Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν
A tree grows in Brooklyn (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-03-3178-3
Μεταίχμιο, Αθήνα, 6/2023
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ενιαία τιμή έως 8/12/2024
€ 22.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 712 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Ένα μεγάλο αμερικάνικο κλασικό, πολυδιαβασμένο και πολυμεταφρασμένο. Μια αειθαλής ιστορία ενηλικίωσης
Περιγραφή


ΕΝΑ ΚΛΑΣΙΚΟ, ΠΟΛΥΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ


1912. Η εντεκάχρονη Φράνσι Νόλαν ζει σε μια φτωχογειτονιά του Μπρούκλιν, με τον αδερφό της Νίλι και τους γονείς τους, τον Τζόνι και την Κέιτι. Η μητέρα της, αποφασισμένη να προσφέρει μια καλύτερη τύχη στα παιδιά της, εργάζεται ως καθαρίστρια για να εξασφαλίζει τα προς το ζην – βοηθάνε βέβαια και τα μικρά με όσα καταφέρνουν να βγάζουν από τις διάφορες μικροδουλειές που κάνουν. Το σίγουρο είναι πως δεν μπορούν να βασιστούν στον γεμάτο καλοσύνη Τζόνι, γιατί είναι αλκοολικός και δεν στεριώνει σε καμία δουλειά. Οι δυσκολίες είναι πολλές. Από τη στιγμή που γεννήθηκε η Φράνσι έπρεπε να είναι δυνατή. Γιατί δεν είναι εύκολη υπόθεση να μεγαλώνει κανείς υπό τέτοιες συνθήκες. Χρειάζονται σθένος, προνοητικότητα και οξυδέρκεια. Έτσι εκείνη, για να ξεφύγει από τον φτωχό κόσμο της, καταφεύγει στη φαντασία της και βρίσκει διέξοδο στην αγάπη της για τα βιβλία.

Η Betty Smith αποτυπώνει με αριστοτεχνικό τρόπο την καθημερινή ζωή στις φτωχογειτονιές του Μπρούκλιν: τις σαββατιάτικες βόλτες, το παιδομάνι που μαζευόταν στους δρόμους, τον ενθουσιασμό για τις γιορτές και τα γλέντια αλλά και τις δυσκολίες, τις εντάσεις και τις στεναχώριες. Με γλώσσα τρυφερή αλλά συνάμα ωμή, η Betty Smith μας μεταφέρει με μαεστρία το κλίμα της εποχής και παράλληλα παρουσιάζει τις βαθιές οικουμενικές αλήθειες που απασχολούν διαχρονικά τους ανθρώπους.

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Ένα βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα, όσο είναι ειλικρινές και πραγματικό. Φτάνει στον πυρήνα της ζωής… Αν δεν διαβάσετε το Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν θα στερήσετε στον εαυτό σας μια δυνατή εμπειρία… Μια σπαραχτική ιστορία γεμάτη συμπόνια για την παιδική ηλικία και τις οικογενειακές σχέσεις.
New York Times

Αυτή η ιστορία ακτινοβολεί ζωή.
Daily Telegraph

Ένα από τα βιβλία του αιώνα.
New York Public Library

Ένα βιβλίο για να πιστεύουμε στα όνειρά μας. Τίποτα δεν είναι απίθανο, τουλάχιστον υπάρχει η πιθανότητα μια μέρα να πραγματοποιηθούν. Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουμε όλοι.
Βασίλης Γρετσίστας, vintage stories

Ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα.
New Yorker

Μια σπαρακτική ιστορία, γεμάτη συμπόνια, για την παιδική ηλικία και τις οικογενειακές σχέσεις. Αν δεν τη διαβάσετε θα στερήσετε από τον εαυτό σας μια δυνατή εμπειρία…
New York Times

Aκτινοβολεί ζωή.
Daily Telegraph

H Betty Smith γεννήθηκε για να αφηγείται ιστορίες.
USA Today

Add: 2023-06-08 15:43:09 - Upd: 2023-06-08 15:43:09