Μιχελάκη, Κατερίνα
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο μαγικό νησί της Κρήτης.
Αποφοίτησα από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ έκανα Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή, τόσο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όσο και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Από πολύ μικρή ηλικία με γοήτευσε η ποίηση, η οποία αποτελεί μέχρι και σήμερα προσωπικό μου καταφύγιο.
Με όπλο το χαρτί και το μελάνι μετουσιώνω τα συναισθήματα σε λέξεις, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως δε θα μπορούσε να επιβιώσω χωρίς εκείνα.
Είμαι αθεράπευτα ρομαντική, ονειρεύομαι ακραία, λατρεύω τη Θάλασσα, την Άνοιξη και τα ταξίδια.
Μέσα από τα ποιήματά μου προσφέρω τη δική μου εκδοχή για τη ζωή και τον έρωτα, την οποία μοιράζομαι καθημερινά με το κοινό στις σελίδες μου στα social media.
Έχω υπάρξει αρθρογράφος σε μεγάλες ιστοσελίδες με θέμα τη συγγραφή, ενώ ασχολούμαι επίσης και με το χώρο της κρητικής παραδοσιακής μουσικής, γράφοντας μαντινάδες για κρητικούς καλλιτέχνες.
Συνήθως δίπλα από το όνομα μου παραθέτω και τη λέξη «Αθιβολές»· τούτη η ιδιαίτερη λέξη κατοίκησε μέσα μου αβίαστα, λες και με νανούριζαν μαζί της μια ολόκληρη ζωή. Η Αθιβολή, ανήκει στο κρητικό λεξιλόγιο και σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο, τα πράγματα πολλές φορές έχουν διφορούμενη σημασία, κουβαλούν κρυφά νοήματα και αινίγματα… η έννοια της λοιπόν φανερώνεται ως κουβέντα, σκέψη ή συζήτηση.
Στην περίπτωση μου, ως Αθιβολές μεταφράζονται οι σκέψεις μου, τις οποίες και παραθέτω μέσα από τους στίχους μου. Με αυτόν τον τρόπο, κατάφερα να κρατήσω λίγο από το άρωμα του νησιού μου που τόσο αγαπώ, προκειμένου με συντροφεύει νοερά στα καλλιτεχνικά μου μονοπάτια.
Ελπίζω στον άνθρωπο, στην τρυφερότητα, ενώ πιστεύω πως η αγάπη και η τέχνη μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.
www.athivoles.gr.
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Αθιβολές : Πληγώνοντας τη σιωπή Συγγραφέας Εκδόσεις Φυλάτος Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Αθιβολές : Πληγώνοντας τη σιωπή Εκδόσεις Φυλάτος Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα