Καρατζά, Αθηνά
Η Αθηνά Καρατζά είναι διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αποφοίτησε από το Αµερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος (Pierce College) και πραγματοποίησε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών (Φιλοσοφική Σχολή) του Πανεπιστημίου Κρήτης µε ειδίκευση στη Φιλοσοφία. Στη συνέχεια, οι μεταπτυχιακές της σπουδές στην «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» πραγματοποιήθηκαν στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Στη διάρκεια των σπουδών της, υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων, έχει απασχοληθεί στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, έχει συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΕΚΠΑ, το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ κ.ά. ακαδημαϊκούς φορείς.

Έπειτα, υπήρξε διδάσκουσα του Παντείου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του UniOpen. Επίσης, είναι επιμελήτρια βιβλίων/επιστημονικών δοκιμίων (εξωτερική συνεργάτις εκδοτικών οίκων και επιστημονικών φορέων), Υπεύθυνη Σύνταξης της ετήσιας τρίγλωσσης επιθεώρησης κοινωνικών ερευνών Κοινωνικές Επιστήμες και συνεργάτις της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) για την υποστήριξη προγραμμάτων και δράσεων προβολής και δημοσιότητας του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας, και για το πρόγραμμα Erasmus+/ΚΑ1.
Τέλος, από το 2022, είναι εισηγήτρια σεμιναρίων και δράσεων για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς με αντικείμενο την αγάπη για τη γνώση και τις σχέσεις οικογένειας-σχολείου και, από το 2023, μέλος του δικτύου Project Parenting και δημιουργός του (υπό κατασκευή) διαδικτυακού τόπου Societies (www.societies.gr), ενός ιστοχώρου, όπου θα φιλοξενούνται δράσεις γνώσης με ορισμένες θεματικές κοινωνιολογικού ενδιαφέροντος που θα απευθύνονται σε συγκεκριμένες ομάδες/κοινότητες- στόχους με στόχο να συμβάλλουν στην ανάγκη των ανθρώπων να ανήκουν κάπου, να ακούγονται και να βελτιώσουν τις σχέσεις με τον εαυτό και τους άλλους. Με άλλα λόγια, το Societies είναι ένας χώρος για τις «κοινωνίες» ανθρώπων στις οποίες θα θέλαμε να ανήκουμε.

τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Έμφυλοι τόποι : Κοινωνιολογικές προσεγγίσεις του χώρου στην ύπαιθρο Πρόλογος Εκδόσεις Παπαζήση Χαρτόδετο
2022 Εξ αποστάσεως : Από μακριά, στην εποχή της πανδημίας Συγγραφέας , Επιμέλεια κειμένου το σκαθάρι Χαρτόδετο
2021 Διεπιστημονική προσέγγιση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19 Συγγραφέας Ηδυέπεια Χαρτόδετο
2020 Αριθμοί και άνθρωποι : Υγειονομικά δεδομένα για μια πολιτική οικονομία του κοινωνικού Συγγραφέας Καρδαμίτσα Χαρτόδετο
2018 Ο κοινωνιολόγος ως «δημόσιος συγγραφέας» : Συνομιλώντας με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο Επιμέλεια κειμένου Αλεξάνδρεια Χαρτόδετο
2017 Εικόνες της Αλγερίας : Μια εκλεκτική συγγένεια Επιμέλεια κειμένου , Πρόλογος Αλεξάνδρεια Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2022 Εξ αποστάσεως : Από μακριά, στην εποχή της πανδημίας το σκαθάρι Χαρτόδετο
2021 Διεπιστημονική προσέγγιση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19 Ηδυέπεια Χαρτόδετο
2020 Αριθμοί και άνθρωποι : Υγειονομικά δεδομένα για μια πολιτική οικονομία του κοινωνικού Καρδαμίτσα Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2022 Εξ αποστάσεως : Από μακριά, στην εποχή της πανδημίας το σκαθάρι Χαρτόδετο
2018 Ο κοινωνιολόγος ως «δημόσιος συγγραφέας» : Συνομιλώντας με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο Αλεξάνδρεια Χαρτόδετο
2017 Εικόνες της Αλγερίας : Μια εκλεκτική συγγένεια Αλεξάνδρεια Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Έμφυλοι τόποι : Κοινωνιολογικές προσεγγίσεις του χώρου στην ύπαιθρο Πρόλογος Εκδόσεις Παπαζήση Χαρτόδετο