Ιταλικές πολιτικές εκλογές 2006
Οι 60 ημέρες της πολιτικής, επικοινωνιακής και προγραμματικής σύγκρουσης Berlusconi - Prodi
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-89596-0-6
Verba, Αθήνα, 2006
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 21.20 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
24 x 17 εκ, 705 γρ, 248 σελ.
Περιγραφή

To βιβλίο του Νίκου Κλειτσίκα και του Διονύση Αναστασόπουλου καταθέτει με πλήρη τεκμηρίωση και όλα τα αναγκαία επιστημονικά και ιστορικά στοιχεία, το αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών του 2006. Απεικονίζει με αντικειμενικότητα τη σημερινή πολιτική κατάσταση στη γειτονική χώρα, εστιάζοντας στους πρωταγωνιστές της, χωρίς συναισθηματικές αντιδράσεις και πρόθεση χειρισμού των χαρακτήρων. Η αναλυτική παρουσίαση του χάρτη των πολιτικών κομμάτων και των εκλογικών συνασπισμών έχει διττή σημασία: αφ` ενός αναδεικνύει την αναγκαιότητα της πολιτικής μέσω των πολιτικών κομμάτων - γεγονός που εν πολλοίς αποτελεί και αντανάκλαση της κοινωνικής πραγματικότητας - και αφ’ ετέρου επισημαίνει όλους εκείνους τους μηχανισμούς "κατασκευής της πραγματικότητας", που τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας επιστρατεύουν για να "ερμηνεύσουν" την πολιτική πραγματικότητα με τους δικούς τους όρους αλλά και για τους δικούς τους λόγους.
Το βιβλίο φωτίζει με αναλυτικό τρόπο όχι μόνο τους πρωταγωνιστές, αλλά και όλους τους παράγοντες που εμπλέκονται γύρω τους, αυξάνοντας ή μειώνοντας τη δημοτικότητά τους αλλά και επηρεάζοντας τις τελικές εκλογικές προτιμήσεις των Πολιτών. Μέσα από την αναλυτική παρουσίαση
του πολιτικού/εκλογικού χάρτη της Ιταλίας, επιβεβαιώνεται η "κρίση" που διαπερνά συνολικά την ευρωπαϊκή πολιτική. Παράλληλα, επιβεβαιώνεται επίσης και το βαθύ ιδεολογικό, πολιτικό, κοινωνικό αλλά και ψυχολογικό ρήγμα, που διαπερνά με ιδιαίτερη ένταση την Ιταλία. Μέσα από την αναλυτική παρουσίαση του πολιτικού τοπίου της Ιταλίας, προσφέρεται και το πλεονέκτημα της σύγκρισης με το μεταπολεμικό παρελθόν της χώρας αυτής. [...] (από τον πρόλογο της Άντζελας Γκερέκου, Βουλευτή Κέρκυρας)