Κοτταρίδης, Νίκος
Ο Νίκος Κοτταρίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κόρινθο το 1979. Από μικρός είχε κλήση στις ευγενείς τέχνες. Το 2000 πέρασε στο πανεπιστήμιο της Κύπρου στην ανωτάτη σχολή καλών τεχνών κάνοντας το όνειρο του πραγματικότητα με τεχνική κατεύθυνση στην ζωγραφική, στην μεταλλογραφία, στην χαρακτική και στην εικονογραφία. Αποφοίτησε το 2004 και το 2005 πήρε το μεταπτυχιακό του στην θεολογία της εικόνας. Κατά την διάρκεια των σπουδών του διακρίθηκε σε 3 παγκύπριους διαγωνισμούς με αριστεία στην κατοχή του από το υπουργείο παιδείας της Κύπρου.
Στον 27ο παγκύπριο διαγωνισμό κέρδισε το πρώτο βραβείο με ευρηματικότητα τεχνικής στην χαλκογραφία Την οποία κατοχύρωσε πνευματικά με ονομασία << Μικρό σφυρηλάτηση>>.
Έχει στην κατοχή του 6 βραβεία, 3 αριστεία και αρκετούς επαίνους και διακρίσεις. Το 2017 βραβεύτηκε από το ίδρυμα Μ. Βαρδινογιάννη με τιμητική πλακέτα. Έχει 33 ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό με γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής, αλλά και αγιογραφίες του. Έχει αγιογραφήσει 5 ναούς σε Ελλάδα και εξωτερικό και τα τελευταία χρόνια διδάσκει ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Η ποίηση ήταν κάτι που πάντα του άρεσε αλλά δεν είχε βρεθεί η κατάλληλη στιγμή για να το αναδείξει έξω. Πρόσφατα έγραψε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο << Άνοιγμα ψυχής >
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2022 100 Χρόνια Σμύρνη Συγγραφέας DIANIA PUBLICATIONS Χαρτόδετο
2021 Τεχνών συναπαντήματα Συγγραφέας Όστρια Βιβλίο Χαρτόδετο
2021 Άνοιγμα Ψυχής Συγγραφέας Εκδόσεις Κέφαλος Χαρτόδετο
2021 Της Ειρήνης το βλέμμα : Ανθολόγιο Συγγραφέας Ιδιωτική Έκδοση Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2022 100 Χρόνια Σμύρνη DIANIA PUBLICATIONS Χαρτόδετο
2021 Τεχνών συναπαντήματα Όστρια Βιβλίο Χαρτόδετο
2021 Άνοιγμα Ψυχής Εκδόσεις Κέφαλος Χαρτόδετο
2021 Της Ειρήνης το βλέμμα : Ανθολόγιο Ιδιωτική Έκδοση Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα