Παπαχρήστος, Παρασκευάς
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.
Ιδρυτής medNutrition.gr

Ο Παρασκευάς Παπαχρήστος είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Το 2000 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Διατροφής του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, ενώ το 2006 απέσπασε το μεταπτυχιακό τίτλο Master of Science (M.Sc.) από το Πανεπιστήμιο του Paisley (Σκωτία) στη διαχείριση ασφάλειας. Στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης, παρακολουθεί κύκλους σεμιναρίων που αφορούν στην ψυχολογική προσέγγιση της παχυσαρκίας αλλά και των διατροφικών διαταραχών στη εφηβεία καθώς και επικοινωνιακές δεξιότητες για διαιτολόγους.

Το 2003, ίδρυσε το πρώτο portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο, το medNutrition.gr, στοχεύοντας στην έγκυρη διατροφική ενημέρωση του κοινού. Με 90 επιστημονικούς συνεργάτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων διαιτολόγοι, κάθως και τις συνεχώς ανανεωμένες διαδικτυακές τεχνολογίες, έχει εξελίξει το medNutrition σε ένα δυναμικό διατροφικό portal 100000 επισκεπτών ανά μήνα. Μέσω του portal, οργανώνει από το 2010 εκστρατείες ενημέρωσης για την διατροφή με στοχευμένη αρθρογραφία, έντυπο υλικό, ομιλίες και εκδηλώσεις, όπως η καμπάνια για το μέγεθος της μερίδας, η καμπάνια για την ασφάλεια των γλυκαντικών υλών και εκείνη για την εικόνα σώματος. Αξιοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάποιες ακόμη καμπάνιες που έχουν πραγματοποιηθεί αφορούν το ισοζύγιο ενέργειας, τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα λιπαρά.

Πρωτοπορώντας στον χώρο της τεχνολογίας, έχει υλοποιήσει για τις ανάγκες του portal αλλά και εξωτερικών συνεργασιών πολλές εφαρμογές με θέμα την διατροφή, το βάρος και την σωματική δραστηριότητα. Το 2010 ξεκίνησε την εκδοτική δραστηριότητα του medNutrition που μετρά σήμερα 10 τίτλους για κοινό και ειδικούς. Ο ίδιος έχει επιμεληθεί ως συγγραφέας τον τίτλο «Μύθοι και αλήθειες στη διατροφή μας» που αφορά το κοινό και το διατροφικό μπλοκ ζωγραφικής για παιδιά «Οι Διατροφοπαιχνιδιάρηδες».

Ο κ. Παπαχρήστος είναι μέλος του Δ.Σ. του ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ. (Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής) και συμμετέχει σε συνέδρια ως ομιλητής και στις οργανωτικές επιτροπές τους. Είναι επίσης μέλος του Π.Σ.Δ.Δ. (Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων) και του Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν. (Εταρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Καρδιαγγειακά Νοσήματα).
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2010 Μύθοι και αλήθειες στη διατροφή μας Συγγραφέας medNutrition Publications Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2010 Μύθοι και αλήθειες στη διατροφή μας medNutrition Publications Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα