Μουσικοί διάλογοι
Με τριάντα κορυφαίους δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-398-390-3
2η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 27.62 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Απροσδιόριστο δέσιμο
23 x 23 εκ., 530 σελ.
Περιγραφή

Η δεύτερη έκδοση αυτού του βιβλίου είναι γεγονός! `Βελτιωμένη και επηυξημένη`, όπως έγραφε παλιότερα η χάρτινη ταινία του εκδότη. Αυτό ακριβώς χαρακτηρίζει και το βιβλίο, που κρατάτε. Λόγια και σκέψεις, που ξεπέρασαν τον χρόνο.
Τριάντα σπουδαίοι δημιουργοί του ελληνικού τραγουδιού φιλοξενούνται την εποχή της μεγάλης τους ακμής, της πιο δημιουργικής περιόδου της καριέρας τους, από την ΕΡΤ. Μπροστά στο μικρόφωνο της εκπομπής `Συνθέτες και Δημιουργοί του Ελληνικού Τραγουδιού` το 1986-1987, ξεχνιούνται, θυμούνται, ταξιδεύουν και εξομολογούνται, αν θέλετε, γεγονότα και σταθμούς της ζωής και της πορείας τους.
Έξι `καινούργιες` συνεντεύξεις αλλά και προσθήκες με ολόκληρες ενότητες από τις ήδη υπάρχουσες συνεντεύξεις δικαιολογούν τον αρχικό χαρακτηρισμό. Η έκδοση αυτού του βιβλίου αποτελεί προσωπικό μου μεράκι αλλά και υποχρέωσή μου για να γνωριστούν οι νεότεροι με αυτές τις προσωπικότητες, που πρωταγωνίστησαν στον πολιτισμό της χώρας.
Απομαγνητοφωνημένες οι παλιές 60άρες, συλλεκτικές πια, κασέτες με πολλή προσοχή και `τον προσήκοντα σεβασμό`, όπως έλεγε και ο μεγάλος Μάνος, αποτελούν το περιεχόμενο του βιβλίου. Οι σπουδαίοι δημιουργοί μέσα από τα δικά τους λόγια, που είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, με τη μουσική και τα τραγούδια τους έκαναν γνωστό το όνομα της νεότερης Ελλάδας στα πέρατα του κόσμου.
Την έκδοση συνοδεύει cd με χαρακτηριστικές στιγμές της συνομιλίας μας με τον καθένα. Είναι σημαντικό μαζί με τη φωτογραφία και τις προσωπικές αφηγήσεις να θυμηθεί ή να γνωρίσει ο αναγνώστης και τη χροιά της φωνής τους.
Αν αυτό το σύντομο `διότι` στην πιθανή ερώτηση `γιατί γράφτηκε αυτό το βιβλίο` σας καλύπτει, τότε χαρείτε το! Μιλάει στο σήμερα!


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Θόδωρος Αντωνίου
Κώστας Γεωργουσόπουλος
Νινή Ζαχά
Μίκης Θεοδωράκης
Γιάννης Κακουλίδης
Απόστολος Καλδάρας
Κώστας Κινδύνης
Λίνος Κόκκοτος
Σταύρος Κουγιουμτζής
Αργύρης Κουνάδης
Σταμάτης Κραουνάκης
Γιώργος Κριμιζάκης
Χρήστος Λεοντής
Νίκος Μαμαγκάκης
Γιάννης Μαρκόπουλος
Νότης Μαυρουδής
Θάνος Μικρούτσικος
Σωτηρία Μπέλλου
Γιώργος Παπαστεφάνου
Μίμης Πλέσσας
Θανάσης Πολυκανδριώτης
Μανόλης Ρασούλης
Γιάννης Σπανός
Σταμάτης Σπανουδάκης
Κυριάκος Σφέτσας
Μιχάλης Τερζής
Μάριος Τόκας
Χριστόδουλος Χάλαρης
Γιώργος Χατζηνάσιος
Μάνος Χατζιδάκις

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00