Αριστοτέλης, 385-322 π.Χ.
Ο Αριστοτέλης (αρχ. Ἀριστοτέλης 384 - 322 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος και πολυεπιστήμονας, μαθητής του Πλάτωνα και διδάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μαζί με το δάσκαλό του Πλάτωνα αποτελεί σημαντική μορφή της φιλοσοφικής σκέψης του αρχαίου κόσμου, και η διδασκαλία του διαπερνούσε βαθύτατα τη δυτική φιλοσοφική και επιστημονική σκέψη μέχρι και την Επιστημονική Επανάσταση του 17ου αιώνα. Υπήρξε φυσιοδίφης, φιλόσοφος, δημιουργός της λογικής και ο σημαντικότερος από τους διαλεκτικούς της αρχαιότητας.
Αριστοτέλης γεννήθηκε μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου του έτους 384 π.Χ. στα Αρχαία Στάγειρα της Χαλκιδικής (σημερινή ονομασία της περιοχής Λιοτόπι, μισό χιλιόμετρο νοτίως της Ολυμπιάδας). Ο πατέρας του Νικόμαχος ήταν γιατρός του βασιλιά της Μακεδονίας Αμύντα Γ΄, τον οποίο είχε πατέρα ο Φίλιππος.
Ο Αριστοτέλης πρόωρα ορφάνεψε από πατέρα και μητέρα και την κηδεμονία του ανέλαβε ο φίλος του πατέρα του Πρόξενος, που ήταν εγκαταστημένος στον Αταρνέα της μικρασιατικής Αιολίδας, απέναντι από τη Λέσβο. Ο Πρόξενος, που φρόντισε τον Αριστοτέλη σαν δικό του παιδί, τον έστειλε στην Αθήνα σε ηλικία 17 ετών (367 π.Χ.), για να γίνει μαθητής του Πλάτωνα. Πράγματι ο Αριστοτέλης σπούδασε στην Ακαδημία του Πλάτωνα επί 20 χρόνια (367 - 347), μέχρι τη χρονιά δηλ. που πέθανε ο δάσκαλός του. Στο περιβάλλον της Ακαδημίας άφηνε κατάπληκτους όλους και τον ίδιο το δάσκαλό του, με την ευφυΐα και τη φιλοπονία του. Ο Πλάτωνας τον ονόμαζε "νουν της διατριβής" και το σπίτι του "οίκον αναγνώστου".
Όταν το 347 π.Χ. πέθανε ο Πλάτωνας, προέκυψε θέμα διαδόχου στη διεύθυνση της σχολής. Επικρατέστεροι για το αξίωμα ήταν οι τρεις καλύτεροι μαθητές του Πλάτωνα, ο Αριστοτέλης, ο Ξενοκράτης και ο Σπεύσιππος. Ο Αριστοτέλης τότε μαζί με τον Ξενοκράτη εγκατέλειψε την Αθήνα και εγκαταστάθηκαν στην Άσσο, πόλη της μικρασιατικής παραλίας, απέναντι από τη Λέσβο. Την Άσσο κυβερνούσαν τότε δύο πλατωνικοί φιλόσοφοι, ο Έραστος και ο Κορίσκος, στους οποίους είχε χαρίσει την πόλη ο ηγεμόνας του Αταρνέα και παλιός μαθητής του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, Ερμίας. Οι δύο φίλοι, κυβερνήτες της Άσσο, είχαν ιδρύσει εκεί μια φιλοσοφική σχολή, ως παράρτημα της Ακαδημίας. Στην Άσσο ο Αριστοτέλης δίδαξε τρία χρόνια και μαζί με τους φίλους του κατόρθωσε ό,τι δεν μπόρεσε ο Πλάτωνας. Συνδέθηκαν στενά με τον Ερμία και τον επηρέασαν τόσο, ώστε η τυραννία του να καταστεί ηπιότερη και δικαιότερη.
Το 345 π.Χ. ο Αριστοτέλης, ακολουθώντας τη συμβουλή του μαθητή του Θεόφραστου, πέρασε απέναντι στη Λέσβο και εγκαταστάθηκε στη Μυτιλήνη, όπου έμεινε και δίδαξε μέχρι το 342 π.Χ. Στο μεταξύ είχε παντρευτεί την ανιψιά και θετή κόρη του Ερμία, την Πυθιάδα, από την οποία απέκτησε κόρη, που πήρε το όνομα της μητέρας της. Μετά το θάνατο της πρώτης του συζύγου ο Αριστοτέλης συνδέθηκε αργότερα στην Αθήνα με τη Σταγειρίτισσα Ερπυλλίδα, από την οποία απέκτησε ένα γιο, το Νικόμαχο. Το 342 π.Χ. τον προσκάλεσε ο Φίλιππος στη Μακεδονία, για να αναλάβει τη διαπαιδαγώγηση του γιου του Αλέξανδρου, που ήταν τότε μόλις 13 χρονών. Ο Αριστοτέλης άρχισε με προθυμία το έργο της αγωγής του νεαρού διαδόχου. Φρόντισε να του μεταδώσει το πανελλήνιο πνεύμα και χρησιμοποίησε ως παιδευτικό όργανο τα ομηρικά έπη. Η εκπαίδευση του Αλέξανδρου γινόταν άλλοτε στην Πέλλα και άλλοτε στη Μίεζα, μια κωμόπολη της οποίας τα ερείπια έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη• βρισκόταν στους πρόποδες του βουνού πάνω στο οποίο είναι χτισμένη η σημερινή Νάουσα της Μακεδονίας. Εκεί το 341 π.Χ. πληροφορήθηκε το θάνατο του Ερμία.
Ο Αριστοτέλης έμεινε στη μακεδονική αυλή έξι χρόνια. Όταν ο Αλέξανδρος συνέτριψε την αντίσταση των Θηβαίων και αποκατέστησε την ησυχία στη νότια Ελλάδα, ο Αριστοτέλης πήγε στην Αθήνα (335 π.Χ.) και ίδρυσε δική του φιλοσοφική σχολή. Για να εγκαταστήσει τη σχολή του διάλεξε το Γυμνάσιο, που λεγόταν και Λύκειο, ανάμεσα στο Λυκαβηττό και τον Ιλισό, κοντά στην πύλη του Διοχάρη. Ο χώρος του Γυμνασίου βρέθηκε πρόσφατα στις ανασκαφές,για την ανέγερση του νέου Μουσείου Γουλανδρή, πίσω από το Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών, στην οδό Ρηγίλλης. Εκεί υπήρχε άλσος αφιερωμένο στον Απόλλωνα και τις Μούσες. Με χρήματα που του έδωσε άφθονα ο Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης έχτισε μεγαλόπρεπα οικήματα και στοές, που ονομάζονταν "περίπατοι". Ίσως γι' αυτό η σχολή του ονομάστηκε Περιπατητική και οι μαθητές του περιπατητικοί φιλόσοφοι.
Η οργάνωση της σχολής είχε γίνει κατά τα πρότυπα της Πλατωνικής Ακαδημίας. Τα μαθήματα για τους προχωρημένους μαθητές γίνονταν το πρωί ("εωθινός περίπατος") και για τους αρχάριους το απόγευμα ("περί το δειλινόν", "δειλινός περίπατος"). Η πρωινή διδασκαλία ήταν καθαρά φιλοσοφική ("ακροαματική"). Η απογευματινή "ρητορική" και "εξωτερική".
