Φούτσιας, Δημήτρης Σ.
Ο Δημήτρης Φούτσιας γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός. Παράλληλα εργάζεται ως κειμενογράφος στον χώρο της διαφήμισης. Ανήκει στη νέα γενιά συγγραφέων που υπήρχε μέλος του 1ου στούντιο συγγραφής του Εθνικού θεάτρου. Επίσης έχει παρακολουθήσει τα εργαστήρια συγγραφής του Ελληνικού Κέντρου Σπουδών του Χάρβαρντ, στο Ναύπλιο, αλλά και το εργαστήριο ποίησης του Ιδρύματος Σινόπουλου.
Θεατρικά Έργα του έχουν παρουσιαστεί, είτε σε μορφή αναλογίου, είτε ως ολοκληρωμένες παραστάσεις, σε διάφορες θεατρικές σκηνές της Αθήνας, (Επί Κολωνό, Παραμυθίας, Εμπρός, Σφενδόνη, 14η ημέρα, Μπιπ, κ.α.). Το έργο του «Ριγκολιός, το ταξίδι μιας ρίγας» σε σκηνοθεσία δική του, απέσπασε το βραβείο κοινού στο 2ο Handmade And Recycled Theater Festival το 2014.
Τον Ιούνιο του 2019 το θεατρικό του έργο «Meatball» διακρίθηκε στο εργαστήριο νέων θεατρικών συγγραφέων Ε.Ν.ΘΕ.ΣΥ. και παρουσιάστηκε στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννη. Την σεζόν 2020 – 21 το έργο παρουσιάστηκε στο θέατρο Αλίκη στην ανανεωμένη του εκδοχή «Meatball #okeftes» και στην συνέχεια λόγω covid μεταδόθηκε από τα κανάλια της Nova. Το θεατρικό έργο «Meatball» κυκλοφορεί από την κάπα εκδοτική. Το έργο του ο «Ουρανός Κατακούτελα» κυκλοφορεί ελεύθερο στο διαδίκτυο.
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Δύο : 40 + 6 βραβευμένα διηγήματα. Διαγωνισμός διηγήματος του Ιανού Συγγραφέας Ιανός Χαρτόδετο
2022 Το χιόνι στα δόντια μου Συγγραφέας Εκδόσεις Άπαρσις Χαρτόδετο
2020 Meatball Συγγραφέας Κάπα Εκδόσεις Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Δύο : 40 + 6 βραβευμένα διηγήματα. Διαγωνισμός διηγήματος του Ιανού Ιανός Χαρτόδετο
2022 Το χιόνι στα δόντια μου Εκδόσεις Άπαρσις Χαρτόδετο
2020 Meatball Κάπα Εκδόσεις Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα