Μπλέιζ
Blaze (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-450-944-7
Bell / Χαρλένικ Ελλάς, Αθήνα, 12/2008
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 7.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
18 x 13 εκ, 191 γρ, 317 σελ.
Αγγλικά (γλώσσα πρωτοτύπου)
Περιγραφή

Το μυαλό του Μπλέιζ έπαψε να παίρνει πολλές στροφές απ` όταν ήταν μικρός και ο μέθυσος πατέρας του τον πέταξε κάτω από τη σκάλα -κι όχι μόνο μια φορά. Ύστερα τον έκλεισαν σ` ένα φρικτό ίδρυμα. Κι όταν επιτέλους γλίτωσε κι από κει, προσκολλήθηκε στον Τζορτζ, έναν πωρωμένο κακοποιό που πίστευε ότι τα ξέρει όλα.
Αλλά όταν μια μέρα ο φίλος του ο Τζορτζ σκοτώνεται σ` έναν καβγά, ο Μπλέιζ μένει πάλι ολομόναχος στον κόσμο. Πάλι καλά που ο Τζορτζ, έστω και νεκρός, μπορεί ακόμα να του μιλάει και να τον συμβουλεύει. Κι ο Μπλέιζ τον ακούει το φίλο του. Και ξέρει πως με τη δική του βοήθεια θα καταφέρει ν` αρπάξει το μωρό των πάμπλουτων Τζέραρντ και να κάνει την τύχη του...
Αυτή είναι η ιστορία του. Η ιστορία των εγκλημάτων που διέπραξε, αλλά κι αυτών που διαπράχθηκαν σε βάρος του. Μια ιστορία γεμάτη βία, αγωνία αλλά και θλίψη, με ήρωα έναν «κακό» που δεν μπορείς παρά να συμπαθήσεις.
Είναι η τελευταία ιστορία που έγραψε ο Richard Backman, το σκοτεινό alter ego του Stephen King. Και μάλλον κράτησε για το τέλος την καλύτερη.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]