Η σχολή είχε μεγάλη βιβλιοθήκη και τόσο καλά οργανωμένη, ώστε αργότερα χρησίμευσε ως πρότυπο για την ίδρυση των βιβλιοθηκών της Αλεξάνδρειας και της Περγάμου. Ο Αριστοτέλης μάζεψε χάρτες και όργανα χρήσιμα για τη διδασκαλία των φυσικών μαθημάτων. Έτσι σύντομα η σχολή έγινε περίφημο κέντρο επιστημονικής έρευνας. Στα δεκατρία χρόνια που έμεινε ο Αριστοτέλης στην Αθήνα δημιούργησε το μεγαλύτερο μέρος του έργου του, που προκαλεί το θαυμασμό μας με τον όγκο και την ποιοτική του αξία. Γιατί είναι άξιο απορίας, πώς ένας άνθρωπος σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα συγκέντρωσε και κατέγραψε τόσες πολλές πληροφορίες.
Το 323 π.Χ. με την είδηση του θανάτου του Μ. Αλεξάνδρου οι οπαδοί του αντιμακεδονικού κόμματος νόμισαν ότι βρήκαν την ευκαιρία να εκδικηθούν τους Μακεδόνες στο πρόσωπο του Αριστοτέλη. Το ιερατείο, με εκπρόσωπό του τον ιεροφάντη της Ελευσίνιας Δήμητρας Ευρυμέδοντα, και η σχολή του Ισοκράτη, με το Δημόφιλο, κατηγόρησαν τον Αριστοτέλη για ασέβεια ("γραφή ασεβείας"), επειδή είχε ιδρύσει βωμό στον Ερμία, είχε γράψει τον ύμνο στην Αρετή και το επίγραμμα στον ανδριάντα του Ερμία, στους Δελφούς. Ο Αριστοτέλης όμως, επειδή κατάλαβε τα πραγματικά κίνητρα και τις αληθινές προθέσεις των μηνυτών του, έφυγε για τη Χαλκίδα, προτού γίνει η δίκη του (323 π.Χ.). Εκεί έμεινε, στο σπίτι που είχε από τη μητέρα του, μαζί με τη δεύτερη σύζυγό του την Ερπυλλίδα και με τα δύο του παιδιά, το Νικόμαχο και την Πυθιάδα.
Ο Αριστοτέλης απεβίωσε μεταξύ πρώτης και εικοστής δευτέρας Οκτωβρίου του έτους 322 π.Χ. στη Χαλκίδα από στομαχικό νόσημα, μέσα σε θλίψη και μελαγχολία. Το σώμα του μεταφέρθηκε στα Στάγειρα, όπου θάφτηκε με εξαιρετικές τιμές. Οι συμπολίτες του τον ανακήρυξαν "οικιστή" της πόλης και έχτισαν βωμό πάνω στον τάφο του. Στη μνήμη του καθιέρωσαν γιορτή, τα "Αριστοτέλεια", και ονόμασαν έναν από τους μήνες "Αριστοτέλειο". Η πλατεία όπου θάφτηκε ορίστηκε ως τόπος των συνεδρίων της βουλής.
Oι Αλεξανδρινοί υπολόγιζαν ότι ο Αριστοτέλης έγραψε 400 περίπου συνολικά βιβλία. Ο Διογένης ο Λαέρτιος υπολόγισε το έργο του σε στίχους και βρήκε ότι έφταναν τις 44 μυριάδες, δηλ. 440.000. Μεγάλο μέρος από το έργο του αυτό χάθηκε. Ανήκε στην κατηγορία των δημόσιων ή "εξωτερικών" μαθημάτων και ήταν γραμμένα σε μορφή διαλογική. Από αυτά σώθηκε μόνο η "Αθηναίων Πολιτεία", σ' έναν πάπυρο που βρέθηκε στην Αίγυπτο. Τα σωζόμενα σήμερα έργα του αντιστοιχούν στη διδασκαλία που ο Αριστοτέλης έκανε στους προχωρημένους μαθητές του και που λέγονται "ακροαματικές ή εσωτερικές". Γι' αυτό και είναι γραμμένα σε συνεχή λόγο και όχι σε διάλογο. Αρκετά από τα βιβλία του έχουν υποστεί επεμβάσεις και επεξεργασίες και γενικά η κατάστασή τους δεν είναι καλή. Από το τεράστιο έργο του τελικά σώθηκαν 47 βιβλία και μερικά αποσπάσματα από τα άλλα. Δε θεωρούνται όμως όλα γνήσια.
Ο Αριστοτέλης δεν έδειξε ενδιαφέρον στη δημοσίευση των έργων του με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν σήμερα διαθέσιμα πολλά από αυτά. Ποτέ δε δημοσίευσε τα βιβλία του, εκτός από τους διαλόγους του. Η ιστορία των πρωτότυπων συγγραμμάτων του περιγράφεται από τον Στράβωνα στην "Γεωγραφία" του και από τον Πλούταρχο στο βιβλίο Βίοι Παράλληλοι, Σύλλας. Τα χειρόγραφα των παραδόσεων του Αριστοτέλη έμειναν στα χέρια του μαθητή του Θεόφραστου. Ο Θεόφραστος τα άφησε στον Νηλέα από τη Σκήψη και από αυτόν έμειναν στους κληρονόμους του. Οι απόγονοί τους τα πούλησαν στον Απελλικώνα από την Τηΐα/Τέω για ένα μεγάλο ποσό. Ο Σύλλας μετά την κατάληψη των Αθηνών (86 π.Χ.) πήρε τη βιβλιοθήκη του Απελλικώνα και τα μετέφερε στη Ρώμη. Εκεί πρωτοδημοσιεύτηκαν (60 π.Χ.) από τον Ίωνα φιλόλογο Τυραννίωνα από την Αμυσό και στη συνέχεια από τον περιπατητικό φιλόσοφο Ανδρόνικο το Ρόδιο.
(Πηγή: http://el.wikipedia.org/ )
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Περί ποιητικής Συγγραφέας Νήσος Χαρτόδετο
2023 Ο Περίπατος του Αριστοτέλη (Τα παιδιά διαβάζουν αρχαίους) : Μια ιστορία από τη ζωή του σπουδαίου φιλοσόφου Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
2023 Αριστοτέλης : Μετά τα φυσικά βιβλίο Α Συγγραφέας Eκδόσεις Ζήτρος Σκληρόδετο
2023 Αριστοτέλης ρητορική Α Συγγραφέας Eκδόσεις Ζήτρος Σκληρόδετο
2023 Περὶ λέξεως Ῥητορική Γ Συγγραφέας Σμίλη Χαρτόδετο
2023 On Happiness : Nicomachean Ethics Book X Συγγραφέας Αιώρα Χαρτόδετο
2022 Αριστοτέλης Ηθικά Νικομάχεια βιβλία Ε-Κ Συγγραφέας Eκδόσεις Ζήτρος Σκληρόδετο
2022 Άπαντα 40 : Περί ψυχής Συγγραφέας Κάκτος Audiobook, AAC
2022 Αριστοτέλης - Περί Ψυχής Συγγραφέας Eκδόσεις Ζήτρος Audiobook, MP3 format
2021 Ένα αλλόκοτο θηρίο : Δάνεια και χρέη στην ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα Συγγραφέας Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης Χαρτόδετο
2021 Μετά τα Φυσικά Τόμος Α΄ βιβλίο Α΄-Ζ΄ Συγγραφέας Άμμων Εκδοτική Χαρτόδετο
2021 Μετά τα Φυσικά Τόμος Β΄ βιβλίο Η΄-Ν΄ Συγγραφέας Άμμων Εκδοτική Χαρτόδετο
2021 Αθηναίων Πολιτεία Συγγραφέας Άμμων Εκδοτική Χαρτόδετο
2021 Πολιτικά Τόμος Α΄ : Βιβλία Α΄-Γ΄ Συγγραφέας Άμμων Εκδοτική Χαρτόδετο
2021 Πολιτικά Τόμος Β΄ : Βιβλία Δ΄-Ε΄ Συγγραφέας Άμμων Εκδοτική Χαρτόδετο
2021 Μετά τα φυσικά, Λάμβδα : Η Αριστοτελική θεολογία Συγγραφέας Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης Χαρτόδετο
2021 Οικονομικών. Βιβλίον Α΄ και Βιβλίον Β΄ Συγγραφέας Ερωδιός Χαρτόδετο
2021 Πολιτικά Τόμος Γ΄ : βιβλία Ζ΄- Θ΄ Συγγραφέας Άμμων Εκδοτική Χαρτόδετο
2021 Περί πορείας ζώων. Περί ζώων κινήσεως Συγγραφέας Νήσος Χαρτόδετο
2021 Περί ψυχής 2 : Βιβλίο Δεύτερο. Γενική θεωρία και ορισμός της ψυχής. Θρεπτικόν. Αισθητικόν Συγγραφέας Παρά Πέντε Χαρτόδετο
2021 Περί ψυχής 1 : Βιβλίο Πρώτο. Ζητήματα. Κριτική εξέταση των προγενεστέρων θεωριών Συγγραφέας Παρά Πέντε Χαρτόδετο
2021 Περί ψυχής 3 : Βιβλίο Τρίτο. Περί αισθήσεως (τέλος). Περί φαντασίας. Περί νου. Περί κινήσεως Συγγραφέας Παρά Πέντε Χαρτόδετο
2020 Ηθικά Νικομάχεια περί αγαθού και ευδαιμονίας Συγγραφέας Άμμων Εκδοτική Χαρτόδετο
2020 Αριστοτέλης περί ψυχής Συγγραφέας Eκδόσεις Ζήτρος Σκληρόδετο
2020 Ξενοφώντος Λακεδαιμονίων Πολιτεία - Αριστοτέλους Αθηναίων Πολιτεία Συγγραφέας Άγρα Χαρτόδετο
2020 Αριστοτέλης: Ανθολόγιο κοσμολογικών χωρίων από τις φυσικές πραγματείες του Συγγραφέας Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης Σκληρόδετο
2020 Πολιτικά, Βιβλίο Γ΄ : Πόλις, πολίτης, πολίτευμα, αρετή Συγγραφέας Άμμων Εκδοτική Χαρτόδετο
2020 Πολιτικά, Βιβλίο Γ΄ : Πόλις, πολίτης, πολίτευμα, αρετή Συγγραφέας Άμμων Εκδοτική Ebook, PDF
2020 Πολιτικά, Βιβλίο Δ΄ : Περί των πολιτευμάτων Συγγραφέας Άμμων Εκδοτική Χαρτόδετο
2020 Πολιτικά, Βιβλίο Δ΄ : Περί των πολιτευμάτων Συγγραφέας Άμμων Εκδοτική Ebook, PDF
2019 Μετά τα Φυσικά : Βιβλίο Ζ΄ Συγγραφέας Άμμων Εκδοτική Χαρτόδετο
2019 Μετά τα Φυσικά : Βιβλίο Ζ΄ Συγγραφέας Άμμων Εκδοτική Ebook, PDF
2019 Οικονομικά Συγγραφέας Ηρόδοτος Χαρτόδετο
2019 Το μικρό βιβλίο του ελληνικού φιλελευθερισμού Συγγραφέας Φιλελεύθερος Τύπος Α.Ε. Χαρτόδετο
2018 Αριστοτελής ηθικά ευδήμια : Αρετή,φιλία,ευτυχία Συγγραφέας Eκδόσεις Ζήτρος Σκληρόδετο
2017 Περί χρήματος Συγγραφέας κοβάλτιο Χαρτόδετο
2016 Περί ποιητικής Συγγραφέας Βιβλιοπωλείον της Εστίας Χαρτόδετο
2016 Τέχνη Ρητορική Συγγραφέας Νήσος Χαρτόδετο
2015 Αριστοτέλης μετά τα φυσικά βιβλίο Λ Συγγραφέας Ζήτρος Σκληρόδετο
2015 Φυσικά Συγγραφέας Νήσος Χαρτόδετο
2014 Μικρά φυσικά Συγγραφέας Νήσος Χαρτόδετο
2014 Αριστοτέλης ποιητική : ΜΑΛΑΚΟ Συγγραφέας Ζήτρος Χαρτόδετο
2014 Αριστοτέλης μετά τα φυσικά βιβλίο Α΄ Συγγραφέας Ζήτρος Σκληρόδετο
2014 Πολιτικά : ΒΙΒΛΙΟ 1 Συγγραφέας Αργοναύτης Χαρτόδετο
2013 Αριστοτέλης : Αθηναίων Πολιτεία, Φυσιογνωμικά Συγγραφέας Σελένα Εκδοτική Σκληρόδετο
2013 Περί ανθρώπου και ηθικής : Επίλεκτα κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας Συγγραφέας Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης Χαρτόδετο
2013 Αριστοτέλης : Ηθικά Νικομάχεια Συγγραφέας Σελένα Εκδοτική Σκληρόδετο
2013 Αριστοτέλης περί ψυχής : Μικρά Φυσικά Συγγραφέας Σελένα Εκδοτική Σκληρόδετο
2013 Αριστοτέλης ηθικά νικομάχεια Ε - Κ : Μαλακό Συγγραφέας Ζήτρος Χαρτόδετο
2013 Αριστοτέλης ρητορική Β - Γ : Μαλακό Συγγραφέας Ζήτρος Χαρτόδετο
2013 Αριστοτέλης περί μέθης,περί αρετών και κακιών,περί κόσμου : Μαλακό Συγγραφέας Ζήτρος Χαρτόδετο
2012 Περί ερμηνείας Συγγραφέας Σμίλη Δερματόδετο
2011 Κατηγορίαι. Περί ερμηνείας Συγγραφέας Νήσος Χαρτόδετο
2011 Περί γενέσεως και φθοράς Συγγραφέας Νήσος Χαρτόδετο
2011 Ηθικά Νικομάχεια : Βιβλία Α-Κ Συγγραφέας 4π Ειδικές Εκδόσεις Α.Ε. Δερματόδετο
2011 Αριστοτέλης ρητορική εις Αλέξανδρο : Θεμίσονα προτρεπτικός Συγγραφέας Ζήτρος Σκληρόδετο
2010 Πολιτικά : Ποιοι πρέπει να μας κυβερνούν ή Πώς το life style εκμαύλισε τη Δημοκρατία Συγγραφέας Αποτύπωμα Χαρτόδετο
2010 Αριστοτέλης Αθηναίων πολιτεία Συγγραφέας Ζήτρος Σκληρόδετο
2010 Αριστοτέλης πολιτικά Ζ΄- Η΄ Συγγραφέας Ζήτρος Σκληρόδετο
2010 Περί ποιητικής Συγγραφέας Από Πρόθεση Χαρτόδετο
2009 Πολιτικά Συγγραφέας Το Ποντίκι Χαρτόδετο
2009 Μετά τα Φυσικά : Βιβλίο Α΄ Συγγραφέας Πόλις Χαρτόδετο
2008 Αθηναίων πολιτεία Συγγραφέας Εκδοτική Θεσσαλονίκης Χαρτόδετο
2008 Ποιητική Συγγραφέας Ζήτρος Σκληρόδετο
