Μοναχός κοντά στον Άγιο Άνθιμο
Τα τελευταία του χρόνια, στην Αθήνα
Η κοίμησή του
Μαρτυρίες
Μαρτυρία Μητροπολίτου Αχελώου
Πατήρ Νικηφόρος, ο πνευματικός αγωνιστής και οδηγός
Διάφορες σύντομες μαρτυρίες
Μαρτυρία γέροντος Ιούστου
Θαύματα
Ιερές εικόνες
Πηγές
Add: - Upd: