Κουμπάρου - Χανιώτη, Χρυσάνθη
Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου κατοικεί μόνιμα. Είναι παντρεμένη με τον Λευτέρη Χανιώτη, Μαθηματικό. Είναι πτυχιούχος της Ελληνικής Φιλολογίας (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), της Γαλλικής Φιλολογίας (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πιστοποίηση 2ου επιπέδου για τις Νέες Τεχνολογίες και είναι επιμορφώτρια Φιλολόγων για τις ΤΠΕ. Γνωρίζει επίσης Αγγλικά και Ισπανικά.

Από το 1987 υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως Φιλόλογος (Καθηγήτρια με οργανική θέση στο Ράλλειο Λύκειο Πειραιά, Διευθύντρια σχολικής μονάδας, Προϊσταμένη Εκπαίδευσης και σήμερα Σχολική Σύμβουλος).

Έχουν εκδοθεί βιβλία της και έχουν δημοσιευθεί πολλά επιστημονικά άρθρα/μελέτες της για τη Λογοτεχνία, τα Αρχαία Ελληνικά, τα Αναλυτικά Προγράμματα, τη Διδακτική και για θέματα Διοίκησης. Έχει εργαστεί στο ερευνητικό κέντρο «Αρχείο Ιστορίας Νεοελληνικής Εκπαίδευσης» της Φιλοσοφικής Σχολής και ως εξωτερική συνεργάτης μελών ΔΕΠ με αντικείμενο τη «Γενική εποπτεία και αξιολόγηση της Πρακτικής Άσκησης» των φοιτητών του τμήματος Φ.Π.Ψ. Της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Το 1998 συγκρότησε το μοναδικό Αρχείο Νεοελληνικών Αναγνωσμάτων, στο οποίο διασώζονται σχεδόν όλα τα σχολικά εγχειρίδια Λογοτεχνίας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το 1884 και το 2012 το ψηφιοποίησε. Το ψηφιοποιημένο αυτό Αρχείο έχει εκδοθεί ηλεκτρονικά.

Είναι συνεργάτης-μέλος Ομάδων εργασίας της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων και του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ. Επίσης, δραστηριοποιείται ως επιμορφώτρια ενηλίκων (Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης Κορινθίας, Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο Πειραιά, Σχολή Δημόσιας Διοίκησης). Έχει διατελέσει Γραμματέας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά, είναι Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταπτυχιακών Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τακτικό μέλος σε επιστημονικούς συλλόγους. Έχει διοργανώσει και έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια.

Έχει εργαστεί ως βαθμολογήτρια στις Γενικές και Πανελλήνιες εξετάσεις, στους διαγωνισμούς του Ο.Η.Ε., της Π.Ε.Φ. Και του Α.Σ.Ε.Π. Έχει διατελέσει Πρόεδρος Ειδικού Εξεταστικού Κέντρου Πανελλαδικών εξετάσεων, Αντιπρόεδρος και μέλος Επιτροπής Βαθμολογικών Κέντρων Πανελλαδικών εξετάσεων, επόπτρια στις εξετάσεις Α.Σ.Ε.Π. Και τις εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.

Έχει διατελέσει τακτικό μέλος του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, μέλος του Δ.Σ. Του Ν.Π.Δ.Δ. Πνευματικό Κέντρο-Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Αγ. Ι. Ρέντη και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Αναζητώντας τη γνώση : : Τα σχολικά εγχειρίδια στο Ελληνικό Κράτος Συγγραφέας Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής Χαρτόδετο
2012 Αρχείο Νεοελληνικών Αναγνωσμάτων (1884-1977) : DVD-ROM Συγγραφέας Ιδιωτική Έκδοση Ebook, PDF
2010 Η θέση της λογοτεχνίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση : Σεμινάριο 37 Εισήγηση Ελληνοεκδοτική Χαρτόδετο
2008 Το δημοτικό τραγούδι από την αρχαιότητα ως σήμερα : Σεμινάριο 35 Εισήγηση Ελληνοεκδοτική Χαρτόδετο
2004 Πρόγραμμα σπουδών και εκπαιδευτικό έργο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Συγγραφέας Κοράλι - Γκέλμπεσης Γιώργος Χαρτόδετο
2003 Τα Νεοελληνικά Αναγνώσματα στη Μέση Εκπαίδευση : Συγγραφείς και Ανθολογημένα κείμενα 1884 - 1977 Συγγραφέας Ιδιωτική Έκδοση Χαρτόδετο
2001 Γλώσσα και λογοτεχνία στην εκπαίδευση Συγγραφέας Ίδρυμα Γουλανδρή - Χορν Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Αναζητώντας τη γνώση : : Τα σχολικά εγχειρίδια στο Ελληνικό Κράτος Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής Χαρτόδετο
2012 Αρχείο Νεοελληνικών Αναγνωσμάτων (1884-1977) : DVD-ROM Ιδιωτική Έκδοση Ebook, PDF
2004 Πρόγραμμα σπουδών και εκπαιδευτικό έργο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Κοράλι - Γκέλμπεσης Γιώργος Χαρτόδετο
2003 Τα Νεοελληνικά Αναγνώσματα στη Μέση Εκπαίδευση : Συγγραφείς και Ανθολογημένα κείμενα 1884 - 1977 Ιδιωτική Έκδοση Χαρτόδετο
2001 Γλώσσα και λογοτεχνία στην εκπαίδευση Ίδρυμα Γουλανδρή - Χορν Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2010 Η θέση της λογοτεχνίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση : Σεμινάριο 37 Εισήγηση Ελληνοεκδοτική Χαρτόδετο
2008 Το δημοτικό τραγούδι από την αρχαιότητα ως σήμερα : Σεμινάριο 35 Εισήγηση Ελληνοεκδοτική Χαρτόδετο