2007 Πολιτικά : Βιβλία ΙΙΙ και IV Συγγραφέας Ζήτρος Σκληρόδετο
2007 Πολιτικά Α', Β', Γ' Συγγραφέας DeAgostini Hellas Σκληρόδετο
2006 Περί αισθήσεως και αισθητών. Περί ζώων πορείας. Περί ζώων κινήσεως. Συγγραφέας DeAgostini Hellas Σκληρόδετο
2006 Ο Έρως στη ζωή των αρχαίων ελλήνων : Η φιλοσοφική θεώρηση του θέματος: Ανθολογία φιλοσοφικών κειμένων, χωρίων· κεφάλαια ερμηνείας των πολιτισμών Συγγραφέας Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2006 Λυρική ποίηση : Αλκαίος, Αριστοτέλης, Αρχίλοχος, Βακχυλίδης, Θέογνις, Καλλίνος, Σιμωνίδης, Σόλων, Τυρταίος Συγγραφέας Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2006 Πολιτικά Ι, ΙΙ Συγγραφέας Ζήτρος Σκληρόδετο
2006 Ο Έρως στη ζωή των αρχαίων Ελλήνων : Η φιλοσοφική θεώρηση του θέματος: Ανθολογία φιλοσοφικών κειμένων, χωρίων· κεφάλαια ερμηνείας των πολιτισμών Συγγραφέας Ζήτρος Σκληρόδετο
2006 Περί μέθης. Περί αρετών και κακιών. Περί κόσμου. Συγγραφέας Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2006 Ηθικά Νικομάχεια : Βιβλία Α΄-Δ΄ Συγγραφέας Ζήτρος Σκληρόδετο
2006 Ηθικά Νικομάχεια : Βιβλία Ε΄- Κ΄ Συγγραφέας Ζήτρος Σκληρόδετο
2006 Περί μέθης. Περί αρετών και κακιών. Περί κόσμου Συγγραφέας Ζήτρος Σκληρόδετο
2006 Πολιτικά Δ', Ε', ΣΤ' Συγγραφέας DeAgostini Hellas Σκληρόδετο
2005 Ηθικά Νικομάχεια Συγγραφέας DeAgostini Hellas Απροσδιόριστο δέσιμο
2005 Ηθικά Νικομάχεια Συγγραφέας DeAgostini Hellas Απροσδιόριστο δέσιμο
2005 Πολιτικά V, VI Συγγραφέας Ζήτρος Σκληρόδετο
2004 Αθηναίων Πολιτεία Συγγραφέας Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Χαρτόδετο
2004 Αριστοτέλους Hθικά, Eυδήμεια Συγγραφέας Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Χαρτόδετο
2004 Αριστοτέλους Ηθικά, Ευδήμεια Συγγραφέας Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Χαρτόδετο
2004 Ηθικά Ευδήμεια Συγγραφέας Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Χαρτόδετο
2004 Ηθικά Ευδήμεια Συγγραφέας Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Χαρτόδετο
2004 Πολιτικά Συγγραφέας Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Χαρτόδετο
2004 Ρητορική : Βιβλία Β΄ - Γ΄ Συγγραφέας Ζήτρος Σκληρόδετο
2004 Πολιτικά Συγγραφέας Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Χαρτόδετο
2004 Πολιτικά Συγγραφέας Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Χαρτόδετο
2004 Πολιτικά Συγγραφέας Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Χαρτόδετο
2004 Περί της πολιτικής : Επίλεκτα κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας Συγγραφέας Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης Χαρτόδετο
2003 Άπαντα Συγγραφέας Μίλητος Απροσδιόριστο δέσιμο
2002 Μετά τα φυσικά : Σοφία - πρώτη φιλοσοφία - θεολογία: Η απόρρητη διδασκαλία Αριστοτέλους προς Αλέξανδρον: Βιβλία Α α Β Γ Συγγραφέας Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Χαρτόδετο
2002 Ρητορική Α Συγγραφέας Ζήτρος Σκληρόδετο
2002 Η Ρητορική του Αριστοτέλη Συγγραφέας Κέδρος Χαρτόδετο
2001 Αριστοτέλους ρητορική τέχνη Συγγραφέας Νομική Βιβλιοθήκη Δερματόδετο
2001 Αριστοτέλους ρητορική τέχνη Συγγραφέας Νομική Βιβλιοθήκη Δερματόδετο
2001 Λυρική ποίηση : Λυρικών λόγος και ιστορική πράξη: Καλλίνος, Τυρταίος, Σιμωνίδης, Αρχίλοχος, Σόλων, Αλκαίος, Θέογνις, Αριστοτέλης, Βακχυλίδης Συγγραφέας Ζήτρος Σκληρόδετο
2001 Περί ψυχής Συγγραφέας Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Χαρτόδετο
2000 Λακεδαιμονίων πολιτεία. Αθηναίων πολιτεία Συγγραφέας Άγρα Χαρτόδετο
2000 Ηθικά Νικομάχεια : Βιβλίο Β Συγγραφέας Ζήτρος Σκληρόδετο
2000 Ηθικά μεγάλα Συγγραφέας Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2000 Περί ψυχής Συγγραφέας Ζήτρος Σκληρόδετο
1999 Περί ποιητικής Συγγραφέας Βιβλιοπωλείον της Εστίας Χαρτόδετο
1999 Περί φύσεως : Το δεύτερο βιβλίο των Φυσικών Συγγραφέας Πόλις Χαρτόδετο
1999 Το Όργανον : Αναλυτικά ύστερα Α μετά σχολίων Θεμιστίου, Ανωνύμου, Φιλοπόνου, Λιθοπολίτου, Κορυδαλέως Συγγραφέας Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Χαρτόδετο
1998 Μελαγχολία και ιδιοφυΐα : Το 30ό πρόβλημα, 1 Συγγραφέας Άγρα Χαρτόδετο
1998 Περί ενυπνίων. Περί της καθ' ύπνον μαντικής Συγγραφέας Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου Χαρτόδετο
1998 Πλάτων. Αριστοτέλης. Σχόλια. Λαϊκά Συγγραφέας Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1997 Άπαντα 40 : Περί ψυχής Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1997 Άπαντα 41 : Φυσική ακρόασις (Φυσικά): Βιβλία Α, Β Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1997 Άπαντα 42 : Φυσική ακρόασις (Φυσικά): Βιβλία Γ, Δ Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1997 Άπαντα 43 : Φυσική ακρόασις (Φυσικά): Βιβλία Ε, Ζ, Η Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1997 Άπαντα 44 : Φυσική ακρόασις (Φυσικά): Βιβλίον Θ Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1997 Άπαντα 45 : Ρητορική προς Αλέξανδρον: (Προς Θεμίσωνα) Προτρεπτικός: Περί πνεύματος Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1997 Η μαντική μέσα από τα όνειρα Συγγραφέας Περίπλους Χαρτόδετο
