Εκδόσεις Ηλία Επιφανίου
  •  
  • Επιφανίου Ηλίας: 317 εγγραφές
Διεύθυνση Επικοινωνίας
Τ.Θ. 23486
1683 Λευκωσία
Τηλέφωνο
0035722456140
Email
epiphanioue@cytanet.com.cy

Διεύθυνση Υποκαταστήματος
Αρχ. Μακαρίου Γ 2-4
1065 Λευκωσία
Τηλέφωνο
0035722456140
Email
epiphanioue@cytanet.com.cy
Ιστορικό
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Οι Εκδόσεις Ηλία Επιφανίου - E.C.E. INVESTMENTS LTD βρίσκονται κοντά στο αναγνωστικό κοινό από το 2005. Ο εκδότης, Ηλίας Επιφανίου, ένας άνθρωπος γεννημένος ανάμεσα σε βιβλία, δραστηριοποιείται γύρω από αυτά εδώ και 30 χρόνια. Όντας για πολλά έτη μέτοχος στην οικογενειακή εκδοτική εταιρεία και συλλέγοντας πολύτιμες εμπειρίες, έκανε το μεγάλο βήμα και το 1996 ίδρυσε τη δική του εκδοτική εταιρεία.
Έκτοτε, με σταθερά και ποιοτικά βήματα, οι Εκδόσεις Ηλία Επιφανίου - E.C.E. INVESTMENTS LTD αναπτύσσουν τη δική τους πορεία στον χώρο του βιβλίου, με κύριο μέλημα τα βιβλία να μη σκονίζονται στη βιβλιοθήκη και σπάνια να ξεκουράζονται στο ράφι. Αγγίζοντας πολλές θεματικές ενότητες, όπως παιδική λογοτεχνία, λεξικά, μαγειρική, μυθιστόρημα, επιστήμη, ψυχολογία κ.ά., και έχοντας πλαισιωθεί από μια σταθερή ομάδα καταξιωμένων συνεργατών, το 2011 κυκλοφορεί το μεγάλο πόνημα του εκδοτικού οίκου, η έκδοση ενός πανέγχρωμου βιβλίου μαγειρικής, που υμνεί την κυπριακή μαγειρική παράδοση. Ακολουθώντας μια μακρά πορεία έρευνας και προετοιμασίας και έχοντας ως οδηγό τα μονοπάτια της παραδοσιακής κουζίνας, το βιβλίο «Κυπριακές Παραδοσιακές Συνταγές» έγινε γεγονός. Η ανταπόκριση του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η πρώτη έκδοση (6000 αντίτυπα) εξαντλήθηκε σε χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο ετών και ανατυπώθηκε. Την ελληνική έκδοση ακολούθησε η αγγλική μετάφραση του βιβλίου και σύντομα ακολούθησε και μια νέα σειρά πανέγχρωμων βιβλίων μαγειρικής για την κυπριακή κουζίνα και σε άλλες γλώσσες: γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά και ρωσικά, για να γνωρίσει και το ξένο αναγνωστικό κοινό τα αρώματα και τις μυρωδιές της παραδοσιακής κυπριακής μαγειρικής.
Σημαντική, επίσης, στιγμή για τις Εκδόσεις Ηλία Επιφανίου ο Δεκέμβριος του 2013 οπότε ολοκληρώθηκε, μετά από μακρόχρονη εργασία, η έκδοση του μνημειώδους έργου του Άντρου Παυλίδη «Ιστορία της νήσου Κύπρου, από την αρχή έως σήμερα». Μια πολυτελής επίτομη έκδοση με συνοπτική αλλά παράλληλα πλήρη και έγκυρη απόδοση της κυπριακής Ιστορίας και της δραματικής και συγκλονιστικής πορεία της ανά τους αιώνες.
Και παρόλα αυτά, δεν υπάρχει εφησυχασμός. Από το 2016 έχει αρχίσει η έκδοση και κυκλοφορία δύο σημαντικό σειρών: «Ιστορία της Κυπριακής Εκπαίδευσης» και «Ιστορική Κυπριακή Βιβλιοθήκη», ενώ ήδη βρίσκονται στο τελικό στάδιο μνημειώδη έργα για την Κύπρο, όπως τα «Μοναστήρια της Κύπρου», τα «Μνημεία και Αρχαιολογικοί Χώροι της Κύπρου» κ.ά, τα οποία θα απευθύνονται τόσο στο ελληνόφωνο όσο και στο ξενόγλωσσο αναγνωστικό κοινό, με ιδιαίτερη αφοσίωση στην παράδοση και στην ιστορία του νησιού.
Τον Ιανουάριο του 2019, ακόμα μία σημαντική στιγμή προστέθηκε στο ενεργητικό του εκδοτικού οίκου με την κυκλοφορία του εξαμηνιαίου φιλολογικού και λογοτεχνικού περιοδικού «Κυπριακή Εστία», πλαισιωμένο από μία αξιόλογη συντακτική ομάδα πανεπιστημιακών και ανθρώπων των γραμμάτων.
Ξεχωριστή στιγμή για τον εκδοτικό οίκο αποτέλεσε η απονομή του Κρατικού Βραβείου Μελέτης (Μονογραφίας)/Δοκιμίου για τη Λογοτεχνία, για εκδόσεις του έτους 2019, για το βιβλίο της Λουίζας Χριστοδουλίδου «Όψεις του αρχαιοελληνικού μύθου στην ποίηση του Κυριάκου Χαραλαμπίδη».
