Παραμύθι
Fairy Tale (τίτλος πρωτοτύπου)
Επιμέλεια κειμένου: Μαζαράκη, Λένια
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-645-481-3
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 7/2023
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ενιαία τιμή έως 1/1/2025
€ 22.20 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 791 γρ., 776 σελ.
Περιγραφή
Ο Stephen King επιστρέφει με ένα νέο μυθιστόρημα που γράφτηκε εν μέσω πανδημίας και θεωρείται ήδη ένα από τα καλύτερά του.
#1 New York Times Bestseller
New York Times Book Review Editors’ Choice
Ο θρυλικός παραμυθάς βουτάει στο βαθύτερο πηγάδι της φαντασίας του σε αυτό το καθηλωτικό μυθιστόρημα για ένα δεκαεπτάχρονο αγόρι που κληρονομεί τα κλειδιά για έναν παράλληλο κόσμο, όπου το καλό συγκρούεται με το κακό.
Στις αρχές της πανδημίας, ο Κινγκ έθεσε στον εαυτό του ένα ερώτημα: «Τι θα μπορούσα να γράψω, που θα μου πρόσφερε χαρά; Λες και η φαντασία μου περίμενε αυτή την ερώτηση, στο μυαλό μου εμφανίστηκε μια τεράστια ερημωμένη πόλη, ερημωμένη αλλά ζωντανή. Είδα τους άδειους δρόμους, τα στοιχειωμένα κτίρια, το τερατόμορφο κεφάλι μιας υδρορροής αναποδογυρισμένο στον δρόμο. Είδα σπασμένα αγάλματα… Είδα ένα τεράστιο, εκτεταμένο παλάτι με γυάλινους πυργίσκους τόσο ψηλούς, που τρυπούσαν τα σύννεφα. Εκείνες οι εικόνες απελευθέρωσαν την ιστορία που ήθελα να αφηγηθώ»
Ο Τσάρλι είναι ένα συνηθισμένος μαθητής λυκείου, εξαιρετικός στο μπέιζ-μπολ και το φούτμπολ, με αξιοπρεπείς βαθμούς. Ωστόσο, κουβαλάει ένα βαρύ φορτίο. Στα επτά του ο Τσάρλι έχασε τη μητέρα του και το πένθος οδήγησε τον πατέρα του στο αλκοόλ. Ο Τσάρλι έμαθε πώς να φροντίζει τον εαυτό του και τον μπαμπά του. Στα δεκαεφτά του, ο Τσάρλι συναντάει ένα σκυλί, τη Ρέινταρ, και το ηλικιωμένο αφεντικό της, τον Χάουαρντ Μπόουντιτς, που ζει απομονωμένος σε ένα μεγάλο σπίτι, με μια κλειδωμένη αποθήκη στην αυλή. Κατά καιρούς, ακούγονται παράξενοι ήχοι μέσα απ’ την αποθήκη.
Ο Τσάρλι αναλαμβάνει διάφορα θελήματα για τον κύριο Μπόουντιτς και ξετρελαίνεται με τη Ρέινταρ. Όταν ο Μπόουντιτς πεθαίνει, αφήνει στον Τσάρλι μια κασέτα όπου αφηγείται μια απίστευτη ιστορία. Είχε κρατήσει κρυφό πως μέσα στην αποθήκη υπάρχει μια πύλη που οδηγεί σε έναν άλλον κόσμο.
Έγραψαν για το βιβλίο:
«Διάβασα το εξαιρετικό Παραμύθι μονορούφι και ήταν ένα φοβερό ταξίδι! Ένα ταξίδι σε έναν μαγικό, τρομακτικό τόπο όπου τα θαύματα και η φρίκη γίνονται ένα. Αλλά και ένα ταξίδι επιστροφής στο σπίτι, σε αυτή τη φωνή που με παρέσυρε σε εφιάλτες στην εφηβεία μου. Τη φωνή του Βασιλιά».
—Guillermo del Toro
«Περιέχει την τόλμη, τη γοητεία, ακόμα και τον ρομαντισμό ενός κλασικού παραμυθιού που διαβάζουμε πριν κοιμηθούμε, αλλά η συναρπαστική γραφή του Κινγκ θα σας κρατήσει ξύπνιους και δεν θα σας αφήσει να αφεθείτε στην αγκαλιά του Μορφέα».
—Vanity Fair
«Μια φορά και έναν καιρό, ο Στίβεν Κινγκ τόλμησε να γράψει ένα μυθιστόρημα που λεγόταν Παραμύθι και κατάφερε να αντεπεξέλθει σε αυτόν τον απλό αλλά απαιτητικό τίτλο. Το βιβλίο ξεχειλίζει από δημιουργικότητα. Μια αισιόδοξη ιστορία για το καλό και το κακό… διαχρονική και επίκαιρη. Όταν γυρίσετε και την τελευταία σελίδα, θα νιώσετε λίγο πιο δυνατοί μέσα σας, θα λαχταράτε ακόμη μία ιστορία, και, τολμώ να πω, ίσως… ζήσετε εσείς καλά, και εμείς καλύτερα».
—USA Today

Add: 2023-08-08 14:38:36 - Upd: 2023-08-08 14:38:36