Εκδόσεις Θράκα
  •  
  • Εκδόσεις Θράκα: 152 τίτλοι
Διεύθυνση
Κύπρου 40
412 21 Λάρισα
Τηλέφωνο
2411115536 , 6987022729
Fax
Email
thracamagazine@gmail.com
Website
Ιστορικό
Η Θράκα είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα τη Λάρισα. Στόχος της εταιρείας είναι η προώθηση δραστηριοτήτων που συμβάλλουν εν γένει στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου, προσβλέποντας ιδιαίτερα στη διάδοση της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας στο εγχώριο αναγνωστικό κοινό αλλά και σε αυτό του εξωτερικού

Εδώ και οκτώ χρόνια η Α.Μ.Κ.Ε. Θράκα , διατηρεί ιστότοπο thraca.gr στον οποίο σε καθημερινή βάση δημοσιεύει ανέκδοτα ποιήματα Ελλήνων λογοτεχνών, διηγήματα, κριτικές, συνεντεύξεις καλλιτεχνών, δοκίμια καθώς και μεταφράσεις ξενόγλωσσης λογοτεχνίας. Παράλληλα εκδίδει έντυπο περιοδικό με διαφορετική ύλη από το διαδικτυακό, με κύριο στόχο την προβολή νέων λογοτεχνών και την ανάδειξη νέων φωνών στην Ελληνική λογοτεχνία. Οι εκδότες της Θράκας (Θάνος Γώγος και Βασιλεία Οικονόμου) είναι επίσης λογοτέχνες της νεότερης γενιάς.

Πολλοί αξιόλογοι και βραβευμένοι νέοι λογοτέχνες έχουν συνεργαστεί και συνεχίζουν να συνεργάζονται με τη Θράκα είτε συμμετέχοντας με δική τους ύλη στα περιοδικά της (έντυπο και ηλεκτρονικό), είτε επιλέγοντάς την για την έκδοση των βιβλίων τους, είτε συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις της.

Από το 2013 διοργανώνει κάθε χρόνο το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης (Thessalian Poetry Festival) thessalianpoetry.gr όπου, από το 2020, γίνεται η απονομή των 2 βραβείων της. Του Βραβείου "Θράκα" για την καλύτερη πρώτη ανέκδοτη ποιητική συλλογή και του Βραβείου "Μάκης Λαχανάς" που αποδίδεται σε ένα πρόσωπο για τη συνολική προσφορά του στη λογοτεχνία.

Το 2018 η Θράκα συν εμπνεύστηκε και μέχρι σήμερα είναι υπεύθυνη για την Ελληνική πλευρά του διεθνούς Project λογοτεχνικών διαμονών του "Ulysses Shelter" (Το καταφύγιο του Οδυσσέα) .

Τέλος στα 8 χρόνια λειτουργίας της, η Θράκα, έχει οργανώσει στη Λάρισα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας περισσότερες από 200 εκδηλώσεις, που αφορούν το βιβλίο και τον πολιτισμό και έχει προωθήσει έργο πολλών Ελλήνων ποιητών στο εξωτερικό.
Βιβλιοπαραγωγή ανά έτος
Θεματικές κατηγορίες