Μπατάκης Μιχάλης
Ο Μιχάλης Μπατάκης έχει σπουδάσει Ψυχολογία, θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, Κοινωνική Θεωρία της Ψυχανάλυσης (Λακανική) κι έχει ασχοληθεί σε ακαδημαϊκό και πρακτικό επίπεδο με τη χρήση της νευροανάδρασης ως έναν εναλλακτικό τρόπο διαχείρισης διαταραχών σε ασθενείς, που είτε δεν επιθυμούν είτε δεν ανταποκρίνονται σε συμβατικές παρεμβατικές ψυχοθεραπευτικές διαδικασίες.
Πιστεύει ακράδαντα ότι οι μεγάλες καινοτομίες στην επιστήμη και τη ζωή είναι εφικτές από ανθρώπους που έχουν παθιαστεί με περισσότερα από ένα επιστημονικά πεδία -όταν βρεθούν στις κατάλληλες συνθήκες- και οι οποίοι κινητοποιούνται και χαρακτηρίζονται από την επιθυμία του «κατανοείν» (the happiness of understanding).
Ως αυτοδίδακτος στους πρώτους οικιακούς υπολογιστές δημιουργεί την εταιρεία «Ίππαρχος», που δραστηριοποιείται κυρίως στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση εκπαιδευτικού λογισμικού για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Την τετραετία 1999-2002 επιδέχεται ακαδημαϊκή μόρφωση στην επιστήμη των υπολογιστών, με έμφαση στα εμπειρογνώμονα συστήματα ενώ ταυτόχρονα αποκτά στο Ηνωμένο Βασίλειο πτυχίο Ψυχολόγου Θετικής Κατεύθυνσης. Το έναυσμα για την ενασχόληση του Μιχάλη Μπατάκη με την ψυχολογία αποτέλεσε η ανάγνωση της «Ρητορικής» του Αριστοτέλη, όπου διαπίστωσε ότι περιγραφές χαρακτήρων πριν από 2000 και πλέον έτη, παραμένουν ως έχουν και σήμερα, στη σύγχρονη εποχή. Ως αριστούχος, αποφασίζει να κάνει μεταπτυχιακές ψυχαναλυτικές σπουδές στο Λονδίνο με έμφαση στη Λακανική ψυχανάλυση.
Το 2005 τον βρίσκει να παρέχει τις υπηρεσίες του στο Δημόσιο τομέα ενώ παράλληλα διδάσκει Στατιστική στα Τ.Ε.Ι. Κρήτης. Ασκεί ιδιωτικό έργο ως Γνωσιακός – Συμπεριφοριστικός ψυχοθεραπευτής στην Αθήνα (peopleforward.gr). Είναι ιδρυτής και πάροχος της δωρεάν διαδικτυακής πλατφόρμας psydesk.org, μιας κοινωνικής πρωτοβουλίας στον χώρο της ψυχικής υγείας, που συντηρείται και αναπτύσσεται με εθελοντικές δωρεές της κοινότητας επαγγελματιών και συναφών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στο πεδίο της ψυχικής υγείας.
Έχει αρθρογραφήσει κατά καιρούς σε τοπικής και εθνικής εμβέλειας εφημερίδες όπως «ΤΑ ΝΕΑ» ενώ έχει εκπονήσει σειρά ερευνητικών μελετών στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και της Ψυχολογίας. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Αναδοχής-Υιοθεσίας.
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2020 ΘΥΜΟΣ : Γίνε επιστήμονας του εαυτού σου Συγγραφέας Ηδύφωνο Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2020 ΘΥΜΟΣ : Γίνε επιστήμονας του εαυτού σου Ηδύφωνο Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα