Μανιτάρια
Ιδιότητες, αναγνώριση, συλλογή, καλλιέργεια
Edible and Poisonous Mushrooms of the World (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-8273-59-7
Βασδέκης, Αθήνα, 2/2012
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 27.87 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 952 γρ., 359 σελ.
Περιγραφή

Το βιβλίο `ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ` αποτελεί μια ολοκληρωμένη ματιά στον κόσμο των μανιταριών, συμπεριλαμβάνοντας την καλλιέργειά τους, τις εθνοβοτανικές τους χρήσεις και τους γοητευτικούς ρόλους που παίζουν στη φύση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Τα μανιτάρια είναι από τους πιο αξιοπερίεργους και εντυπωσιακούς κατοίκους του φυσικού κόσμου και χαίρουν μεγάλης εκτίμησης τόσο για τις χαρακτηριστικές γεύσεις τους και τις χρήσεις τους στη μαγειρική και την ιατρική όσο και για τα άλλοτε περίεργα και άλλοτε πανέμορφα σχήματα και τις δομές τους. Ορισμένα είναι θεραπευτικά, άλλα δηλητηριώδη ή ακόμα και θανατηφόρα. Κάποια είναι εντελώς περίεργα, όπως οι μύκητες Vegetable caterpillar, οι οποίοι αναπτύσσονται κατευθείαν επάνω στους ιστούς της κάμπιας και άλλων εντόμων για να παραγάγουν μια μούμια στο σχήμα του άτυχου ξενιστή τους.
Ο ακρογωνιαίος λίθος του βιβλίου είναι η εξαιρετική εικονογράφηση, που πλαισιώνει τα πιο συνηθισμένα εδώδιμα και δηλητηριώδη μανιτάρια του κόσμου, από την πασίγνωστη μαύρη τρούφα του Περιγκόρ μέχρι το θανατηφόρο και συχνά μη αναγνωρίσιμο Amanita phalloides, και από την ξυλάρια την πολύμορφη, που αναπτύσσεται σε δέσμες και μοιάζει με δάχτυλα χεριού που φυτρώνουν από το έδαφος, μέχρι τον Lampteromyces japonicus, οι λεπίδες του οποίου φέγγουν στο σκοτάδι.
Με πραγματικά παγκόσμια κάλυψη, αυτή η εισαγωγή στον κόσμο των μανιταριών θα ενθουσιάσει φυσιοδίφες, φοιτητές, φωτογράφους, σεφ, πεζοπόρους αλλά και καλλιεργητές σε ολόκληρο τον κόσμο.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Προειδοποιήσεις
Πρόλογος
Ευχαριστίες
Εισαγωγή
Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΓΡΙΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Πίνακας μετατροπών
Ονοματολογία
Χρήσιμες διευθύνσεις
Ιστότοποι
Γλωσσάρι
Ενδεικτική βιβλιογραφία
Για τους συγγραφείς
Ευρετήριο

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:27:03