Κουρτζίδης, Παρασκευάς
Κουρτζίδης, Πάρις
Γεννήθηκε το 1969 και κατοικεί στο Χαϊδάρι (Αστυθέα, Προφήτης Ηλίας, Κέντρο Χαϊδάρι).
Αποφοιτώντας από το τμήμα πολιτικής επιστήμης και επικοινωνίας της Νομικής Σχολής Αθηνών (1995) και το «Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας» (1996) συνεχίζει τις σπουδές του στο αγγλικό πανεπιστήμιο «Leicester», για να αποκτήσει Master στο τμήμα πολιτικής επικοινωνίας και ΜΜΕ (1998).
Έχει παρακολουθήσει αναρίθμητους κύκλους σπουδών για τη δημόσια διοίκηση, την αυτοδιοίκηση, τη δημοσιογραφία και την τεχνική της πολιτικής επικοινωνίας.
Είναι κάτοχος πτυχίων τηλεπικοινωνιών ασυρμάτων μέσων (ΣΕΤΗΛ), προπονητή ελληνορωμαϊκής πάλης και αυτοδύτη (3 αστέρων).
Τα εφηβικά του χρόνια και μέχρι το 1994, έχοντας πολλές διακρίσεις και μετάλλια, συμμετέχει ως αθλητής των εθνικών μας ομάδων (εφήβων, νέων, ανδρών) στην Ελληνορωμαϊκή Πάλη. Με την Όλγα Αυγερινού έχει αποκτήσει δύο παιδιά, την Ευαγγελία και τον Κωνσταντίνο, που ως πατέρας προσπαθεί με μόχθο και αγωνία να τους μεταλαμπαδεύσει τις αρχές, τις αξίες και τις γνώσεις που του έδωσαν σπουδαίοι άνθρωποι στη ζωή του, όπως οι γονείς του, Κων/νος Κουρτζίδης και Αικατερίνη Λαμπροπούλου, η αδελφή του Φιλία και ο γαμπρός του Σταύρος Σίμος, αλλά και οι σοφοί του δάσκαλοι.
Την περίοδο 1994 – 1996 διετέλεσε γενικός γραμματέας του Κολυμβητηρίου του Δήμου Χαϊδαρίου, επί δημαρχίας Κυριάκου Ντηνιακού, συμβάλλοντας καταλυτικά στην αναδιοργάνωση και το εκσυγχρονισμό του. Το 1996 έως το 2000, υπήρξε στενός συνεργάτης του καθηγητή πολιτικής επιστήμης και επικοινωνίας, Ιωάννη Μεταξά. Από το 1997 έως το 2007 υπήρξε ειδικός (άτυπος) σύμβουλος επί θεμάτων Τύπου & Στρατηγικής στον (τότε) πρόεδρο της ΝΔ & πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά, ως δημοσιογράφος - πολιτικός αναλυτής («Ελεύθερος», «Αδέσμευτος Τύπος», «Νέα Ελλάδα», «Ανεξάρτητος», «Το Καρφί», «Η ΑΞΙΑ», «Athens Voice», «Η Καθημερινή», «Ισοτιμία», «Το Παρασκήνιο» κ.ά.), καθώς και ως ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός (ANT1 Radio), παρουσιαστής ειδήσεων & πολιτικοκοινωνικών εκπομπών (Extra 3, Alter, Alpha TV). Διηύθυνε περιοδικά των μεγαλύτερων ελληνικών εκδοτικών ομίλων (PRESS, ΚΛΙΚ, Nitro, STATUS, Playboy κ.ά.). Με εξαιρετική επιτυχία διετέλεσε σύμβουλος έκδοσης στην Ελλάδα του μηνιαίου και του ετήσιου βρετανικού περιοδικού «Economist», ενώ παράλληλα υπήρξε σύμβουλος εμπορικής ανάπτυξης των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων του ομίλου "Η Καθημερινή ΑΕ".
Ως εκδότης ξεχώρισε με τα περιοδικά «Tripaki» και «Red Believers» (Ολυμπιακού), ενώ με παγκόσμια επιτυχία στέφθηκε η δίγλωσση έκδοσή του «Ο γύρος του κόσμου μέσα από ήθη και έθιμα», η οποία αμέσως τέθηκε υπό την αιγίδα της «UNESCO».
Το καλοκαίρι του 2013, η καμπάνια που σχεδίασε και το τελετουργικό που υλοποίησε στην Αρχαία Ολυμπία, ως διευθυντής επικοινωνίας, στρατηγικής & μάρκετινγκ της ΕΟΦΠ, για την παραμονή της Πάλης στα Ολυμπιακά Αθλήματα, έκανε το γύρο του κόσμου και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, έχοντας ως αποτέλεσμα και την πανηγυρική επανένταξη του αθλήματος στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και τη δική του αμέσως ένταξη στην επιτροπή ειδικών συμβούλων επί θεμάτων ΜΜΕ & Μάρκετινγκ της FILA (Διεθνής Ομοσπονδία Πάλης).
Σήμερα, παράλληλα με τα καθήκοντα στην ΕΟΦΠ και την FILA, συνεχίζει να ασκεί το ίδιο μαχητικά, έγκυρα και αντικειμενικά το δημοσιογραφικό του λειτούργημα, γράφοντας και διευθύνοντας με ιδιαίτερη επιτυχία τόσο την εβδομαδιαία επιχειρηματική, οικονομική και πολιτική εφημερίδα «F&M Voice» όσο και την ιστοσελίδα της: www.fmvoice.gr

Το βίβλιο του "Ο Γύρος του Κόσμου μέσα από Ήθη και Έθιμα" αναγωρίστηκε και τέθηκε επισήμως υπό την αιγίδα της Unesco
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2007 Ο γύρος του κόσμου μέσα από τα ήθη και τα έθιμα : Explore your Senses Συγγραφέας Key Solutions Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2007 Ο γύρος του κόσμου μέσα από τα ήθη και τα έθιμα : Explore your Senses Key Solutions Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα