Supiot, Alain 1949 -
Απέκτησε το πτυχίο του από το νόμο το 1970 και από την κοινωνιολογία το 1972 και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή. από το Πανεπιστήμιο του Bordeaux 1 Γαλλία, το 1979. Κατοχή καθηγητή (1980), μέλος του « Institut Universitaire de France » (2001, πρόεδρος «Δογματικών Λόγων Δικαίου και Κοινωνικών Δεσμών»), Ph.D. . (Alain Supiot) είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Poitiers και στη Nantes της Γαλλίας (UMR-CNRS 6028).
Δημιούργησε στη Νάντη το «Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών» και πιο πρόσφατα το Ίδρυμα Ανώτερων Μελετών του Νάντη , το οποίο προωθεί τις συνεργασίες μεταξύ του Βορρά και του Νότου στον τομέα της Κοινωνικές επιστήμες. Εκλέχτηκε στο Collège de France στην καρέκλα «État social et mondialisation: analyze juridique des solidarités»

Η σταδιοδρομία του χαρακτηρίζεται από πολλά χρόνια σε ξένα πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα (Ινστιτούτο Βιομηχανικών Σχέσεων, Berkeley, ΗΠΑ, 1981, Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, Ιταλία, 1989-1990, Wissenschaftskolleg zu Βερολίνο , Γερμανία, 1997-1998). Μέλος του περιοδικού «Droit social», επίσης συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων που εστιάζουν στο εργατικό δίκαιο και το νόμο περί κοινωνικής ασφάλισης (μεταξύ άλλων: Critique du droit du travail, PUF, 1994) και συμμετείχε σε διάφορα συλλογικά έργα (μεταξύ άλλων: Le travail en Προοπτικές, LGDJ, 1998, Servir l'intérêt général, PUF, 2000, Εκτός της Απασχόλησης, Αλλαγές στην Εργασία και το Μέλλον του Εργατικού Δικαίου στην Ευρώπη, Oxford University Press, 2001, 245 σελ.). Έχει προεδρεύσει στο Εθνικό Συμβούλιο για την Ανάπτυξη των Ανθρωπίνων και Κοινωνικών Επιστημών (τα έργα του οποίου έχουν δημοσιευθεί στο PUF, συλλογή Quadrige, 2001, με τίτλο «Pour une politique des sciences de l'Homme et de la société»).
Κατέχει θέσεις στην επιστημονική επιτροπή της Διεθνούς Ανασκόπησης Εργασίας και στο διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος «Maison des Sciences de l'Homme de Paris». Τα πραγματικά ερευνητικά ενδιαφέροντα του επικεντρώνονται στην ανάλυση των δογματικών θεμελίων των κοινωνικών δεσμών.
Το τελευταίο του βιβλίο που κυκλοφόρησε είναι το "Το Πνεύμα της Φιλαδέλφειας, η Κοινωνική Δικαιοσύνη εναντίον της Ολικής Αγοράς"

Εκλέχτηκε ως αντίστοιχος συνεργάτης στη Βρετανική Ακαδημία το 2015. Είναι μέλος της Παγκόσμιας Επιτροπής για το Μέλλον της Εργασίας που συγκροτήθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2019 Το πνεύμα της Φιλαδέλφειας : Η κοινωνική δικαιοσύνη απέναντι στην ολοκληρωτική αγορά Συγγραφέας Επιθεώρησις Εργατικού Δικαίου Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2019 Το πνεύμα της Φιλαδέλφειας : Η κοινωνική δικαιοσύνη απέναντι στην ολοκληρωτική αγορά Επιθεώρησις Εργατικού Δικαίου Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα