Έγκλημα στη Μαύρη Θάλασσα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5520-57-1
Εκδόσεις Πνοή, Αθήνα, 4/2023
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 20/10/2024
€ 17.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 474 σελ.
Περιγραφή
Ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Οδησσό, λίγο μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, φέρνει τα πάνω κάτω στην ήδη πολυτάραχη ζωή του Έκτορα, ενός πολυταξιδεμένου Ηπειρώτη εμιγκρέ που διατηρούσε στενούς δεσμούς με την πόλη και τους ανθρώπους της. Η επιστροφή δεν είναι εύκολη. Αιτία, η απουσία του φίλου του, Ουκρανού αρχιτέκτονα, Σάσα, που βρέθηκε απαγχονισμένος στο γραφείο του στο Ισραήλ.
Από την πρώτη όμως στιγμή που πάτησε το πόδι του στο ιστορικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας δεν έπαψε να παλεύει με τους δικούς του δαίμονες. Ο αγώνας αδυσώπητος, χωρίς κανόνες και όρια. Καθημερινές ισορροπίες τρόμου, πνιγμένες στο αλκοόλ, τη βία, το σεξ, τη μοναξιά και την απόγνωση. Ρώσικη ρουλέτα στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού με γεύση από αίμα στο στόμα.
Η περιπετειώδης ζωή του ήρωα και οι υπαρξιακές του αναζητήσεις γίνονται αφορμή να ταξιδέψει ο αναγνώστης στην Οδησσό της μεγάλης ακμής και της Φιλικής Εταιρείας, στην κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση, στα Γιάννενα και στην Τασκένδη, στη Νέα Υόρκη, στην Ανατολική Ευρώπη μετά την πτώση του τοίχους του Βερολίνου, στο μεταπολεμικό Παρίσι, στον Δούναβη και στη χιονισμένη Μόσχα. Δεν σταματάει όμως εκεί. Αγγίζει τα γκρεμισμένα όνειρα, τη μοναξιά και την απελπισία μιας καταραμένης γενιάς, πνιγμένης στο αλκοόλ, τα ναρκωτικά και τη θλίψη.
Ο συγγραφέας, χρησιμοποιώντας τον καμβά του κλασικού νουάρ, με ομιχλώδες φόντο μια μυστηριακή πόλη σε παρακμή κι ανεξερεύνητα ψυχογραφήματα ηρώων, κατορθώνει να παντρέψει ιστορικά γεγονότα, ανεξιχνίαστα εγκλήματα, ίντριγκες, μυστικισμό, αστυνομική δράση, μαφιόζικα χτυπήματα, παράνομους έρωτες, δυνατές φιλίες και ανθρώπινα αδιέξοδα.
Add: 2023-05-26 17:11:00 - Upd: 2023-05-26 17:11:00