Κόσμος - Το Όνειρο της Δημιουργίας
Μια Αναζήτηση για την Ψυχή
Μετάφραση: ΜΑΡΙΑ ΦΕΛΛΑΧΙΔΟΥ
Επιμέλεια κειμένου: Βαγιακάκος, Νικόλαος Μ.
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-9415-98-9
Αλφάβητο Ζωής, Αθήνα, 11/2016
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 24.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
23 x 15 εκ, 565 γρ, 330 σελ.
τ. 1 από 3
Αγγλικά (γλώσσα πρωτοτύπου)
Σύντομη περιγραφή
– Το magnum opus της Anne Baring, που διήρκεσε είκοσι χρόνια, αποτελεί ένα από τα εκδοτικά γεγονότα των τελευταίων χρόνων: ευφυές, ουσιαστικό και με επιβλητική θωριά.
  • Τόμος Πρώτος – Η Αναζήτησή μου Ξεκινά
  1. Η Αναζήτησή μου Ξεκινά – Το Όνειρο του Νερού – Ο Κήπος της Εδέμ – Το Κάλεσμα της Ομορφιάς – Προετοιμασία για τον Κόσμο – Η Αποκάλυψη της Ινδίας και της Ασίας – Γάμος και Μητρότητα – Συνάντηση με το Ασυνείδητο – Το Κάλεσμα του Ρόδου.
  2. Το Αφυπνισμένο Όνειρο – Η Θεά – Η Μεταστροφή από τη Σεληνιακή στην Ηλιακή Μυθολογία – Οι Χαμένες Εικόνες του Θηλυκού – Ο Διαχωρισμός από τη Φύση – Το Χαμένο Όραμα της Πραγματικότητας – Οι Ενοράσεις Άλλων Γυναικών – Γυρνώντας προς τον Κόσμο – Το Θεϊκό Θηλυκό – Ψυχή και Πνεύμα ως το Θεϊκό Έδαφος.
  3. Το Δέντρο της Ζωής – Η Διδασκαλία της Καμπάλα – Κόσμοι μέσα σε Κόσμους – Η Σέκινα και η Θεϊκή Εκπόρευση – Η Εικόνα του Ιερού Γάμου και η Μετάδοση του Φωτός – Το Θεϊκό Θηλυκό – Η Γνωστική Εικόνα της Θεϊκής Μητέρας – Το Άγιο Πνεύμα Σήμερα.

Τόμος Δεύτερος – Η Σεληνιακή Εποχή: Αυθεντική Συμμετοχή

  1. Η Μεγάλη Μητέρα: Συμμετοχή στη Συμπαντική Ψυχή – Η Σελήνη – Η Θάλασσα – Θυσιαστικά Τελετουργικά – Η Εποχή του Χαλκού – Αίγυπτος – Η Εποχή του Σιδήρου(από περ. 1200 π.Χ.)
  2. Το Σαμανικό Όραμα: Συγγένεια με όλη τη Δημιουργία – Ιερή Γεωγραφία και Ζώσα Δημιουργία – Οι Οικοδόμοι των Μεγάλιθων – Ο Σαμάνος – Η Ουσία της Σαμάνικης Εμπειρίας – Η Σαμανική Εμπειρία στην Προ-Σωκρατική Ελλάδα – Ο Πλάτων και η Απώλεια της Σαμάνικης Μετάδοσης.


Τόμος Τρίτος – Η Διαχωρισμένη Ψυχή και η Παθολογία του Διαχωρισμού και της Απώλειας

  • 6. Η Ηλιακή Εποχή: Ο Διαχωρισμός από τη Φύση και η Μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό – Ηλιακός Μύθος: η Συμπαντική Μάχη ανάμεσα στο Φως και το Σκότος – Μια Νέα Κοσμοθεωρία – Πολιτική και Κοινωνική Αλλαγή – Η Δημιουργία του Πολεμιστή – Η Σκλαβιά – Η Επίδραση της Παιδείας – Από τη Μεγάλη Μητέρα στον Μεγάλο Πατέρα – Η Υποδούλωση των Γυναικών – Οι Μακροπρόθεσμες Συνέπειες της Ηλιακής Μυθολογίας – Η Συνεχής Αναζήτηση για Δύναμη και Παντοδυναμία – Η Ηλιακή Μυθολογία και ο Διαχωρισμός Νου και Ψυχής – Ο Κίνδυνος των Ουτοπικών Ιδεολογιών: Αρνητικές Προβολές – Η Επιβίωση της Αίσθησης μιας Έμψυχης Δημιουργίας – Η Επιστροφή της Ψυχής.