Μικρές τελετουργίες
Εικονογράφηση: Μαμέλχθη, 1986
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-82498-9-9
Κουκουνάρι, Αθήνα, 10/2023
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 12.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
20 x 13 εκ, 136 σελ.
Περιγραφή
Μια συλλογή από ιστορίες και σκέψεις γύρω από τη ζωή σε μια εποχή γενικευμένης αμφισβήτησης, όπως αυτή που ζούμε. 136 σελίδες γεμάτες θέσεις και αναρωτήσεις, στολισμένες με έξι εικαστικές εικονογραφήσεις, φιλοτεχνημένες από την ίδια δημιουργό και σφραγισμένες πάνω στις σελίδες του βιβλίου με το χέρι, από την ίδια και τον εκδότη. Κάθε βιβλίο είναι μοναδικό.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΗ

Τέλος, είναι υπεράνθρωπη η προσπάθεια να μένεις ψύχραιμος, όσον αφορά το παραμικρό, αλλά, κυρίως, όσον αφορά το γεγονός ότι δίνεις όλη σου τη ζωή για να γίνεις κατανοητός. Και δεν προλαβαίνεις να καταλάβεις. Κι αν καταλάβεις, τότε δεν πρόλαβες να γίνεις κατανοητός. Κι αν πετύχεις και τα δύο, τότε βρίσκεσαι σε ένα μέρος τόσο ιδιαίτερο, από το οποίο κάθε πιθανή θέα πλέον σε σοκάρει. Και δε θα χωρέσεις ποτέ μες στο χρόνο. Και πάντα μόνος σου θα 'σαι, γιατί εκεί η φωνή σου γυρίζει πίσω ακριβώς όπως έφυγε. Μόνη κι ανεπηρέαστη.

 

ΡΟΖ

Υπάρχουν δύο βασικά είδη ανθρώπων.

Αυτοί που γραπώνονται από τη θλίψη για το παρελθόν ώστε να έχουν να δώσουν μια πιστευτή δικαιολογία στον εαυτό τους για το γεγονός ότι φοβούμενοι το παρόν, ήδη καταδικάζουν το μέλλον τους.

Κι αυτοί που ζουν.

Οι δεύτεροι είναι ροζ ελέφαντες που, πατώντας στο μέλλον τους σαν να ήταν το παρόν, κάνουν φούσκες με το παρελθόν.