Κυριακίδης, Νίκος
Ο Νίκος Κυριακίδης γεννήθηκε το 1960 πίσω απ’ τα προσφυγικά του Άγιου-Σώστη, στο Νέο Κόσμο στην Αθήνα. Είναι μαθηματικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιχειρησιακή έρευνα στη Γαλλία. Ασχολείται από παλιά με την ποίηση, αλλά πρωτοεμφανίστηκε στο διαδίκτυο το 2011.
Το 2013 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του ‘’Δρόμοι με ματωμένα γόνατα’’ απ’ τις εκδόσεις Ars Poetica και το επόμενο ‘’Γύμνασμα’’ από τις εκδόσεις ‘’Συμπαντικές Διαδρομές’’ στα τέλη του 2015.
Το βιβλίο του ‘’Χρόνος’’ κυκλοφόρησε απ τις εκδόσεις Σαιξπηρικόν, με πρώτη έκδοση τον Ιούνιο του 2017 και δεύτερη το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου. Το τέταρτο βιβλίο του, εκδόθηκε το 2018 με τον τίτλο ‘’Οι Πικροί Άνθρωποι’’ από τις εκδόσεις Όστρια.
Το βιβλίο του με τίτλο ‘’Ψευδή Πορφύρα Περιβάλλεται....’’εκδόθηκε το 2021 από τις εκδόσεις Ρώμη, την ίδια εποχή εκδόθηκε από την ίδιο εκδοτικό οίκο και το πρώτο του βιβλίο που αφορά θεατρικό μονόλογο, με τον τίτλο ‘’Η Κέντα’’.
Έργα του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ομαδικές ανθολογίες.
Αναφορά στο ποιητικό του έργο, υπάρχει στο βιβλίο κριτικής της Κούλας Αδαλόγλου ‘’Νήματα της γραφής –Πτυχές Κειμένων’’, που αφορά βιβλιοκριτική της συγγραφέως για 49 λογοτέχνες. Το βιβλίο εκδόθηκε το 2019 από τις εκδόσεις Ρώμη.
Έχει βραβευτεί με πρώτο βραβείο και επαίνους σε διαγωνισμούς ποίησης, με τελευταία του συμμετοχή το 2015 στο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης με θέμα ‘’Πόλεμος και Ειρήνη’’ όπου έλαβε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού στο σκέλος της Ποίησης.
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2012 Το χαμένο ημερολόγιο του Κίμωνα Ρ. Συγγραφέας Ρώμη Χαρτόδετο
2011 Διαγωνισμός "Λόγω Τέχνης" : Τα πρώτα 20 διηγήματα του 2010 Συγγραφέας Artspot Ebook, Other
2011 Γραφής έργα Συγγραφέας Ωρίωνας Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2012 Το χαμένο ημερολόγιο του Κίμωνα Ρ. Ρώμη Χαρτόδετο
2011 Διαγωνισμός "Λόγω Τέχνης" : Τα πρώτα 20 διηγήματα του 2010 Artspot Ebook, Other
2011 Γραφής έργα Ωρίωνας Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα