Το φάντασμα της όπερας
Σειρά: Crime moments
The phantom of the opera (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-220-305-7
Διόπτρα, Περιστέρι, 6/2023
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
Ενιαία τιμή έως 31/12/2024
€ 15.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
13 x 21 εκ., 456 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Τι κρύβεται στα υπόγεια της μεγαλοπρεπούς Όπερας του Παρισιού; Ένας παράφρων μουσικός, μια ανεξιχνίαστη δολοφονία και μια απαγωγή συνθέτουν τη σκοτεινή ιστορία του Φαντάσματος της Όπερας. Ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία όλων των εποχών!
Περιγραφή
Το Φάντασμα της Όπερας υπήρξε στην πραγματικότητα.
Δεν ήταν, όπως πίστευαν για καιρό, δημιούργημα της φαντασίας των καλλιτεχνών, δεισιδαιμονία των διευθυντών ή καρπός των ευφάνταστων και ευεπηρέαστων εγκεφάλων των νεαρών χορευτριών, των ταξιθετριών, των υπευθύνων για τα βεστιάρια ή των θυρωρών.
Υπήρξε πράγματι, με σάρκα και οστά, παρότι είχε υιοθετήσει την κανονική εμφάνιση ενός πραγματικού φαντάσματος, δηλαδή μιας φασματικής σκιάς.
Όταν άρχισα να ερευνώ τα αρχεία της Εθνικής Ακαδημίας Μουσικής, έμεινα έκπληκτος από τις τρομερές συμπτώσεις ανάμεσα στα φαινόμενα που είχαν αποδοθεί στο «φάντασμα» και στην πιο απίστευτη, στην πιο ασύλληπτη τραγωδία που είχε ποτέ συμβεί και είχε συνεπάρει τους κύκλους της υψηλής παρισινής κοινωνίας, λίγο αργότερα συνέλαβα την ιδέα πως αυτή η τραγωδία θα μπορούσε να ερμηνευτεί λογικά μέσα από τα εν λόγω φαινόμενα.
Η νέα σειρά των εκδόσεων Διόπτρα εξερευνά γραφές που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της αστυνομικής λογοτεχνίας.
Οι τίτλοι που εντάσσονται στη σειρά Crime moments αποτελούν μια επιλογή στιγμών χωρίς χρονικούς ή γλωσσικούς φραγμούς και φιλοδοξούμε να αποτελέσουν τα στοιχεία ενός συνόλου χωρίς σύνορα.

Add: 2023-06-07 14:11:29 - Upd: 2024-02-09 13:51:44