Ιστορική βιβλιοθήκη
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-316-360-2
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ελληνική, Αρχαία
€ 10.60 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 193 σελ.
Περιγραφή

Ο Τιμολέων καταλαμβάνει τις Συρακούσες, εκδιώκει διαδοχικά όλους τους τυράννους από τις άλλες σικελικές πόλεις και τους αποδίδει την αυτονομία τους.
Επεξεργάζεται νέους νόμους ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου. Οι Καρχηδόνιοι πολλαπλασιάζουν τις δυνάμεις τους εναντίον του, όμως ο Τιμολέων τους κατατροπώνει στον Κρίμισο ποταμό. Η ειρήνη και η πρόοδος επανέρχονται στην Σικελία.
Ο Φίλιππος εισβάλλει στην Ιλλυρία και εκδιώκει τυράννους από τις θεσσαλικές πόλεις κερδίζοντας την φιλία τους. Η νίκη του στην μάχη της Χαιρώνειας τον καθιερώνει και στην Αττικοβοιωτία. Ξεσηκώνει τις ελληνικές πόλεις μιλώντας για πόλεμο εναντίον των Περσών και εκλέγεται στρατηγός της Ελλάδος με πλήρη εξουσία. Δολοφονείται κατά την διάρκεια των εορτών που σηματοδοτούν την αρχή της εκστρατείας.
Ο Αλέξανδρος επιβάλλεται ως νόμιμος διάδοχος του Φιλίππου. Χρησιμοποιώντας την διπλωματία (Θεσσαλείς και Αμβρακιώτες), την πειθώ (συνέδριο στην Κόρινθο) ή την καταστολή (Θήβα) επιβάλλεται στον ελλαδικό χώρο και εκλέγεται στρατηγός της Ελλάδος με πλήρη εξουσία. Η εκστρατεία εναντίον των Περσών ξεκινά. Νίκες στον Γρανικό ποταμό και στην Ισσό. Πολιορκία και κατάληψις της Τύρου.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:26:52