1995 Άπαντα 28 : Ρητορική 1 Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1995 Άπαντα 29 : Ρητορική 2 Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1995 Άπαντα 30 : Ρητορική 3 Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1995 Άπαντα 31 : Περί ουρανού Α, Β, Γ, Δ Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1995 Άπαντα 33 : Μικρά φυσικά Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1995 Άπαντα 34 : Περί ποιητικής Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1995 Άπαντα 37 : Προβλήματα 1 Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1995 Άπαντα 38 : Προβλήματα 2 Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1995 Άπαντα 39 : Προβλήματα 3 Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1995 Το Όργανον : Αναλυτικά πρότερα μετά σχολίων Αφροδισιέως Θεμιστίου, Αμμωνίου, Ολυμπιοδώρου, Φιλοπόνου, Ανωνύμου, Κορυδαλέως, Δαμωδού Συγγραφέας Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Χαρτόδετο
1994 Άπαντα 13 : Μετεωρολογικά 1 Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1994 Άπαντα 14 : Μετεωρολογικά 2 Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1994 Άπαντα 23 : Όργανον 1: Κατηγορίαι: Περί ερμηνείας Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1994 Άπαντα 24 : Όργανον 2: Τοπικών Α, Β, Γ, Δ, Ε Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1994 Άπαντα 25 : Όργανον 3: Τοπικών Ζ, Η, Θ: Περί των σοφιστικών ελέγχων Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1994 Άπαντα 21 : Περί ζώων γενέσεως Α, Β Συγγραφέας Κάκτος Σκληρόδετο
1994 Άπαντα 22 : Περί ζώων γενέσεως Γ, Δ, Ε Συγγραφέας Κάκτος Σκληρόδετο
1994 Άπαντα 19 : Περί ζώων μορίων Α, Β, Γ Συγγραφέας Κάκτος Σκληρόδετο
1994 Άπαντα 20 : Περί ζώων μορίων Δ: Περί ζώων κινήσεως: Περί πορείας ζώων Συγγραφέας Κάκτος Σκληρόδετο
1994 Άπαντα 15 : Των περί τα ζώα ιστοριών α, β, γ Συγγραφέας Κάκτος Σκληρόδετο
1994 Άπαντα 16 : Των περί τα ζώα ιστοριών Δ, Ε, Ζ Συγγραφέας Κάκτος Σκληρόδετο
1994 Άπαντα 17 : Των περί τα ζώα ιστοριών Η, Θ, Ι Συγγραφέας Κάκτος Σκληρόδετο
1994 Άπαντα 18 : Των περί τα ζώα ιστοριών Κ: Λεξικό ζώων Συγγραφέας Κάκτος Σκληρόδετο
1994 Άπαντα 13 : Μετεωρολογικών Α, Β Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1994 Άπαντα 14 : Μετεωρολογικών Γ, Δ Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1994 Άπαντα 26 : Όργανον 4: Αναλυτικών προτέρων Α, Β Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1994 Άπαντα 27 : Όργανος 5: Αναλυτικών υστέρων Α, Β Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1994 Άπαντα 32 : Περί γενέσεως και φθοράς: Περί κόσμου Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1994 Άπαντα 35 : Ελάσσονα έργα 1 Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1994 Άπαντα 36 : Ελάσσονα έργα 2 Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Άπαντα 1 : Πολιτικά 1 Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Άπαντα 10 : Των μετά τα φυσικά Α, α, Β, Γ, Δ Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Άπαντα 12 : Των μετά τα φυσικά Κ, Λ, Μ, Ν Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Άπαντα 11 : Των μετά τα φυσικά Ε, Ζ, Η, Θ, Ι Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Άπαντα 2 : Πολιτικά 2 Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Άπαντα 3 : Πολιτικά 3 Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Άπαντα 4 : Ηθικά μεγάλα: Οικονομικός: Περί αρετών και κακιών Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Άπαντα 5 : Αθηναίων πολιτεία: Αποσπάσματα Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Άπαντα 6 : Ηθικά Ευδήμεια Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Άπαντα 7 : Ηθικών Νικομαχειών Α, Β, Γ, Δ Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Άπαντα 8 : Ηθικών Νικομαχειών Ε, Ζ, Η Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Άπαντα 9 : Ηθικών Νικομαχειών Θ, Ι, Κ Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Αριστοτέλους Ηθικά Νικομάχεια Συγγραφέας Νομική Βιβλιοθήκη Χαρτόδετο
1993 Αριστοτέλους Ηθικά Νικομάχεια Συγγραφέας Νομική Βιβλιοθήκη Χαρτόδετο
1992 Συμπόσιον ή περί μέθης : Τα σωζόμενα αποσπάσματα Συγγραφέας Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου Χαρτόδετο
1989 Αριστοτέλους Πολιτικά Συγγραφέας Νομική Βιβλιοθήκη Χαρτόδετο
1989 Αριστοτέλους Πολιτικά Συγγραφέας Νομική Βιβλιοθήκη Χαρτόδετο
1989 Περί ουρανού Συγγραφέας Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη Χαρτόδετο
1983 Αριστοτέλους Ποιητική Συγγραφέας Κέδρος Χαρτόδετο
1980 Αθηναίων Πολιτεία. Πολίτευμα Αθηναίων Συγγραφέας Βιβλιοπωλείον της Εστίας Χαρτόδετο
1977 Aristotelis Ethica Eudemia (Αριστοτέλους Ηθικά Ευδήμεια) Συγγραφέας Παπαδήμας Δημ. Ν. Δερματόδετο
1977 Aristotelis Ethica Nicomachea (Αριστοτέλους Ηθικά Νικομάχεια) Συγγραφέας Παπαδήμας Δημ. Ν. Δερματόδετο
1977 Aristotelis Metaphysica (Αριστοτέλους Τα μετά τα Φυσικά) : Editio stereotypa Συγγραφέας Παπαδήμας Δημ. Ν. Δερματόδετο
1977 Aristotelis Politica (Αριστοτέλους Πολιτικά) Συγγραφέας Παπαδήμας Δημ. Ν. Δερματόδετο
1977 Aristotelis Αθηναίων Πολιτεία (Αριστοτέλους) Συγγραφέας Παπαδήμας Δημ. Ν. Δερματόδετο
1975 Αθηναίων Πολιτεία. Περί ποιητικής. Ηθικά Ευδήμεια Συγγραφέας Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός Δερματόδετο
1975 Ηθικά Νικομάχεια Συγγραφέας Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός Δερματόδετο
1975 Μετά τα φυσικά 1 Συγγραφέας Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός Δερματόδετο
1975 Μετά τα φυσικά 2 Συγγραφέας Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός Δερματόδετο
1975 Μικρά φυσικά. Περί ψυχής. Φυσιογνωμικά Συγγραφέας Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός Δερματόδετο