Κύριο μέλημα του εκδοτικού οίκου και του εκδότη Ηλία Επιφανίου προσωπικά ήταν και παραμένουν ο σεβασμός και η εκτίμηση προς το αναγνωστικό κοινό, και η όσο το δυνατόν ποιοτικότερη ανταπόδοση της εμπιστοσύνης του.
Η εταιρεία μπορεί, επίσης, να αναλάβει τις εκδοτικές εργασίες ανέκδοτων έργων εξολοκλήρου. Διαθέτει δικό της δημιουργικό γραφείο, όπου διεξάγεται όλη η προετοιμασία των εργασιών, συμπεριλαμβανομένων της επιμέλειας, διόρθωσης, σελίδωσης, σχεδιασμού εξωφύλλου κ.λπ., και γίνεται η παραγωγή των τυπογραφικών δοκιμίων. Στη συνέχεια, η εργασία ολοκληρώνεται με την εκτύπωση και βιβλιοδεσία.
Τα χαρακτηριστικά της κάθε έκδοσης προσαρμόζονται στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες του κάθε βιβλίου και του περιεχομένου του. Ενδεικτικά, στη λογοτεχνία ακολουθείται το μέγεθος 14(π)x21(υ), στις μελέτες, στα ιστορικά και επιστημονικά βιβλία το μέγεθος 17(π)x24(υ), στα παιδικά βιβλία τετράγωνα 22(π)x22(υ) ή μεγαλύτερα (Α4) σχήματα κ.ο.κ. Το ίδιο ακολουθείται και στην επιλογή χάρτου (σαμουά, γραφής, βέλβετ κ.ο.κ.) καθώς επίσης και στην επιλογή τύπου εξωφύλλου (χαρτόδετο ή σκληρόδετο). Για τη βιβλιοδεσία επιλέγεται το ραφτό και κολλητό.
Μερικοί από τους σημαντικούς συγγραφείς με τους οποίους οι Εκδόσεις Ηλία Επιφανίου - E.C.E. INVESTMENTS LTD συνεργάζονται είναι οι: Άντρος Παυλίδης, Δώρος Παρτασίδης, σεφ Χρίστος Χριστοδούλου, σεφ Άθως Χριστοδούλου, δρ Γιώργος Β. Γεωργίου, δρ Κυριάκος Ιωάννου, Τάκης Ευδόκας, Σταύρος Σταύρου, Άθως Ερωτοκρίτου, δρ Ανδρέας Κασουλίδης, Άννα Καλογήρου-Παύλου, Τούλα Κακουλλή, Ανδρέας Κωνσταντινίδης κ.ά.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Οι Εκδόσεις Ηλία Επιφανίου - E.C.E. INVESTMENTS LTD διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα πελατών, σε παγκύπρια βάση αλλά και ένα ιδιαίτερα σημαντικό δίκτυο συνεργατών στο εξωτερικό (Ελλάδα, Αγγλία κ.λπ.). Έχουν δε το προνόμιο να αναλαμβάνουν εξολοκλήρου την ευθύνη διανομής και διακίνησης των βιβλίων τους.
Παράλληλα, η εταιρεία είναι σε θέση να αναλάβει, εξολοκλήρου, την αποκλειστική διάθεση και διεκπεραίωση των πωλήσεων και άλλων, πέραν των δικών της, εκδόσεων περιλαμβανομένων της λήψης παραγγελιών από πελάτες, της γρήγορης εκτέλεσης/παράδοσής τους και της συνεχούς ενημέρωσης των εκδόσεων που της ανατίθενται.
Ήδη διακινεί επιτυχώς βιβλία/εκδόσεις διακεκριμένων Κύπριων συγγραφέων, όπως του Ρένου Ευρυβιάδη Wideson, του Δώρου Παρτασίδη, της Lady Iro Hunt - Trigraph Books, του Άντρου Παυλίδη - Εκδόσεις Φιλόκυπρος, του Μακάριου Δρουσιώτη - Εκδόσεις Αλφάδι, του Γιάννη Νικολάου, της Σάνδρης Λυσάνδρου, του Κέντρου Μελετών της Ιεράς Μονής Κύκκου, της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών, και άλλων. Επίσης, η εταιρεία έχει στενή συνεργασία υπό ειδικούς όρους με διάφορα ιδρύματα, όπως το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών, κ.ά., ενώ παράλληλα είναι ο αποκλειστικός διακινητής των εκδόσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου.
Ο τρόπος εργασίας της εταιρείας διαφέρει ουσιωδώς από εκείνον που διέπει τη λειτουργία βιβλιοπωλείων. Οι πωλήσεις βιβλίων δεν είναι στατικές, υπό την έννοια της αναμονής προσέλευσης πελατών, αλλά πραγματοποιούνται μέσω ενός ιδιαίτερα διευρυμένου δικτύου συνεργατών στην Κύπρο και στο εξωτερικό (Ελλάδα, Αγγλία), οι οποίοι (συνεργάτες) ενημερώνονται και ενημερώνουν με τη σειρά τους όσους ασχολούνται με αυτές.

Βιβλιοπαραγωγή ανά έτος
Θεματικές κατηγορίες