Ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος-Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης
  •  
  • Τάκης Σινόπουλος-Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης: 16 εγγραφές
Διεύθυνση
Τάκη Σινόπουλου 22
11142 Αθήνα
Τηλέφωνο
2102583416
Fax
Email
elpenor@otenet.gr
Website
Ιστορικό
Το Ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος – Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης αποτελεί οργανισμό ο οποίος σύμφωνα με τους σκοπούς του είναι αφιερωμένος στην ελληνική και ξένη ποίηση και στην διάδοσή της στην κοινωνία. Το Ίδρυμα αποτελεί κληροδότημα της χήρας του ποιητή Τάκη Σινόπουλου. Έγινε αποδεκτό από τον Δήμο Νέας Ιωνίας Αττικής, ο οποίος ανά τετραετία εκλέγει και ορίζει εφταμελές Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από 5 ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών και 2 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν λαμβάνουν καμία αμοιβή. Η πορεία του Ιδρύματος ορίζεται από Προεδρικό Διάταγμα του 1997 (ΦΕΚ 71/Β/5-2-1997).
Οι κυριότερες δράσεις του Ιδρύματος Τάκης Σινόπουλος μέχρι σήμερα είναι:
1ον Οι επί 21 συνεχή έτη βραδιές παρουσίασης της ελληνικής και ξένης ποίησης.
2ον Η εκδοτική δραστηριότητα κατά την οποία εκδίδονται αποκλειστικά βιβλία ποίησης.
3ον Εργαστήρι Ποίησης στο οποίο μαθητεύουν, δωρεάν, επί 2ετία 12-18 σπουδαστές ανά έτος. Κατά τη διάρκεια του 1ου έτους παραδίδονται μαθήματα ελληνικής ποίησης και κατά τη διάρκεια του 2ου έτους αγγλικής και αμερικανικής ποίησης.
4ον Γίνεται ψηφιοποίηση των ελληνικών λογοτεχνικών περιοδικών.
5ον Λειτουργούν ομάδες εργασίας με αντικείμενο την ποίηση. Τα αποτελέσματα των εργασιών αυτών ολοκληρώνονται με την έκδοση βιβλίων.
Το Ίδρυμα έχει συμπληρώσει 25 έτη ζωής.
Βιβλιοπαραγωγή ανά έτος
Θεματικές κατηγορίες