1975 Πολιτικά Συγγραφέας Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός Δερματόδετο
1975 Ρητορική τέχνη Συγγραφέας Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός Δερματόδετο
1975 Φυσικά Συγγραφέας Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός Δερματόδετο
Αθηναίων Πολιτεία Συγγραφέας Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος Χαρτόδετο
Ηθικά Νικομάχεια Συγγραφέας Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Δερματόδετο
Ηθικά Νικομάχεια Συγγραφέας Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Δερματόδετο
Ηθικά Νικομάχεια Συγγραφέας Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Δερματόδετο
Περί ψυχής. Μικρά φυσικά Συγγραφέας Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος Χαρτόδετο
Πολιτικά IV-VIII Συγγραφέας Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος Χαρτόδετο
Πολιτικά Ι-ΙΙΙ Συγγραφέας Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος Χαρτόδετο
Ρητορική Συγγραφέας Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος Χαρτόδετο
Ρητορική Συγγραφέας Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος Χαρτόδετο
Ρητορική τέχνη Συγγραφέας Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Δερματόδετο
Τα μετά τα φυσικά Συγγραφέας Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Δερματόδετο
Φυσικά : Φυσικής ακροάσεως α-δ Συγγραφέας Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Δερματόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Περί ποιητικής Νήσος Χαρτόδετο
2023 Ο Περίπατος του Αριστοτέλη (Τα παιδιά διαβάζουν αρχαίους) : Μια ιστορία από τη ζωή του σπουδαίου φιλοσόφου Κάκτος Χαρτόδετο
2023 Αριστοτέλης : Μετά τα φυσικά βιβλίο Α Eκδόσεις Ζήτρος Σκληρόδετο
2023 Αριστοτέλης ρητορική Α Eκδόσεις Ζήτρος Σκληρόδετο
2023 Περὶ λέξεως Ῥητορική Γ Σμίλη Χαρτόδετο
2023 On Happiness : Nicomachean Ethics Book X Αιώρα Χαρτόδετο
2022 Αριστοτέλης Ηθικά Νικομάχεια βιβλία Ε-Κ Eκδόσεις Ζήτρος Σκληρόδετο
2022 Άπαντα 40 : Περί ψυχής Κάκτος Audiobook, AAC
2022 Αριστοτέλης - Περί Ψυχής Eκδόσεις Ζήτρος Audiobook, MP3 format
2021 Ένα αλλόκοτο θηρίο : Δάνεια και χρέη στην ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης Χαρτόδετο
2021 Μετά τα Φυσικά Τόμος Α΄ βιβλίο Α΄-Ζ΄ Άμμων Εκδοτική Χαρτόδετο
2021 Μετά τα Φυσικά Τόμος Β΄ βιβλίο Η΄-Ν΄ Άμμων Εκδοτική Χαρτόδετο
2021 Αθηναίων Πολιτεία Άμμων Εκδοτική Χαρτόδετο
2021 Πολιτικά Τόμος Α΄ : Βιβλία Α΄-Γ΄ Άμμων Εκδοτική Χαρτόδετο
2021 Πολιτικά Τόμος Β΄ : Βιβλία Δ΄-Ε΄ Άμμων Εκδοτική Χαρτόδετο
2021 Μετά τα φυσικά, Λάμβδα : Η Αριστοτελική θεολογία Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης Χαρτόδετο
2021 Οικονομικών. Βιβλίον Α΄ και Βιβλίον Β΄ Ερωδιός Χαρτόδετο
2021 Πολιτικά Τόμος Γ΄ : βιβλία Ζ΄- Θ΄ Άμμων Εκδοτική Χαρτόδετο
2021 Περί πορείας ζώων. Περί ζώων κινήσεως Νήσος Χαρτόδετο
2021 Περί ψυχής 2 : Βιβλίο Δεύτερο. Γενική θεωρία και ορισμός της ψυχής. Θρεπτικόν. Αισθητικόν Παρά Πέντε Χαρτόδετο
2021 Περί ψυχής 1 : Βιβλίο Πρώτο. Ζητήματα. Κριτική εξέταση των προγενεστέρων θεωριών Παρά Πέντε Χαρτόδετο
2021 Περί ψυχής 3 : Βιβλίο Τρίτο. Περί αισθήσεως (τέλος). Περί φαντασίας. Περί νου. Περί κινήσεως Παρά Πέντε Χαρτόδετο
2020 Ηθικά Νικομάχεια περί αγαθού και ευδαιμονίας Άμμων Εκδοτική Χαρτόδετο
2020 Αριστοτέλης περί ψυχής Eκδόσεις Ζήτρος Σκληρόδετο
2020 Ξενοφώντος Λακεδαιμονίων Πολιτεία - Αριστοτέλους Αθηναίων Πολιτεία Άγρα Χαρτόδετο
2020 Αριστοτέλης: Ανθολόγιο κοσμολογικών χωρίων από τις φυσικές πραγματείες του Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης Σκληρόδετο
2020 Πολιτικά, Βιβλίο Γ΄ : Πόλις, πολίτης, πολίτευμα, αρετή Άμμων Εκδοτική Χαρτόδετο
2020 Πολιτικά, Βιβλίο Γ΄ : Πόλις, πολίτης, πολίτευμα, αρετή Άμμων Εκδοτική Ebook, PDF
2020 Πολιτικά, Βιβλίο Δ΄ : Περί των πολιτευμάτων Άμμων Εκδοτική Χαρτόδετο
2020 Πολιτικά, Βιβλίο Δ΄ : Περί των πολιτευμάτων Άμμων Εκδοτική Ebook, PDF
2019 Μετά τα Φυσικά : Βιβλίο Ζ΄ Άμμων Εκδοτική Χαρτόδετο
2019 Μετά τα Φυσικά : Βιβλίο Ζ΄ Άμμων Εκδοτική Ebook, PDF
2019 Οικονομικά Ηρόδοτος Χαρτόδετο
2019 Το μικρό βιβλίο του ελληνικού φιλελευθερισμού Φιλελεύθερος Τύπος Α.Ε. Χαρτόδετο
2018 Αριστοτελής ηθικά ευδήμια : Αρετή,φιλία,ευτυχία Eκδόσεις Ζήτρος Σκληρόδετο
2017 Περί χρήματος κοβάλτιο Χαρτόδετο
2016 Περί ποιητικής Βιβλιοπωλείον της Εστίας Χαρτόδετο
2016 Τέχνη Ρητορική Νήσος Χαρτόδετο
2015 Αριστοτέλης μετά τα φυσικά βιβλίο Λ Ζήτρος Σκληρόδετο
2015 Φυσικά Νήσος Χαρτόδετο
2014 Μικρά φυσικά Νήσος Χαρτόδετο
2014 Αριστοτέλης ποιητική : ΜΑΛΑΚΟ Ζήτρος Χαρτόδετο
2014 Αριστοτέλης μετά τα φυσικά βιβλίο Α΄ Ζήτρος Σκληρόδετο
2014 Πολιτικά : ΒΙΒΛΙΟ 1 Αργοναύτης Χαρτόδετο
2013 Αριστοτέλης : Αθηναίων Πολιτεία, Φυσιογνωμικά Σελένα Εκδοτική Σκληρόδετο
2013 Περί ανθρώπου και ηθικής : Επίλεκτα κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης Χαρτόδετο
2013 Αριστοτέλης : Ηθικά Νικομάχεια Σελένα Εκδοτική Σκληρόδετο
2013 Αριστοτέλης περί ψυχής : Μικρά Φυσικά Σελένα Εκδοτική Σκληρόδετο
2013 Αριστοτέλης ηθικά νικομάχεια Ε - Κ : Μαλακό Ζήτρος Χαρτόδετο
2013 Αριστοτέλης ρητορική Β - Γ : Μαλακό Ζήτρος Χαρτόδετο
2013 Αριστοτέλης περί μέθης,περί αρετών και κακιών,περί κόσμου : Μαλακό Ζήτρος Χαρτόδετο
2012 Περί ερμηνείας Σμίλη Δερματόδετο
2011 Κατηγορίαι. Περί ερμηνείας Νήσος Χαρτόδετο
2011 Περί γενέσεως και φθοράς Νήσος Χαρτόδετο
2011 Ηθικά Νικομάχεια : Βιβλία Α-Κ 4π Ειδικές Εκδόσεις Α.Ε. Δερματόδετο
