ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ ΕΕ
  • C & C PUBLICATIONS Ε.Ε.: 2 τίτλοι
  • Μικρός Ήρως: 331 τίτλοι
Διεύθυνση
Αλτάνη 4,
15351 Παλλήνη Αττικής
Τηλέφωνο
210-8983824
Fax
Email
lanemos@mikrosiros.gr
Λίγα Λόγια
Οι Εκδόσεις Μικρός Ήρως αποτελούν τη συνέχεια των εκδόσεων Ανεμοδουρά που έχουν ως αφετηρία το 1949, όταν ο αείμνηστος Στέλιος Ανεμοδουράς κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο με την έκδοση του περιοδικού «Νυχτερίδα» και λίγα χρόνια χρόνια αργότερα (1953) με τη συγγραφή και έκδοση του θρυλικού αναγνώσματος «Μικρός Ήρως».
Ο «Μικρός Ήρως» αποτελεί εκδοτικό φαινόμενο, καθώς εκδιδόταν σε εβδομαδιαία βάση επί 16 συναπτά έτη, μια επιτυχία που οφειλόταν στη λιτή και κατανοητή γλώσσα του, αλλά και στην ανάδειξη αισθήματος πατριωτικής υπερηφάνιας και ομόνοιας.
Η εκδοτική δραστηριότητα του ομίλου συνεχίζεται δυναμικά για πάνω από 70 συναπτά χρόνια, έχοντας αφήσει μια τεράστια κληρονομιά στο χώρο των περιοδικών εκδόσεων. Ναυαρχίδες του ομίλου στο χώρο των κόμικς, πέρα από το «Μικρό Ήρωα», υπήρξαν τα περιοδικά «Μπλεκ», «Ζαγκόρ» και «Περιπέτεια».
Επιπλέον στα περιοδικά ελευθέρου χρόνου, με μεγάλη επιτυχία κυκλοφόρησαν τα εβδομαδιαία περιοδικά Γρίφος, Κουίζ και Σάββατο, ενώ στις εφηβικές εκδόσεις σταθμός υπήρξαν η Κατερίνα, «Σούπερ Κατερίνα» και «Αφισόραμα».
Οι Εκδόσεις Μικρός Ήρως συνεχίζουν δυναμικά τη δραστηριότητα τους με νέες εικονογραφημένες εκδόσεις που φιλοξενούν αδημοσίευτες ιστορίες, αλλά και ανατύπωση παλαιότερων.
Στα τέλη του 2013, επανεκδόθηκε η σειρά του «Μικρού Ήρωα» σε 5-τευχους τόμους, ενώ τον Απρίλιο του 2014 ξεκίνησε η έκδοση του «Νέου Μπλεκ», μια ανθολογία κόμικς, στα πρότυπα των παλαιότερων εκδόσεων.
Στην έκδοση φιλοξενήθηκαν χαρακτήρες όπως Μπλεκ, Ζαγκόρ, Μάρτιν Μίστερι, Νάθαν Νέβερ, Μαρκ, Ρόυ Ρέης, Τερματοφύλακας Γιατρός, Τομ Κάρτερ και Τετρακοσάρης (Νίκος Δημ. Νικολαΐδης, Κώστας Φραγκιαδάκης).
Εκδόθηκε επίσης η σειρά «Μίστερ Νο και οι... άλλοι» με τους Μίστερ Νο, Ντύλαν Ντογκ και Τεξ, ενώ στα τέλη του 2016 ξεκίνησε η σειρά του «Ζαγκόρ» με τους Ζαγκόρ, Κοκομπίλ, Δίκαιος, Ρίνγκο, Κάπταιν Μίκι, Τζό
Βιβλιοπαραγωγή ανα έτος
Θέματα και Λέξεις κλειδιά