Πιλάτος
Σχεδιαστής: Αποστολίδου, Ξένια
Εξώφυλλο/εικαστικό: Αποστολίδου, Ξένια
Επιμέλεια κειμένου: Τριανταφύλλου, Σοφία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5607-24-1
Θερμαϊκός, Θεσσαλονίκη, 9/2023
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 6.67 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
24 x 17 εκ, 140 γρ, 40 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Η ποιητική συλλογή του Ιωάννη Ιωάννου Βρεττού, με τίτλο «Πιλάτος», μας μεταφέρει μπροστά στον αυτόχειρα Πιλάτο, ο οποίος ψυχορραγεί με ανοιγμένες τις φλέβες του από τα καρφιά που σταύρωσαν τον Ιησού.
Περιγραφή
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός η ποιητική συλλογή του Ιωάννη Ιωάννου Βρεττού, με τίτλο «Πιλάτος».
Ο συγγραφέας μάς μεταφέρει με τον λόγο του μπροστά στον αυτόχειρα Πιλάτο, ο οποίος ψυχορραγεί με ανοιγμένες τις φλέβες του από τα καρφιά που σταύρωσαν τον Ιησού. Στη συνέχεια τον βλέπουμε να μονολογεί και να παραληρεί απευθυνόμενος στον απόντα Χριστό. Τέλος, πεθαίνει πιστεύοντας πως η δίκη στο Πραιτόριο ήταν μία προαποφασισμένη επιλογή, την οποία ο ίδιος –ως «εκλεκτός» της μοίρας– πραγμάτωσε.

Βιογραφικό Συγγραφέα
Ο Ιωάννης Ιωάννου Βρεττός κατάγεται από τους Ξυλικούς Λοκρίδας του νομού Φθιώτιδας και είναι συνταξιούχος δάσκαλος. Ασχολείται με τη συγγραφή διαφόρων λογοτεχνικών ειδών. Κείμενα και έργα του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά Λόγου και Τέχνης και στίχοι του έχουν συμπεριληφθεί σε σχολικά εγχειρίδια του δημοτικού. Είναι αρθρογράφος της εφημερίδας «Χορτιάτης 570». Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Φλοιός», εκδόσεις Ανατολή, 1997, «Φλοιός ΙΙ», εκδόσεις Δόμος, 2000, «Παιδική Ηλικία», 2003, «Των Σωμάτων», 2006, «Έκτορας», 2013, από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης, το δοκίμιο «Το Μονόγραμμα του Οδυσσέα Ελύτη ή η Συνείδηση του Τέλους», εκδόσεις Σαββάλας, 2002, το θεατρικό «Γιορτή και Σχόλη και Σχολείο», εκδόσεις Σαββάλας, 2001, και τη βιογραφία «Ανδρέας Τσαούσης», αυτοέκδοση, 2006. Το ποιητικό του έργο «Έκτορας» έχει μεταφραστεί στα Ιταλικά.
Σχετιζόμενα προϊόντα