2011 Αριστοτέλης ρητορική εις Αλέξανδρο : Θεμίσονα προτρεπτικός Ζήτρος Σκληρόδετο
2010 Περί ποιητικής Από Πρόθεση Χαρτόδετο
2010 Πολιτικά : Ποιοι πρέπει να μας κυβερνούν ή Πώς το life style εκμαύλισε τη Δημοκρατία Αποτύπωμα Χαρτόδετο
2010 Αριστοτέλης Αθηναίων πολιτεία Ζήτρος Σκληρόδετο
2010 Αριστοτέλης πολιτικά Ζ΄- Η΄ Ζήτρος Σκληρόδετο
2009 Πολιτικά Το Ποντίκι Χαρτόδετο
2009 Μετά τα Φυσικά : Βιβλίο Α΄ Πόλις Χαρτόδετο
2008 Αθηναίων πολιτεία Εκδοτική Θεσσαλονίκης Χαρτόδετο
2008 Ποιητική Ζήτρος Σκληρόδετο
2007 Πολιτικά : Βιβλία ΙΙΙ και IV Ζήτρος Σκληρόδετο
2007 Πολιτικά Α', Β', Γ' DeAgostini Hellas Σκληρόδετο
2006 Περί αισθήσεως και αισθητών. Περί ζώων πορείας. Περί ζώων κινήσεως. DeAgostini Hellas Σκληρόδετο
2006 Ο Έρως στη ζωή των αρχαίων ελλήνων : Η φιλοσοφική θεώρηση του θέματος: Ανθολογία φιλοσοφικών κειμένων, χωρίων· κεφάλαια ερμηνείας των πολιτισμών Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2006 Λυρική ποίηση : Αλκαίος, Αριστοτέλης, Αρχίλοχος, Βακχυλίδης, Θέογνις, Καλλίνος, Σιμωνίδης, Σόλων, Τυρταίος Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2006 Πολιτικά Ι, ΙΙ Ζήτρος Σκληρόδετο
2006 Ο Έρως στη ζωή των αρχαίων Ελλήνων : Η φιλοσοφική θεώρηση του θέματος: Ανθολογία φιλοσοφικών κειμένων, χωρίων· κεφάλαια ερμηνείας των πολιτισμών Ζήτρος Σκληρόδετο
2006 Περί μέθης. Περί αρετών και κακιών. Περί κόσμου. Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2006 Ηθικά Νικομάχεια : Βιβλία Α΄-Δ΄ Ζήτρος Σκληρόδετο
2006 Ηθικά Νικομάχεια : Βιβλία Ε΄- Κ΄ Ζήτρος Σκληρόδετο
2006 Περί μέθης. Περί αρετών και κακιών. Περί κόσμου Ζήτρος Σκληρόδετο
2006 Πολιτικά Δ', Ε', ΣΤ' DeAgostini Hellas Σκληρόδετο
2005 Ηθικά Νικομάχεια DeAgostini Hellas Απροσδιόριστο δέσιμο
2005 Ηθικά Νικομάχεια DeAgostini Hellas Απροσδιόριστο δέσιμο
2005 Πολιτικά V, VI Ζήτρος Σκληρόδετο
2004 Αθηναίων Πολιτεία Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Χαρτόδετο
2004 Αριστοτέλους Hθικά, Eυδήμεια Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Χαρτόδετο
2004 Αριστοτέλους Ηθικά, Ευδήμεια Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Χαρτόδετο
2004 Ηθικά Ευδήμεια Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Χαρτόδετο
2004 Ηθικά Ευδήμεια Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Χαρτόδετο
2004 Πολιτικά Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Χαρτόδετο
2004 Ρητορική : Βιβλία Β΄ - Γ΄ Ζήτρος Σκληρόδετο
2004 Πολιτικά Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Χαρτόδετο
2004 Πολιτικά Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Χαρτόδετο
2004 Πολιτικά Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Χαρτόδετο
2004 Περί της πολιτικής : Επίλεκτα κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης Χαρτόδετο
2003 Άπαντα Μίλητος Απροσδιόριστο δέσιμο
2002 Μετά τα φυσικά : Σοφία - πρώτη φιλοσοφία - θεολογία: Η απόρρητη διδασκαλία Αριστοτέλους προς Αλέξανδρον: Βιβλία Α α Β Γ Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Χαρτόδετο
2002 Ρητορική Α Ζήτρος Σκληρόδετο
2002 Η Ρητορική του Αριστοτέλη Κέδρος Χαρτόδετο
2001 Αριστοτέλους ρητορική τέχνη Νομική Βιβλιοθήκη Δερματόδετο
2001 Αριστοτέλους ρητορική τέχνη Νομική Βιβλιοθήκη Δερματόδετο
2001 Λυρική ποίηση : Λυρικών λόγος και ιστορική πράξη: Καλλίνος, Τυρταίος, Σιμωνίδης, Αρχίλοχος, Σόλων, Αλκαίος, Θέογνις, Αριστοτέλης, Βακχυλίδης Ζήτρος Σκληρόδετο
2001 Περί ψυχής Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Χαρτόδετο
2000 Λακεδαιμονίων πολιτεία. Αθηναίων πολιτεία Άγρα Χαρτόδετο
2000 Ηθικά Νικομάχεια : Βιβλίο Β Ζήτρος Σκληρόδετο
2000 Ηθικά μεγάλα Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2000 Περί ψυχής Ζήτρος Σκληρόδετο
1999 Περί ποιητικής Βιβλιοπωλείον της Εστίας Χαρτόδετο
1999 Περί φύσεως : Το δεύτερο βιβλίο των Φυσικών Πόλις Χαρτόδετο
1999 Το Όργανον : Αναλυτικά ύστερα Α μετά σχολίων Θεμιστίου, Ανωνύμου, Φιλοπόνου, Λιθοπολίτου, Κορυδαλέως Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Χαρτόδετο
1998 Μελαγχολία και ιδιοφυΐα : Το 30ό πρόβλημα, 1 Άγρα Χαρτόδετο
1998 Περί ενυπνίων. Περί της καθ' ύπνον μαντικής Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου Χαρτόδετο
1998 Πλάτων. Αριστοτέλης. Σχόλια. Λαϊκά Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1997 Άπαντα 40 : Περί ψυχής Κάκτος Χαρτόδετο
1997 Άπαντα 41 : Φυσική ακρόασις (Φυσικά): Βιβλία Α, Β Κάκτος Χαρτόδετο
1997 Άπαντα 42 : Φυσική ακρόασις (Φυσικά): Βιβλία Γ, Δ Κάκτος Χαρτόδετο
1997 Άπαντα 43 : Φυσική ακρόασις (Φυσικά): Βιβλία Ε, Ζ, Η Κάκτος Χαρτόδετο
1997 Άπαντα 44 : Φυσική ακρόασις (Φυσικά): Βιβλίον Θ Κάκτος Χαρτόδετο
1997 Άπαντα 45 : Ρητορική προς Αλέξανδρον: (Προς Θεμίσωνα) Προτρεπτικός: Περί πνεύματος Κάκτος Χαρτόδετο
1997 Η μαντική μέσα από τα όνειρα Περίπλους Χαρτόδετο
1995 Άπαντα 28 : Ρητορική 1 Κάκτος Χαρτόδετο
1995 Άπαντα 29 : Ρητορική 2 Κάκτος Χαρτόδετο
1995 Άπαντα 30 : Ρητορική 3 Κάκτος Χαρτόδετο
1995 Άπαντα 31 : Περί ουρανού Α, Β, Γ, Δ Κάκτος Χαρτόδετο
1995 Άπαντα 33 : Μικρά φυσικά Κάκτος Χαρτόδετο
1995 Άπαντα 34 : Περί ποιητικής Κάκτος Χαρτόδετο
1995 Άπαντα 37 : Προβλήματα 1 Κάκτος Χαρτόδετο
1995 Άπαντα 38 : Προβλήματα 2 Κάκτος Χαρτόδετο
1995 Άπαντα 39 : Προβλήματα 3 Κάκτος Χαρτόδετο
1995 Το Όργανον : Αναλυτικά πρότερα μετά σχολίων Αφροδισιέως Θεμιστίου, Αμμωνίου, Ολυμπιοδώρου, Φιλοπόνου, Ανωνύμου, Κορυδαλέως, Δαμωδού Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Χαρτόδετο
