Με τα μάτια των παιδιών
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-631-196-3
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 74 γρ., 28 σελ.
Περιγραφή

Η Μαρία Σαρρή ζωγράφος, συγγραφέας, ποιήτρια, ασταμάτητα δημιουργεί και εκπλήσσει με το αστείρευτο ταλέντο της. Τελευταία της δημιουργία η ποιητική συλλογή που παρουσιάζεται στο ανά χείρας βιβλίο. Καλλιτέχνης η Μαρία Σαρρή μα πάνω απ` όλα μητέρα και δασκάλα. Η επαφή της με τα παιδιά της δίνει τη δυνατότητα να κατανοεί καλύτερα την παιδική σκέψη, τα όνειρα, τα σχέδια μα και τις πράξεις των παιδιών. Φέρνει τον εαυτό της στη θέση τους, βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους, σκέπτεται και ερμηνεύει τον κόσμο που τα περιβάλλει. Έτσι σ` αυτήν την τελευταία ποιητική δημιουργία έρχεται στη θέση μικρών παιδιών και σχολιάζει, σατιρίζει, κοροϊδεύει τις πράξεις και τις αντιδράσεις των ενηλίκων όπως ακριβώς φαντάζεται ότι κάνουν τα παιδιά. Μιλάει με τη γλώσσα τους και ερμηνεύει με τη σκέψη τους προσαρμοσμένη στη σημερινή πραγματικότητα.
Σε απλή κατανοητή γλώσσα χωρίς αλληγορίες και κρυμμένα μυστικά μηνύματα απευθύνεται στα παιδιά με έναν τρόπο αρκετά απλό και διασκεδαστικό, αλλά και οι ενήλικοι που θα το διαβάσουν σίγουρα θα ανακαλύψουν κάτι που τους θυμίζει τα παιδικά τους χρόνια και ίσως τους βοηθήσει να προσεγγίσουν και να κατανοήσουν αρκετές παιδικές αντιδράσεις.
Είναι το τρίτο βιβλίο της Μαρίας Σαρρή για παιδιά, μετά την "Ολυμπιάδα των ζώων" και το "Όνειρο από μαστίχα" που η Μαρία Σαρρή διασκευάζει για την παιδική θεατρική σκηνή και παρουσιάζεται από την παιδική θεατρική ομάδα των Μουσικών Παιχνιδιών του Παγχιακού Ομίλου Μουσικής Παιδείας "Η Αρμονία". Ελπίζουμε σε καλή συνέχεια.
Γεωργία Δ. Μάντικα
Πρόεδρος Παγχιακού Ομίλου
Μουσικής Παιδείας "Η Αρμόνια"


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2020-12-03 11:07:54