Ο Γιάννης Τσαρούχης διαβάζει Καβάφη στο σπίτι του Ανδρέα Εμπειρίκου
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-325-518-5
Άγρα, Αθήνα, 6/2004
Ελληνική, Νέα
€ 18.17 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
13 x 13 εκ, 142 γρ, 71 σελ.
Περιγραφή

Η παρούσα ηχογράφηση του Γιάννη Τσαρούχη να απαγγέλλει 22 ποιήματα του Καβάφη έγινε τον Φεβρουάριο του 1972. O ζωγράφος έρχεται στην Ελλάδα από το Παρίσι, συναντά τον φίλο του Ανδρέα Εμπειρίκο και του ζητά ο ίδιος να τον ηχογραφήσει να απαγγέλλει τον αγαπημένο τους ποιητή. O Τσαρούχης διάβαζε σε φίλους ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη από τη δεκαετία του `50. Ήταν πάντα αναγνώσεις εξαιρετικής συγκίνησης και ευαισθησίας χωρίς θεατρινισμούς, με μεγάλη λιτότητα και βαθιά αίσθηση του εσωτερικού μέτρου.
O παρών δίσκος αποτελεί την πρώτη επίσημη δημοσίευση από το `Αρχείο Ηχογραφήσεων` του Ανδρέα Εμπειρίκου. Το βιβλίο του CD περιέχει πλήρη τα κείμενα που γράφουν ο Τσαρούχης για τον Καβάφη και τον Εμπειρίκο, ο Εμπειρίκος για τον Τσαρούχη, ένα κείμενο της Ευφροσύνης Δοξιάδη για τις καβαφικές αναγνώσεις του Τσαρούχη, ένα κείμενο του Γιώργη Γιατρομανωλάκη για τη σχέση Τσαρούχη - Εμπειρίκου - Καβάφη, καθώς και τα 22 ποιήματα που διαβάζει ο Τσαρούχης και ηχογραφεί ο Εμπειρίκος.
Επίσης, η έκδοση συνοδεύεται από τρία καβαφικά έργα του Τσαρούχη, φωτογραφίες του Καβάφη και φωτογραφίες των Τσαρούχη-Εμπειρίκου που αλληλοφωτογραφίζονται.


[Απόσπασμα από κείμενο σε ιστοσελίδα του εκδότη]