Θεσσαλία και θεσσαλικά σχέδια
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-239-964-4
Μαλλιάρης Παιδεία, Θεσσαλονίκη, 2006
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 5.94 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 29 εκ., 204 γρ., 47 σελ.
Περιγραφή

Ο οργανισμός μας, με πολυετή πείρα στα εκπαιδευτικά βιβλία και τα βοηθήματα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, κυκλοφορεί τη νέα σειρά παιδικών βιβλίων `ΧΡΩΜΑΤΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΤΕΧΝΗ`.
Η σειρά περιλαμβάνει δεκατρείς τίτλους και έχει στόχο να φέρει τα μικρά παιδιά σε επαφή με τη λαϊκή τέχνη που αναπτύχθηκε και άνθησε σε διάφορες περιοχές του ελληνικού χώρου (Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Επτάνησα, Κρήτη, Ρόδο, Σκύρο, Λέσβο, Κύπρο) σε παλαιότερες εποχές.
Όμως η μέθοδος προσέγγισης της ελληνικής λαϊκής τέχνης δε γίνεται με ψυχρά διδασκαλικά μέσα, αλλά με τρόπο διασκεδαστικό και ψυχαγωγικό, ενισχύοντας παράλληλα τη δημιουργικότητα των παιδιών. Τα παιδιά βλέπουν τα έγχρωμα σχέδια, ενημερώνονται γι` αυτά από τις λιτές και περιεκτικές λεζάντες και στη συνέχεια μπορούν να χρωματίσουν τα αντίστοιχα ασπρόμαυρα σχέδια.
Επιπλέον, κάθε βιβλίο περιλαμβάνει ένα σύντομο πρόλογο, ο οποίος δίνει πληροφορίες στους μικρούς αναγνώστες σχετικά με τη γεωγραφική περιοχή που εξετάζεται κάθε φορά, την εποχή κατά την οποία αναπτύχθηκαν οι λαϊκές δημιουργίες, τα χαρακτηριστικά τους κτλ.
Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η δεύτερη σειρά των εκδόσεών μας που έχει τίτλο `ΧΡΩΜΑΤΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ`. Σε αυτή τη σειρά περιλαμβάνονται έξι τίτλοι και παρουσιάζεται, με τον ίδιο τρόπο, η τέχνη που αναπτύχθηκε και άνθησε στον ελληνικό χώρο από τα προϊστορικά χρόνια ως την περίοδο του Βυζαντίου.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00