Φύκα, Φωτεινή
Η Φωτεινή Φύκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία, όπου και μόνιμα κατοικεί τα τελευταία χρόνια, εργαζόμενη ως δημόσιος υπάλληλος σε θέση ευθύνης.
Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών Δημόσιας διοίκησης του Εθνικού & Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ. - Τμήμα: Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης), καθώς και κάτοχος MSc στη «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.).
Παράλληλα είναι πτυχιούχος Ηθοποιός της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Ωδείου Αθηνών. Έχει άριστη γνώση της αγγλικής αλά μιλά καλά και γαλλικά και ιταλικά. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΘΕΡΑΣΤΕΣ». Έχει σκηνοθετήσει και πρωταγωνιστήσει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, ενώ τρέφει μεγάλη αγάπη για τον χορό (Μέλος ομάδων εκμάθησης παραδοσιακών χορών, 2006-2017) και το τραγούδι (Μέλος της χορωδίας ενηλίκων του « Δημοτικού Ωδείου Λαμίας, 2014-2018).
Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες προγράμματα επιμόρφωσης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α., ΙΝ.ΕΠ.) συνέδρια και (δι)ημερίδες, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημοσιογραφίας και φωνητικής. Επίσης έχει αφηγηθεί θεατρικά, λογοτεχνικά αλλά και κείμενα τέχνης σε εκδηλώσεις του «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Ρ.», του Δήμου Λαμιέων, του «Δημοτικού Ωδείου Λαμίας», του «Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών», του ΣΚΕΤΚΕ (ψηφιακή ξενάγηση και Έκθεση Ζωγραφικής) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Λαμιέων, για τον εορτασμό των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης καθώς και λοιπών Πολιτιστικών Συλλόγων του Ν. Φθιώτιδας.
Είναι μέλος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων. Πρόσφατα, εκδόθηκε η πρώτη της ποιητική συλλογή, «Χρονικό Εραστών» (Μάιος 2021, Χρόνος Εκδόσεις), όμως γράφει ποιήματα, διηγήματα και νουβέλες από τα μαθητικά της χρόνια, καθώς η συγγραφή τη βοηθά να μένει αλώβητη μπρος στα μυστήρια της ζωής.
Πιστεύει στην καλοσύνη της καρδιάς, στη δύναμη της γνώσης, στο απεριόριστο της ανθρώπινης θέλησης, της αγάπης και της αλληλεγγύης.
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2022 Ο μύθος της ανεύρετης ερωμένης Συγγραφέας Χρόνος Εκδόσεις Χαρτόδετο
2021 Χρονικό Εραστών Συγγραφέας Χρόνος Εκδόσεις Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2022 Ο μύθος της ανεύρετης ερωμένης Χρόνος Εκδόσεις Χαρτόδετο
2021 Χρονικό Εραστών Χρόνος Εκδόσεις Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα