Σμίλη
  • Σμίλη: 412 τίτλοι
Διεύθυνση
Ναυαρίνου 18-20,
106 80 Αθήνα
Τηλέφωνο
210 3637541
Fax
Email
smili_ekdoseis@yahoo.gr
Λίγα Λόγια
Οι εκδόσεις Σμίλη ιδρύθηκαν το 1986. Από τα πρώτα βιβλία που κυκλοφόρησαν ήταν τα «Γράμματα στην Τζένικα», του Α. Αρτώ, «Η αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι» του Π. Χάντκε και «Οι περιπέτειες του Τηλέμαχου» του Λ. Αραγκόν.
Από τις σειρές βιβλίων που ξεχωρίζουν είναι:
Σειρά ξένης κλασικής λογοτεχνίας. Ανάμεσα στους τίτλους περιλαμβάνονται και τα έξι μυθιστορήματα της Τζέην Ώστεν, εκ των οποίων τα τρία (Μάνσφηλντ Παρκ, Πειθώ, Το αββαείο του Νορθάνγκερ) παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Τα κείμενα, μεταφρασμένα όλα υποδειγματικά από δόκιμους μεταφραστές, πλαισιώνονται με πολυσέλιδα παραρτήματα, που περιλαμβάνουν χρονολογικούς πίνακες, εργοβιογραφικά στοιχεία για τον συγγραφέα και αποσπάσματα από αντιπροσωπευτικές μελέτες για το έργο του.
Σειρά αρχαιογνωστικών μελετών. Μεταξύ των τίτλων που έχουν εκδοθεί συμπεριλαμβάνονται μείζονα έργα του Ζ.-Π. Βερνάν (Ανάμεσα στο μύθο και την πολιτική, Μύθος και θρησκεία στην αρχαία Ελλάδα), καθώς και τέσσερις τόμοι με συναγωγές άρθρων διαπρεπών ελληνιστών για την αρχαία ρητορική, τον Ηρόδοτο τη Σαπφώ και τον Αριστοφάνη.
Σειρά «Κόμβοι»: Η σειρά φιλοξενεί δοκίμια σύγχρονης θεωρίας που προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα θεωρητικών πεδίων (θεωρία λογοτεχνίας, ψυχανάλυση, πολιτισμική θεωρία, φιλοσοφία).
Σειρά Φιλοσοφία και αισθητική των μέσων. Μια σειρά δοκιμίων πάνω στο κόσμο της γνώσης και της αντίληψης όπως αυτός διαμεσολαβείτε από τη γραφή, τον αλφαριθμητικό κώδικα και την εικόνα.
Βιβλιοπαραγωγή ανα έτος
Θέματα και Λέξεις κλειδιά