Αναστασίου, Κατερίνα Α.
Η Κατερίνα A. Αναστασίου είναι Υποψήφια Διδακτόρισσα του Τμήματος Κοινωνιολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (ΠΑ), διερευνώντας το μετασχηματισμό του τοκετού και τις βιωματικές εμπειρίες των επιτόκων στη σύγχρονη Ελλάδα.
Τα επιστημονικά πεδία αναφοράς της είναι η κοινωνιολογία της υγείας και της ασθένειας, η κοινωνιολογία του σώματος, το έργο του Michel Foucault, οι ανθρωπολογικές οπτικές και οι φεμινιστικές θεωρίες για τη γυναικεία αναπαραγωγή, οι θεωρίες των κοινωνικών κινημάτων και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Με στόχο το διάλογο μεταξύ επιστήμης και κοινωνίας έχει διοργανώσει σεμινάρια–εκδηλώσεις για τον τοκετό στον τόπο διαμονής της, τη Χαλκίδα.

Έχει αποφοιτήσει με άριστα από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης (ΠΕΔΔ) του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), εκπονώντας εργασία ειδίκευσης με τίτλο «Το Κίνημα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στον Τοκετό».
Είναι απόφοιτη του Τμήματος «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), καθώς και απόφοιτη του Τμήματος «Δημοσιογραφίας: Συντάκτες και Ρεπόρτερς» του Δημόσιου ΙΕΚ Χαλανδρίου.

Έχει εργαστεί περιστασιακά σε τομείς του Δημόσιου Τομέα σε θέσεις ΠΕ Διοικητικού (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας) και έχει συμμετάσχει σε έρευνες της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).
Έχει συνεργαστεί, ως δημοσιογράφος, με ραδιόφωνα, εφημερίδες και περιοδικά τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας. Διατηρεί τη στήλη «Εικαστικός Χάρτης» και αποτυπώνει τις κοινωνικο-πολιτικές της «ανησυχίες» στην εβδομαδιαία, ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα «Η Εποχή».
Οργανώνει και διδάσκει σε τοπικούς συλλόγους και πολιτιστικούς χώρους, για μια σειρά ετών, ιστορία της δυτικοευρωπαϊκής τέχνης, μέσω μιας δημοκρατικής και διεπιστημονικής προσέγγισης, που έχει άμεση σχέση με τις σπουδές και τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα.
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2021 Υγεία, καύλα και επανάσταση Συγγραφέας Ασίνη Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2021 Υγεία, καύλα και επανάσταση Ασίνη Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα