Ιαπωνική κουζίνα
Σούσι, νουντλ, μίσο, τεμπούρα, τεριγιάκι
Cooking Japanese (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Πλακούλα, Μπέσσυ
Φωτογράφος: Hofstetter, Ian
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-691-291-7
Modern Times, Αθήνα, 3/2009
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 30.04 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
23 x 29 εκ., 1,036 γρ., 192 σελ.
Περιγραφή

Το πιο δημοφιλές ιαπωνικό πιάτο είναι αναμφισβήτητα το σούσι. Υπάρχουν όμως πολλά ακόμη, ασυνήθιστα μεν για εμάς, αλλά πολύ νόστιμα και λαχταριστά. Οι πρωτότυποι συνδυασμοί, όπως αυτός του ωμού ψαριού με το πικάντικο ρύζι στην περίπτωση του σούσι, αποτελούν τη βάση της ιαπωνικής κουζίνας. Η τεμπούρα, η πάστα μίσο, το σόγιου και το ντάσι πρωταγωνιστούν σε πολλά πιάτα, προσδίδοντάς τους μοναδικό άρωμα. Αν λοιπόν θέλετε να φέρετε στο τραπέζι σας την αύρα της Άπω Ανατολής, ξεφυλλίστε την `Ιαπωνική Κουζίνα` και χαθείτε στα μονοπάτια της γεύσης. . .


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων
ΣΟΥΠΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ
Ξεκινήστε το γεύμα σας με μια σούπα μίσο, μια εκλεπτυσμένη δημιουργία με κρύο τόφου, ή δοκιμάστε έναν υγιεινό, αρωματικό ζωμό με νουντλ.
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΛΙΔΑ
Εδώ τα λαχανικά είναι κυριολεκτικά οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση. Ανακαλύψτε νέα αρώματα και υλικά.
ΣΟΥΣΙ
Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας σούσι και θα δείτε ότι δεν είναι δύσκολο. Εδώ θα μάθετε τις βασικές τεχνικές παρασκευής του, αλλά και τις διάφορες παραλλαγές του.
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ
Επιλέξτε μέσα από μια τεράστια γκάμα δελεαστικών συνταγών -κρέας, θαλασσινά, λαχανικά, μαγειρευτά - που είναι λιγότερο ή περισσότερο γνωστές.
ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ
Γνωρίστε τα παραδοσιακά γλυκά και τις ιαπωνικές εκδοχές ορισμένων δημοφιλών επιδορπίων της Δύσης.
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2022-07-05 17:38:26