Η Μεσόγειος των λυγμών
Λογοτεχνική επιμέλεια: Καλεώδη, Μαρίνα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-410-943-2
Ωκεανίδα, Αθήνα, 9/2023
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 11.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
20 x 14 εκ, 336 σελ.
Περιγραφή
1930. Η οικογένεια του Γερμανού αρχαιολόγου Φον Σίφερ εγκαθίσταται στην Κρήτη. Η εξάχρονη Λένα ερωτεύεται τον δεκάχρονο Γιόχαν με την πρώτη ματιά και μια ιστορία ρομαντικής αγάπης γεννιέται, με δυνατά συναισθήματα και πολλές ανατροπές. Οχτώ χρόνια αργότερα, το ειδύλλιο των δύο νέων θα διακοπεί απότομα, καθώς η οικογένεια Φον Σίφερ επαναπατρίζεται στο Βερολίνο.
1940. Τις ελπίδες, τις υποσχέσεις και τα όνειρα θα σαρώσει ο άνεμος του πολέμου, ο οποίος στο καταστροφικό πέρασμά του θα αφήσει στάχτες και ερείπια, πείνα και θρήνο, που θα αλλάξουν τις ζωές όσων απέμειναν σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο και θα καθορίσουν πεπρωμένα.
Ο ρομαντικός έρωτας της κρητικοπούλας Λένας Δασκαλάκη για τον Γερμανό Γιόχαν φον Σίφερ θα παρασυρθεί στην τρομακτική δίνη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και οι ήρωές μας θα πληρώσουν το τίμημα ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Τίποτα δεν είναι ίδιο και όλα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή. Η δύναμη, η θέληση και η ελπίδα της επιβίωσης θα αποδειχτούν το βάλσαμο για τα δεινά.
Ποιος θα κάνει τον μεγαλύτερο θόρυβο, ο πόλεμος ή ο έρωτας;