Μέγας Αλέξανδρος: Η άμμος του Άμμωνα
Ιστορικό μυθιστόρημα: Τόμος Β', Μέρος 2ο
Aléxandros : Le sabbie di Amon (τίτλος πρωτοτύπου)
Εξαντλημένο
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ιταλική
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 196 γρ., 190 σελ.
τ. 2 από 2
Περιγραφή

Η Ασία, ο τόπος όπου γεννιέται ο ήλιος, λίκνο θρυλικών πολιτισμών, αδιαμφισβήτητη επικράτεια του Μεγάλου Βασιλιά των Περσών: κανείς Έλληνας δε θα τολμούσε καν να συλλάβει την ιδέα της κατάκτησης μιας τόσο απέραντης αυτοκρατορίας. Αλλά ο Αλέξανδρος, με τους άντρες του, ρίχνεται στην απίστευτη περιπέτεια.
Νικάει το στρατό του εχθρού, κυριεύει το ένα μετά το άλλο τα φρούρια και τα λιμάνια από τα οποία οι Πέρσες κυριαρχούν στη θάλασσα: την ισχυρή Μίλητο, τις μυθικές Σάρδεις, πρωτεύουσα του βασιλείου του Μίδα και του Κροίσου, την απόρθητη Αλικαρνασσό. Κινείται προς το χιονισμένο οροπέδιο της Ανατολίας και πολεμώντας ανοίγει δρόμο μέχρι ένα αρχαίο ιερό, όπου κόβει, μ` ένα χτύπημα του σπαθιού του, το δεσμό που ενώνει το ζυγό με το τιμόνι της άμαξας του βασιλιά του Γόρδιου: ο χρησμός λέει ότι εκείνος που θα λύσει αυτό το δεσμό θα κυριαρχήσει στην Ασία.
Στην Ισσό αντιμετωπίζει την τεράστια στρατιά του βασιλιά Δαρείου και, με μια ορμητική έφοδο, διαλύει την ισχυρή παράταξή της: οι δύο αντίπαλοι βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο, αναμετριούνται με το βλέμμα, σ` εκείνη τη στιγμή μαγικής έντασης που θα απαθανατιζόταν αργότερα σε ένα ψηφιδωτό της Πομπηίας. Ο Δαρείος, νικημένος, αναγκάζεται να φύγει, εγκαταλείποντας την άμαξά του και το βασιλικό μανδύα.
Όμως δεν είναι αυτό το τέλος: η Τύρος αντιστέκεται από το νησί της κλεισμένη μέσα στα πανύψηλα τείχη της, η Γάζα αντιστέκεται από τους πύργους της. Αλλά ο Αλέξανδρος κινεί στη γη και στη θάλασσα τερατώδεις μηχανές, που παρασύρουν τα πάντα και ανοίγουν το δρόμο στα νικηφόρα στρατεύματά του. Τώρα η μυστηριώδης Αίγυπτος του ανοίγει τις πύλες της. Και το μαντείο του Άμμωνα, στην καρδιά της ερήμου, τον περιμένει για να του αποκαλύψει μια συγκλονιστική αλήθεια: τη θεϊκή καταγωγή του και τη μοίρα που πρόκειται να του χαρίσει αθάνατη δόξα.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:27:05