1994 Άπαντα 13 : Μετεωρολογικών Α, Β Κάκτος Χαρτόδετο
1994 Άπαντα 13 : Μετεωρολογικά 1 Κάκτος Χαρτόδετο
1994 Άπαντα 14 : Μετεωρολογικών Γ, Δ Κάκτος Χαρτόδετο
1994 Άπαντα 14 : Μετεωρολογικά 2 Κάκτος Χαρτόδετο
1994 Άπαντα 23 : Όργανον 1: Κατηγορίαι: Περί ερμηνείας Κάκτος Χαρτόδετο
1994 Άπαντα 24 : Όργανον 2: Τοπικών Α, Β, Γ, Δ, Ε Κάκτος Χαρτόδετο
1994 Άπαντα 25 : Όργανον 3: Τοπικών Ζ, Η, Θ: Περί των σοφιστικών ελέγχων Κάκτος Χαρτόδετο
1994 Άπαντα 21 : Περί ζώων γενέσεως Α, Β Κάκτος Σκληρόδετο
1994 Άπαντα 22 : Περί ζώων γενέσεως Γ, Δ, Ε Κάκτος Σκληρόδετο
1994 Άπαντα 19 : Περί ζώων μορίων Α, Β, Γ Κάκτος Σκληρόδετο
1994 Άπαντα 20 : Περί ζώων μορίων Δ: Περί ζώων κινήσεως: Περί πορείας ζώων Κάκτος Σκληρόδετο
1994 Άπαντα 15 : Των περί τα ζώα ιστοριών α, β, γ Κάκτος Σκληρόδετο
1994 Άπαντα 16 : Των περί τα ζώα ιστοριών Δ, Ε, Ζ Κάκτος Σκληρόδετο
1994 Άπαντα 17 : Των περί τα ζώα ιστοριών Η, Θ, Ι Κάκτος Σκληρόδετο
1994 Άπαντα 18 : Των περί τα ζώα ιστοριών Κ: Λεξικό ζώων Κάκτος Σκληρόδετο
1994 Άπαντα 26 : Όργανον 4: Αναλυτικών προτέρων Α, Β Κάκτος Χαρτόδετο
1994 Άπαντα 27 : Όργανος 5: Αναλυτικών υστέρων Α, Β Κάκτος Χαρτόδετο
1994 Άπαντα 32 : Περί γενέσεως και φθοράς: Περί κόσμου Κάκτος Χαρτόδετο
1994 Άπαντα 35 : Ελάσσονα έργα 1 Κάκτος Χαρτόδετο
1994 Άπαντα 36 : Ελάσσονα έργα 2 Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Άπαντα 1 : Πολιτικά 1 Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Άπαντα 10 : Των μετά τα φυσικά Α, α, Β, Γ, Δ Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Άπαντα 12 : Των μετά τα φυσικά Κ, Λ, Μ, Ν Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Άπαντα 11 : Των μετά τα φυσικά Ε, Ζ, Η, Θ, Ι Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Άπαντα 7 : Ηθικών Νικομαχειών Α, Β, Γ, Δ Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Άπαντα 8 : Ηθικών Νικομαχειών Ε, Ζ, Η Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Άπαντα 2 : Πολιτικά 2 Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Άπαντα 3 : Πολιτικά 3 Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Άπαντα 4 : Ηθικά μεγάλα: Οικονομικός: Περί αρετών και κακιών Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Άπαντα 5 : Αθηναίων πολιτεία: Αποσπάσματα Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Άπαντα 6 : Ηθικά Ευδήμεια Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Άπαντα 9 : Ηθικών Νικομαχειών Θ, Ι, Κ Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Αριστοτέλους Ηθικά Νικομάχεια Νομική Βιβλιοθήκη Χαρτόδετο
1993 Αριστοτέλους Ηθικά Νικομάχεια Νομική Βιβλιοθήκη Χαρτόδετο
1992 Συμπόσιον ή περί μέθης : Τα σωζόμενα αποσπάσματα Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου Χαρτόδετο
1989 Αριστοτέλους Πολιτικά Νομική Βιβλιοθήκη Χαρτόδετο
1989 Αριστοτέλους Πολιτικά Νομική Βιβλιοθήκη Χαρτόδετο
1989 Περί ουρανού Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη Χαρτόδετο
1983 Αριστοτέλους Ποιητική Κέδρος Χαρτόδετο
1980 Αθηναίων Πολιτεία. Πολίτευμα Αθηναίων Βιβλιοπωλείον της Εστίας Χαρτόδετο
1977 Aristotelis Ethica Eudemia (Αριστοτέλους Ηθικά Ευδήμεια) Παπαδήμας Δημ. Ν. Δερματόδετο
1977 Aristotelis Ethica Nicomachea (Αριστοτέλους Ηθικά Νικομάχεια) Παπαδήμας Δημ. Ν. Δερματόδετο
1977 Aristotelis Metaphysica (Αριστοτέλους Τα μετά τα Φυσικά) : Editio stereotypa Παπαδήμας Δημ. Ν. Δερματόδετο
1977 Aristotelis Politica (Αριστοτέλους Πολιτικά) Παπαδήμας Δημ. Ν. Δερματόδετο
1977 Aristotelis Αθηναίων Πολιτεία (Αριστοτέλους) Παπαδήμας Δημ. Ν. Δερματόδετο
1975 Αθηναίων Πολιτεία. Περί ποιητικής. Ηθικά Ευδήμεια Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός Δερματόδετο
1975 Ηθικά Νικομάχεια Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός Δερματόδετο
1975 Μετά τα φυσικά 1 Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός Δερματόδετο
1975 Μετά τα φυσικά 2 Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός Δερματόδετο
1975 Μικρά φυσικά. Περί ψυχής. Φυσιογνωμικά Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός Δερματόδετο
1975 Πολιτικά Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός Δερματόδετο
1975 Ρητορική τέχνη Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός Δερματόδετο
1975 Φυσικά Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός Δερματόδετο
Αθηναίων Πολιτεία Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος Χαρτόδετο
Ηθικά Νικομάχεια Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Δερματόδετο
Ηθικά Νικομάχεια Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Δερματόδετο
Ηθικά Νικομάχεια Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Δερματόδετο
Περί ψυχής. Μικρά φυσικά Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος Χαρτόδετο
Πολιτικά IV-VIII Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος Χαρτόδετο
Πολιτικά Ι-ΙΙΙ Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος Χαρτόδετο
Ρητορική Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος Χαρτόδετο
Ρητορική Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος Χαρτόδετο
Ρητορική τέχνη Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Δερματόδετο
Τα μετά τα φυσικά Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Δερματόδετο
Φυσικά : Φυσικής ακροάσεως α-δ Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Δερματόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα