Διάπλαση
  •  
  • Διάπλαση: 497 εγγραφές
Διεύθυνση
Σόλωνος 19
106 71 Αθήνα
Τηλέφωνο
210 3808455
Fax
Email
info@diaplasibooks.gr
Ιστορικό
________________________________________
Οι Εκδόσεις Διάπλαση δραστηριοποιούνται στον χώρο του παιδικού και παιδαγωγικού βιβλίου από το 2002. Γεννήθηκαν μέσα από το πρώτο παιδικό-παιδαγωγικό βιβλιοπωλείο που λειτούργησε στο κέντρο της Αθήνας και στόχος τους ήταν να κυκλοφορήσουν βιβλία που αναζητούσε το αναγνωστικό κοινό και δεν υπήρχαν τότε στην ελληνική αγορά. Για τον σκοπό αυτόν αναζήτησαν και συνεργάστηκαν με πολλούς νέους ανθρώπους που έβρισκαν κλειστές τις πόρτες των μεγάλων εκδοτικών οίκων.
Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις μας περίπου 370 τίτλοι, οι περισσότεροι με πλούσια εικονογράφηση και με CD, που καλύπτουν όλο το φάσμα της παιδικής ηλικίας, αλλά και ειδικές εκδόσεις που αφορούν στην τέχνη, την ψυχολογία/παιδαγωγική και τη διατροφή. Κάθε χρόνο εκδίδονται περίπου 30-40 νέοι τίτλοι, στην πλειοψηφία τους μεγάλες παραγωγές, τόσο από δημιουργούς αναγνωρισμένης αξίας όσο και από νεοεισερχόμενους στον εκδοτικό χώρο. Βιβλία των εκδόσεών μας έχουν βραβευτεί τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, ενώ πολλοί τίτλοι μας έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες των υποψηφίων για σημαντικά εθνικά και διεθνή βραβεία.
Το 2017 οι εκδόσεις μας «εισβάλλουν» δυναμικά και στον χώρο των ενηλίκων, εγκαινιάζοντας τη σειρά «Ελληνική Λογοτεχνία», με μια πληθώρα τίτλων στους οποίους κοινό και κριτική επιφύλαξαν εξαιρετική υποδοχή. Το 2019 κυκλοφορούν και οι πρώτοι τίτλοι της νέας σειράς «Ξένη Λογοτεχνία», όπως πάντα με προσεκτική επιλογή ανάμεσα στα πιο αξιόλογα και πρωτότυπα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνικής παραγωγής.
Το κεντρικό μας κατάστημα θα το βρείτε στην οδό Σόλωνος 19 στο Κολωνάκι.
Βιβλιοπαραγωγή ανά έτος
Θεματικές κατηγορίες