Η νέα επανάσταση της ευεξίας
Κερδίστε μια περιουσία από την επόμενη αγορά των δισεκατομμυρίων
The New Wellness Revolution (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-078-5
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 11/2007
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 22.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 492 γρ., 324 σελ.
Περιγραφή

Το βιβλίο `Η Επανάσταση της Ευεξίας` (The Wellness Revolution - εκδ. Wiley, 2002) ήταν `ο πυροβολισμός που ακούστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο` όσον αφορά τον κλάδο της υγείας και της ευεξίας (καλής κατάστασης της υγείας) - συνδέοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανόμοιες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και παραγωγής και πώλησης προϊόντων σε έναν κοινό σκοπό. Έδειξε σε επιστήμονες, σε παρόχους υπηρεσιών καλής φυσικής κατάστασης, επιχειρηματίες, παραγωγούς τροφίμων, ιδιοκτήτες εστιατορίων, σε διανομείς υγιεινών προϊόντων, σε γιατρούς και σε άλλους - όλους με κοινές αντιλήψεις και με την προσοχή τους στραμμένη στην πρόληψη των ασθενειών και στην αντιγήρανση - ότι συμμετέχουν σε μια παγκόσμια επανάσταση - και δεν είναι απλώς μόνοι τους μέσα στον επαγγελματικό τομέα ή τον κλάδο τους.
Το επακόλουθο της έκδοσης της Επανάστασης της Ευεξίας, ήταν οι New York Times να με αποκαλέσουν `ο οικονομολόγος που έγινε γκουρού της ευεξίας`. Έγινα επίτιμος διδάκτορας για το ρόλο που αυτό το βιβλίο έπαιξε ώστε το Κογκρέσο να θεσπίσει τους Health Saving Accounts (HSA - Λογαριασμούς Ασφάλισης Υγείας) και άλλες οικονομικές μεταρρυθμίσεις - τέτοιες που δίνουν τώρα στους καταναλωτές τη δυνατότητα να εξοικονομούν χρήματα από την ασφάλιση υγείας τους και να χρηματοδοτούν έτσι την ευεξία τους. Το βιβλίο μου μεταφράστηκε σε 12 γλώσσες και έγινε το σημείο εστίασης της διεθνούς κοινότητας ευεξίας - χιλιάδες άνθρωποι επικοινώνησαν μαζί μου για να μου μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και να μου μιλήσουν για καινούργιες ευκαιρίες επιχειρηματικής δραστηριότητας σε αυτόν το συναρπαστικό κλάδο, που σύντομα αναμένεται να ξεπεράσει το 1 τρισ. δολ. (τρισεκατομμύριο δολάρια).
Ως ακούραστος συγγραφέας και οικονομολόγος, προτιμώ πάντα να εξερευνώ καινούργια όρια μετά από κάθε βιβλίο ή έργο μου. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, ήταν ο εκδότης και ο επιμελητής μου που με έπεισαν να γράψω αυτή την αναθεωρημένη έκδοση, επειδή στη διάρκεια των περασμένων πέντε χρόνων συνέβησαν πολλά στον τομέα της ευεξίας. Μερικά από αυτά τα γεγονότα συνέβησαν όπως τα είχα προβλέψει το 2002 και κάποια άλλα όχι. [...]


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Η επανάσταση συνεχίζεται
ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Γιατί η ευεξία είναι το επόμενο σπουδαίο πράγμα
1 Γιατί χρειαζόμαστε μια επανάσταση
2 Η γενιά της πληθυσμιακής έκρηξης: Κατανόηση και έλεγχος της ζήτησης για ευεξία
3 Τι πρέπει να ξέρετε για τα τρόφιμα και τη δίαιτα
4 Κάντε την τύχη σας στα τρόφιμα
5 Κάντε την τύχη σας στην ιατρική
6 Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ασφάλιση υγείας
7 Η νέα λύση στην ασφάλιση υγείας: Βοηθήστε τους πελάτες σας να χρηματοδοτήσουν την ευεξία τους
8 Κάντε την τύχη σας στη διανομή ευεξίας
9 Άμεσες πωλήσεις - πώς να ξεκινήσετε
10 Υποστηρίξτε τις αξιώσεις σας: Οι εκατομμυριούχοι του μέλλοντος
ΕΠΙΛΟΓΟΣ Απεριόριστη ευεξία
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α: Λίπος: Τι είναι αυτό, πώς το προσλαμβάνουμε και πώς το ορίζουμε;
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β: Στροφή από την υγειονομική περίθαλψη στη φροντίδα της ευεξίας
ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:26:37