Δημοσθενόπουλος, Χάρης
Γεννήθηκε στην Καβάλα.
Είναι κάτοχος Πτυχίου Βιολογίας, από τη Φυσικομαθηματική Σχολή, του Τμήματος Βιολογίας, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το 1994 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του Μaster of Medicine and Science in Human Nutrition (MMedSci), με αυτόματη απόκτηση State Registation στη Μεγάλη Βρετανία.
Το 1996 έγινε κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος (PostDip in Dietetics) στη Διαιτολογία από το Leeds Metropolitan University, της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία περιλάμβανε και 9μηνη πρακτική καθημερινή Άσκηση, υπο την επίβλεψη του BDA.

Ακόμα έχει πάρει Πιστοποιητικό Ελεγκτή HACCP. Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών, πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Royal Hallamshire Hospital στο Sheffield, στο Royal Huddersfield Infirmary και Royal London Hospital, που περιλάμβανε και επισκέψεις σε εξειδικευμένα κέντρα και κλινικές όπως το Κέντρο Διαβήτη “Saint Mary Diabetic Centre” στο Λονδίνο, το “Sheffield Children Hospital”, το Αντικαρκινικό Κέντρο “Saint Luke” στο Huddersfield κ.ά. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Διατροφικής Αγωγής στους Αμπελόκηπους, από το 2000. Από το 2002 εργάζεται ως κλινικός διαιτολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό» και από το 2007 είναι Προϊστάμενος του Τμήματος Διατροφής, όπου καλύπτει διαιτολογικά εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς, κυρίως για θέματα Διαβήτη, Παχυσαρκίας και μεταβολικών νοσημάτων.

Ήταν καθηγητής στους σπουδαστές της ειδικότητας «Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής», «Αισθητικής», «Προσχολική αγωγή» στο Ι.Ε.Κ του Θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ για 4 χρόνια, ενώ για 12 μήνες συνεργάστηκε με το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, και το Διαιτολογικό Τμήμα, στα εξωτερικά ιατρεία και στις πτέρυγες. Είναι κάτοχος Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος της Βρετανικής Κυβέρνησης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Καρδιομεταβολικού Κινδύνου (ΕΜΠΑΚΑΝ), πρώην μέλος ΔΣ της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, μέλος του Ελληνικού και του Βρετανικού Διαιτολογικού Συνδέσμου, καθώς και μέλος του Study Group for Nutrition and Diabetes.

Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής των «Διαβητολογικών Νέων» (επίσημο έντυπο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας) και βασικός συγγραφέας του βιβλίου «Πρακτικός Οδηγός Διατροφής για το Διαβήτη», που εκδόθηκε το 2008 από την ΕΔΕ. Έχει γράψει κεφάλαια σε επιστημονικά βιβλία, ενώ ήταν υπεύθυνος σύνταξης του επιστημονικού βιβλίου “Clinical Nutrition in Practice” από τον εκδοτικό οίκο Wιlley-Blackwell. Έχει πολλές συμμετοχές με παρουσιάσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και μαθήματα σε φοιτητές της Ιατρικής Αθηνών, στα πλαίσια του μαθήματος επιλογής «Κλινική Διατροφή».

Έχει συμμετοχή σε δημοσιεύσεις σε ξένα επιστημονικά περιοδικά. Ακόμα σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Διαβητικών έχει δώσει πολλές διαλέξεις σε πόλεις και νησιά της Ελλάδας.

www.dimosthenopoulos.gr
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2017 20o θεματικό συνέδριο εντατικής θεραπείας & επείγουσας ιατρικής : Μεταβολισμός και διατροφή Συγγραφέας CMYK Χαρτόδετο
2017 Κλινική Διατροφή στην Πράξη Συγγραφέας Παρισιάνου Α.Ε. Χαρτόδετο
2014 Διατροφή στο διαβήτη : Μια "γλυκιά"... συνήθεια Συγγραφέας medNutrition Publications Χαρτόδετο
2010 Διατροφή & αντιγήρανση : Τα όπλα σας ενάντια στο χρόνο Επιμέλεια κειμένου Susaeta Σκληρόδετο
2005 Ζω καλά με το διαβήτη : Πρακτικές οδηγίες για την καθημερινή σας ζωή: Νόστιμες συνταγές για φαγητά και γλυκά: Χρήσιμες διευθύνσεις: Πρόγραμμα απώλειας βάρους Επιμέλεια κειμένου Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2017 20o θεματικό συνέδριο εντατικής θεραπείας & επείγουσας ιατρικής : Μεταβολισμός και διατροφή CMYK Χαρτόδετο
2017 Κλινική Διατροφή στην Πράξη Παρισιάνου Α.Ε. Χαρτόδετο
2014 Διατροφή στο διαβήτη : Μια "γλυκιά"... συνήθεια medNutrition Publications Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2010 Διατροφή & αντιγήρανση : Τα όπλα σας ενάντια στο χρόνο Susaeta Σκληρόδετο
2005 Ζω καλά με το διαβήτη : Πρακτικές οδηγίες για την καθημερινή σας ζωή: Νόστιμες συνταγές για φαγητά και γλυκά: Χρήσιμες διευθύνσεις: Πρόγραμμα απώλειας βάρους Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα