Κατσαρόλη, Ιωάννα
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2005. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή” του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση “Διατροφή και Άσκηση” τον Ιούνιο του 2007.
Στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών, πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Γενικό Κρατικό Γ. Γεννηματάς (Γαστρεντερολογική Κλινική, Πλαστική Χειρουργική, ΜΕΘ), στο Σισμανόγλειο (Πνευμονολογική Κλινική, ΜΕΘ), στον Ερυθρό Σταυρό (Νεφρολογική, Καρδιολογική, Νευρολογική Κλινική) και στο Τζάνειο (Σακχαρώδης Διαβήτης, Παχυσαρκία).
Από το 2004 έως και το 2007 εργάστηκε ως άμισθος και έμμισθος συνεργάτης του Εργαστηρίου Διατροφής - Κλινικής Διαιτολογίας (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο). Στο διάστημα αυτό, και στα πλαίσια της προ- και μεταπτυχιακής της διατριβής, υπήρξε υπεύθυνη οργάνωσης και συντονισμού κλινικής μελέτης για την αντιμετώπιση παραγόντων κινδύνου για χρόνια νοσήματα (οστεοπόρωση, καρδιαγγειακά) σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Επίσης, το 2006 συμμετείχε στο Ερευνητικό Πρόγραμμα HELENA (Healthy Lifestyle in Europe by Nutrition in Adolescence, Πανευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας και Διατροφής για μαθητές Γυμνασίου), ως υπεύθυνη διαχείρισης αιματολογικών δειγμάτων και αξιολόγησης της σύστασης σώματος.
Από το 2005 έως και το 2008 υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ). Στα πλαίσια της τελευταίας συνεργασίας έλαβε σεμινάρια συμβουλευτικής για αλλαγή συμπεριφορών υγείας (Συνέντευξη Παρακίνησης, Motivational Interviewing). Από το 2007 έως και το 2008, εργάστηκε σε ανεξάρτητο Διαιτολογικό Γραφείο, με Επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Συντώση Λάμπρο, Αν. Καθηγητή του τμήματος του Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Από το 2008, διατηρεί ανεξάρτητο διαιτολογικό γραφείο στη Χαλκίδα. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του www.mednutrition.gr και έχει υλοποιήσει πολλές ενημερωτικές δράσεις του όπως η καμπάνια των μερίδων «Μερίδες: Το μέγεθος.... μετράει»
Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά ενώ ανακοινώσεις της έχουν παρουσιαστεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Συμμετέχει στα περισσότερα συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες από το 2001. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων.
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2014 Διατροφή στο διαβήτη : Μια "γλυκιά"... συνήθεια Επιμέλεια medNutrition Publications Χαρτόδετο
2011 Μερίδες : Το μέγεθος... μετράει Συγγραφέας medNutrition Publications Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2011 Μερίδες : Το μέγεθος... μετράει medNutrition Publications Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2014 Διατροφή στο διαβήτη : Μια "γλυκιά"... συνήθεια medNutrition Publications Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα