Η κυρά-Γλυκή, η μελισσομανούλα
Κυκλοφορεί
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 10.15 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
28 x 21 εκ, 353 γρ, 24 σελ.
Περιγραφή

Η σειρά αυτή απευθύνεται κυρίως σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού και τους μιλάει με τη γλώσσα που κατανοούν, για βασικές αλήθειες της πίστεως, βοηθώντας τα στην κρίσιμη αυτή ηλικία να θεμελιώσουν σωστά μέσα τους το υπόβαθρο, στο οποίο αργότερα θα στηριχτεί η όλη τους πνευματική ανάπτυξη.

Σε κάθε ιστορία, όπου η φύση παρουσιάζεται σφιχτοδεμένη να μιλάει, να δρα, να επικοινωνεί, να συνεργάζεται, να πάσχει, το παιδί θα μπορέσει να συναντήσει τον εαυτό του και το περιβάλλον του και να προσλάβει τα μηνύματα που του προσφέρονται, χωρίς άμεση διδασκαλική υπόδειξη και νουθεσία.

Στο σκοπό αυτό ιδιαίτερα βοηθάει η εικονογράφηση, που κατά κάποιο τρόπο δίνει υπόσταση και εγγύτητα στις αλήθειες και τις πνευματικές αξίες που υπογραμμίζονται.

Με την ιστορία της Βιν Βιν της κυρά Γλυκής, της Μελισσομανούλας, επιδιώκουμε να διδάξουμε στο παιδί τη χαρά της κοινωνίας και της σωστής επικοινωνίας με το Θεό, με τον εαυτό του και το περιβάλλον του. Ακόμα προσπαθούμε να μεταδώσουμε την έννοια της μεταμορφωτικής δύναμης της αγάπης και των καρπών της. Στην ιστορία μας εδώ, η καρποφορία αυτή συμβολίζεται με το κερί, το μέλι και το λουλουδένιο σύνολο, που κρεμιέται στεφάνι στο Σταυρό, ως βίωμα αγαπητικής πληρότητας των στοιχείων της φύσης και ως ευχαριστιακή προσφορά του παιδιού στο Χριστό, το δωρεοδότη κάθε αγαθού.